9 Απρ 2026

Θεατής στο ράλι της ακρίβειας ο Μητσοτάκης: Οι τιμές-σοκ στα καύσιμα διαλύουν το Πάσχα των Ελλήνων – Πάνω από τα 2 ευρώ η βενζίνη


Η «έκρηξη» των τιμών των καυσίμων πάνω από τα 2 ευρώ αποτελεί τον τελικό κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παρακολουθεί ως απλός θεατής την οικονομική αφαίμαξη των εκδρομέων, την ώρα που το Diesel και η αμόλυβδη «καίνε» κάθε ελπίδα για μια προσιτή έξοδο

Το φετινό Πάσχα αποδεικνύεται το ακριβότερο των τελευταίων ετών για τους οδηγούς, καθώς η ενεργειακή κρίση δείχνει τα δόντια της στην αντλία. Με τη μέση πανελλήνια τιμή της αμόλυβδης να έχει παγιωθεί πάνω από το «φράγμα» των 2 ευρώ και το Diesel κίνησης να καταγράφει οριακή διαφορά από τη βενζίνη, το κόστος μετακίνησης προκαλεί ίλιγγο στους ταξιδιώτες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η ακτινογραφία των τιμών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συλλέχθηκαν από 4.465 πρατήρια σε όλη τη χώρα, η μέση τιμή των καυσίμων στην επικράτεια διαμορφώνεται σε επίπεδα που προκαλούν σοκ στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η Αμόλυβδη 95 οκτ. έχει σταθεροποιηθεί στα 2,075 €/λτ., ενώ το Diesel Κίνησης ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με την τιμή του να αγγίζει τα 2,071 €/λτ. Για όσους επιλέγουν ενισχυμένα καύσιμα, η Αμόλυβδη 100 οκτ. εκτινάσσεται στα 2,278 €/λτ., την ίδια στιγμή που το Υγραέριο Κίνησης βρίσκεται στα 1,372 €/λτ. Τέλος, το Diesel Θέρμανσης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διάθεσής του, παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα 1,802 €/λτ., επιβαρύνοντας περαιτέρω τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό των νοικοκυριών.
Οι «πρωταθλητές» της ακρίβειας: Φωτιά στις τιμές των νησιών

Η γεωγραφική κατανομή των τιμών αποκαλύπτει τεράστιες επιβαρύνσεις για όσους ταξιδεύουν προς τη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι τιμές πλέον ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Πρωταθλήτριες της ακρίβειας αναδεικνύονται οι Κυκλάδες, που αποτελούν την ακριβότερη περιοχή της χώρας, με την αμόλυβδη να σκαρφαλώνει στα 2,203 €/λτ. και το Diesel κίνησης να εκτοξεύεται στα 2,237 €/λτ.

Σταθερά στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να διαμορφώνεται στα 2,146 €/λτ., ενώ εξίσου αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση και στην Κεφαλονιά, όπου το κόστος της βενζίνης αγγίζει τα 2,122 €/λτ., επιβεβαιώνοντας το δυσβάσταχτο κόστος για τους νησιώτες και τους επισκέπτες του Πάσχα.