2 Νοε 2026

Βρε καλώς τον Πιτσιλή! Ακόμα δεν έχεις παραιτηθεί; Λίγη τσίπα ρεεεε


 Ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑ∆Ε, έχει κάθε δικαίωµα να παριστάνει τον αυτοκράτορα. Έχει στα χέρια του έναν παντοδύναµο µηχανισµό ελέγχων που µπορεί να τον χρησιµοποιεί όπως θέλει. Είτε για να αποφέρει έσοδα στα ταµεία είτε για να έχει άλλα αποτελέσµατα σε θέµατα που ο ίδιος επιλέγει. Κανένας δεν τον ελέγχει. Ο διοικητής της ΑΑ∆Ε είναι ανέλεγκτος και ανεξέλεγκτος. Χειρίζεται τεράστια κονδύλια τα οποία κανένας δεν ελέγχει. Ενοικίασε κτίρια για τις ανάγκες της ΑΑ∆Ε, αφού προκηρύχθηκε φωτογραφικός διαγωνισµός και βρέθηκε ένας και µόνο ενδιαφερόµενος. Το σηµαντικότερο, οι συµβάσεις που υπογράφει η ΑΑ∆Ε προκύπτουν από σαλαµοποίηση των έργων. ∆ηλαδή ένα έργο σπάει σε κοµµάτια ώστε να δικαιολογούνται οι απευθείας αναθέσεις. ∆εκάδες δε διαγωνισµοί περιγράφουν έργα χωρίς σαφές αντικείµενο, µε χρήση υπηρεσιακού λεκτικού που τα χωράει όλα στo πλαίσιο µιας δηµιουργικής ασάφειας. Κανένας δεν ακουµπάει τον διοικητή της ΑΑ∆Ε, όπως και τον έτερο Καππαδόκη, Γιάννη Στουρνάρα, που κυβερνάει το άλλο βασίλειο της Ελλάδας που δεν σηκώνει έλεγχο, την Τράπεζα της Ελλάδoς.


Ο (κατ’ αυτό τον τρόπο) αυτοκράτορας Γιώργος Πιτσιλής δεν µπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. ∆εν µπορεί να πλένει τα χέρια του για να εµφανιστεί ως ανήξερος για τη διαφθορά.


Ας ξεκινήσουµε µε ένα απλό ερώτηµα που έχουµε θέσει και στο παρελθόν: Eχει ο κ. Πιτσιλής να παραθέσει µία επιτυχία της ΑΑ∆Ε ενάντια στην εσωτερική διαφθορά; Μαζί µε τα αποτελέσµατα της εισπρακτικής του πολιτικής, έχει να επιδείξει και την εξάρθρωση ενός κυκλώµατος εφοριακών, υπαλλήλων της ΑΑ∆Ε, από αυτούς που σαν βδέλλες έχουν κολλήσει πάνω στην κοινωνία, στο κράτος και στις επιχειρήσεις; Καµία απολύτως.


Τα προηγούµενα δύο χρόνια αποκαλύφθηκαν δύο µεγάλα κυκλώµατα εφοριακών. Το πιο εντυπωσιακό από αυτά στην εφορία Χαλκίδας. Οι συµµετέχοντες είχαν τοποθετηθεί, όπως και κάθε στέλεχος της ΑΑ∆Ε, από τον ίδιο τον κ. Πιτσιλή. 


🖋 Κώστας Βαξεβάνης 


#documentonews #aade #pitsilis

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη