Δημοσκόπηση-σοκ: Η Μαρία Καρυστιανού στην πρώτη θέση με 25%, ξεπερνά Τσίπρα και Σαμαρά. Η ΝΔ κατρακυλά στο 21,9% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το 57% ζητά πρόωρες εκλογές
Η τελευταία δημοσκόπηση της Interview για την Political έρχεται να ταράξει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό: η Μαρία Καρυστιανού φιγουράρει στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου σε περίπτωση που ιδρύσει νέο κόμμα, ξεπερνώντας πολιτικά βαριά ονόματα και αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία αναζητά νέες φωνές, νέους ηγέτες και καθαρές ιδέες.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Εάν δημιουργούσαν ξεχωριστούς πολιτικούς φορείς οι Σαμαράς, Τσίπρας και κυρία Καρυστιανού, ποιον θα επιλέγατε;», η Καρυστιανού σαρώνει με 25%, αφήνοντας τον Αλέξη Τσίπρα μόλις στο 13% και τον Αντώνη Σαμαρά στο 9%.
Η δυναμική αυτή δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο αλλά κραυγή αποδοκιμασίας για το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Νέα Δημοκρατία: η βουτιά που δεν κρύβεται
Κατρακύλα στην πρόθεση ψήφου
Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις 21,9%, ποσοστό που φανερώνει σοβαρή κάμψη και διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περιορίζεται στο 12%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 8,1%, το ΚΚΕ στο 7,2% και η Πλεύση Ελευθερίας μόλις στο 4,6%, εμφανίζοντας κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τα διψήφια ποσοστά προηγούμενων μετρήσεων.

Ακόμη πιο ανησυχητικό για τη ΝΔ είναι η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος: μόλις 26,7%, με το ΠΑΣΟΚ στο 14,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ βυθισμένο στο ιστορικό χαμηλό 4,1%.
Το «κανέναν» κυριαρχεί
Οι πολίτες απορρίπτουν το πολιτικό προσωπικό
Στην ερώτηση «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», το 28,9% απάντησε “κανέναν”, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και προηγείται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μένει πίσω με 27%, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το ηθικό και πολιτικό της κεφάλαιο.
Η Μαρία Καρυστιανού, χωρίς καν να διαθέτει κόμμα, καταγράφει εκρηκτική απήχηση, ξεπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα που παραμένει κολλημένος σε μονοψήφια ποσοστά και επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Το μήνυμα της κοινωνίας
Πρόωρες κάλπες και οργή για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Η έρευνα αποκαλύπτει και το κλίμα πολιτικής ασφυξίας:57% των πολιτών ζητούν πρόωρες εκλογές.
77% δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Η πλειοψηφία (58%) πιστεύει ότι δεν υπήρξε καμία εξαγγελία που να τους αφορά.
Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας κοινωνίας που έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στο κατεστημένο και δείχνει προς νέες λύσεις, με την Καρυστιανού να αναδεικνύεται στο πρόσωπο-έκπληξη της νέας εποχής.