24 Ιουν 2025
Έφοδος της OLAF στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ -Ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ελέγχει την εταιρεία
Στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ έκανε έφοδο κλιμάκιο της OLAF σημερα το πρωί με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης να διερευνά -μεταξύ άλλων- και υποθέσεις που ζημιώνουν τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιό της την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να αναδεικνύει το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, πέντε άτομα της OLAF έφτασαν στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να ελέγξουν τη σύμβαση «635» Τιθορέα - Δομοκός.
Για την εν λόγω σύμβαση έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τη συνεχή αναπροσαρμογή των συνθηκών που καθυστερούσαν την ολοκλήρωση του έργου.