2 Οκτ 2026

Σε πανικό το Μαξίμου όσο πλησιάζει η ίδρυση του κόμματος από τον Σαμαρά – Η στάση και η συμβουλή του Καραμανλή


Προς ίδρυση νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά με τη στρατηγική στήριξη του Κώστα Καραμανλή – Γιατί η κάθοδος Σαμαρά στέλνει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

Σε πολιτικές εξελίξεις καταλυτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του νέου χάρτη ενόψει των εκλογών οδηγείται η πολιτική σκηνή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση του νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου –το οποίο επεδίωκε μια πρόωρη ανακοίνωση προκειμένου να επιχειρήσει την αποδόμησή του, ο κ. Σαμαράς επέλεξε με ψυχραιμία να τοποθετήσει το εγχείρημα στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική επιλογή φαίνεται πως έπαιξε η στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμβούλευσε τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό να μην βιαστεί, εκτιμώντας ότι η επίσημη ίδρυση του φορέα πρέπει να γίνει λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη. Η συναινετική αυτή πορεία των δύο πρώην πρωθυπουργών αποτυπώνει την ανάγκη έκφρασης ενός χώρου που αισθάνεται αποκομμένος από τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Το οργανωτικό σκέλος έχει ήδη δρομολογηθεί, με τα κεντρικά γραφεία να στεγάζονται στο εμβληματικό κτίριο των εκδόσεων Λιβάνη (Σόλωνος και Ιπποκράτους), όπου ήδη εργάζονται στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
Το αδιέξοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η ανατροπή των συσχετισμών

Η επερχόμενη ίδρυση του νέου κόμματος αποτελεί ένα βαρύτατο πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία βλέπει το εσωτερικό της μέτωπο να καταρρέει κάτω από το βάρος της αποξένωσής της από την παραδοσιακή της βάση. Το Μέγαρο Μαξίμου, αντιμετωπίζοντας με πανικό τις κινήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, αδυνατεί να ανακόψει τη φθορά που προκαλούν οι πολιτικές επιλογές του.

Η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, η οποία στηρίζεται στις στιβαρές πολιτικές παρακαταθήκες της «καραμανλικής» και «σαμαρικής» παράδοσης, έρχεται να δώσει φωνή στους πολίτες που ζητούν σταθερότητα, αξιοπρέπεια και ισχυρή εκπροσώπηση. Η είσοδος του νέου αυτού πολιτικού φορέα στην κούρσα των εκλογών αναμένεται να αναδιατάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην αλαζονεία της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.


https://periodista.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη