25 Ιουν 2009

H αλήθεια για τα νέα φορολογικά μέτρα

Πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Εξετάζοντας τα μέτρα με αντικειμενικότητα, ψυχραιμία και κυρίως...

χωρίς κομματικές παρωπίδες, μπορούν να γίνουν ορισμένες παρατηρήσεις:

Η επιβολή έμμεσων φόρων είναι απόδειξη μιας αποτυχημένης εφαρμογής οικονομικής πολιτικής, καθώς οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους πολίτες με... τον ίδιο τρόπο και όχι αναλογικά με την οικονομική τους δυνατότητα.

Έτσι λοιπόν η αύξηση στον ειδικό φόρο στα καύσιμα είναι ασφαλώς ένα λανθασμένο και άκρως φορομπηχτικό μέτρο. Η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι.

Η αύξηση στα τέλη χρήσης της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή σαν μέτρο, αν είχε εφαρμογή ΜΟΝΟ στους μεγάλους λογαριασμούς και δεν έπληττε όλους τους χρήστες, δηλαδή και αυτούς που κάνουν περιορισμένη και συντηρητική χρήση του κινητού τους. Έτσι λοιπόν και αυτό το μέτρο είναι λανθασμένο και παντελώς άδικο

Από εκεί και πέρα όμως και παρά τις βλακείες και ηλιθιότητες που ακούγονται στα κανάλια, τα υπόλοιπα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η επιβολή τελών στα ΜΕΓΑΛΑ σκάφη και στα αυτοκίνητα ΠΑΝΩ από 1900 κυβικά, δε μπορεί να βρίσκει κανέναν αντίθετο.

Όσοι έχουν και κατέχουν, θα πρέπει να επιτέλους κάποια στιγμή να πληρώσουν.

Οι ανόητοι των τηλεπαραθύρων και των εφημερίδων ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση "έσπρωξε" τον κόσμο να αγοράσει ακριβά αυτοκίνητα μειώνοντας τον ειδικό φόρο ταξινόμησης και τώρα έρχεται να φορολογήσει αυτά τα αυτοκίνητα.
Μάλιστα!
Δηλαδή κάποιος πήγε και αγόρασε αυτοκίνητο 2000 κυβικά και τώρα δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα.
Καλά να πάθει λοιπόν. Να αγόραζε ένα αυτοκίνητο ανάλογα με τις δυνατότητές του και να μην το έπαιζε μάγκας και επιδειξίας.

Η φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων είναι επίσης ένα σωστό μέτρο παρά τα όσα λέγονται. Κάποιος που έχει έναν ημιυπαίθριο χώρο 12 τετραγωνικών για παράδειγμα, αν θελήσει να πουλήσει το σπίτι του, θα υπολογίσει και αυτά τα τετραγωνικά στην τιμή καθώς αποτελούν μέρος του σπιτιού του. Όταν επίσης μετέτρεπε τον ημιυπαίθριο χώρο σε δωμάτιο, ήξερε ότι αυτό είναι παράνομο και πιθανώς θα έχει συνέπειες.
Να τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι για την αδικία του μέτρου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εκτέθηκε για άλλη μια φορά. Τα παπαγαλάκια όταν φώναζαν για νέους φόρους είχαν δίκαιο. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει να βάλει νέους φόρους και απλά, έλεγε προεκλογικά ΨΕΜΑΤΑ.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω την παντελή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της αντιπολίτευσης να προτείνει εναλλακτικές λύσεις και να δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Η στείρα άρνηση, οι αντιπολιτευτικές κορώνες και το όχι σε όλα δεν αποτελούν υπεύθυνη στάση και κυρίως δεν μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικές προτάσεις για τους πολίτες.

http://politikiprotasi.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη