8 Ιουν 2025

Αυξημένη η αστυνομική παρουσία στη Χαλκιδική, γράφουν οι Βούλγαροι

 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αυξημένη αστυνομική παρουσία αυτό το καλοκαίρι στη χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Υποστηρίζεται ότι το μέτρο επιβάλλεται λόγω

παρουσίας της μαφίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στον τουριστικό προορισμό, γράφει η βουλγαρική btvnovinite.Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής έχουν ενισχυθεί με 110 αστυνομικούς ενόψει της θερινής περιόδου.Ανεπίσημα, ο λόγος είναι ότι εκεί συγκεντρώνεται μεγάλος κύκλος εργασιών, καθώς και η παρουσία συμμοριών που επιδιώκουν οικονομικό όφελος.

Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει φόβος διείσδυσης ξένων κεφαλαίων ασαφούς προέλευσης.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε σαφές ότι πέρυσι οι μεγαλύτεροι αγοραστές ακινήτων στην περιοχή, μετά τους Έλληνες, ήταν πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και Βούλγαροι πολίτες.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής για το 2024, η οποία βασίζεται σε ανώνυμες πληροφορίες από μεσίτες που είναι μέλη του.Έχουν πουλήσει περίπου 1.800 ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία αξίζουν μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ.Το 37,5% των πωληθέντων ακινήτων κόστισαν από 150.000 έως 400.000 ευρώ και το 5% των αγοραστών πλήρωσαν πάνω από 400.000 ευρώ για το ακίνητο που επέλεξαν.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη