27 Ιουλ 2009

Στην Πελοπόννησο από όπου κατάγεται, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Πελοποννησίων στα Διγελιώτικα του Δήμου Αιγίου όπου είχαν την ευκαιρία Πελοποννήσιοι από όλη την Ελλάδα να γίνουν μία μεγάλη παρέα και να γλεντήσουν μέχρι πρωίας.

Σε επίτιμο δημότη Αιγίου ανακηρύχθηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος
«Είναι τιμή για τον Σύλλογο να βρισκόμαστε στην αλλοτινή Βοστίτσα», είπε ο κ. Καλαμπόκης, προσθέτοντας: «Το Αντάμωμα Πελοποννησίων αποφασίστηκε να γίνεται κάθε χρόνο και φέτος ήταν η σειρά της Αχαϊας. Ο σοβαρότερος λόγος όμως που επιλέχθηκε το Αίγιο είναι ότι από εδώ κατάγεται και ο φτερωτός γιατρός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος».
Ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς χαρακτήρισε το... Αντάμωμα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, ενώ μίλησε στους Πελοποννησίους για την πόλη του Αιγίου και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της περιοχής.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την πόλη του Αιγίου. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μίλησε στο κοινό για τον «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ τόνισε πως το Αίγιο τα χρόνια της Επανάστασης ήταν η πρώτη πόλη της Ελλάδας όπου οι Τούρκοι έφυγαν έντρομοι.
Μετά το τέλος των ομιλιών, ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς ανακήρυξε σε επίτιμο δημότη Αιγίου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Σύλλογο σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης.


ΕΘΝΟΣ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη