30 Ιουν 2009

Ποιός είναι ο εικονιζόμενος κύριος;


είναι πασίγνωστος πολιτικός.
Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου, του έτους ...που γεννήθηκε.
οι νικητές του χθεσινού ποιός είναι ήταν
η nantia-bad religion και ο makedonas82.
Το σημερινό είναι πιό δύσκολο !

Ποιοί στηρίζουν με θέρμη την Τουρκία;


Οι έξι εταιρείες, είναι οι εξής: α) BAE Systems Inc., β) Goodrich Corp., γ) Northrop Grumman Corp., δ) Raytheon Corp., ε) United Technologies Corp. και στ) Chevron.

Η αρνητική εικόνα της Τουρκίας στο διεθνές στερέωμα έχει ωθήσει την Άγκυρα, εδώ και μερικές δεκαετίες, να εντείνει τις πολιτικές δραστηριότητές της στην πρωτεύουσα της.. παγκόσμιας υπερδύναμης, με απώτερο στόχο την απόκτηση σημαντικών ερεισμάτων.
Οι τουρκικές προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η Τουρκία χαίρει της υποστήριξης ισχυρών αμερικανικών εταιρειών σε ολοένα και πιο σημαντικά ζητήματα.Πρόσφατα δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων αποκάλυψαν ότι αμερικανικοί κολοσσοί ανέπτυξαν δραστηριότητες λόμπι υπέρ των τουρκικών θέσεων.

Η είδηση, που κατά πάσα πιθανότητα δεν προκαλεί καμία εντύπωση στον αναγνώστη που είναι εξοικειωμένος με τα θέματα άμυνας και διπλωματίας, αξίζει να καταγραφεί και να μη διαφύγει της προσοχής του ευρέος αναγνωστικού κοινού, καθώς η ταυτότητα των εταιρειών και η βαρύτητα των θεμάτων με τα οποία σχετίζεται η δραστηριότητά τους είναι εξαιρετικά σοβαρές.Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, έξι αμερικανικές εταιρείες κολοσσοί παρείχαν σημαντική πολιτική στήριξη στην Άγκυρα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το ποσό που ξόδεψαν οι εταιρείες αυτές για την άσκηση πίεσης στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας για την προώθηση των θέσεών τους συνολικά ανέρχεται, βάσει των δημοσιευμάτων, στα 14 εκατ. δολάρια (Associated Press, 13/6/2009). Ωστόσο, το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε ειδικά για την υποστήριξη του τουρκικού λόμπι δεν έγινε γνωστό. Η ιδιαιτερότητα των εταιρειών αυτών είναι ότι δραστηριοποιούνται στους τομείς των οπλικών συστημάτων και της ενέργειας διεθνώς. Το γεγονός αυτό και μόνο ίσως είναι αρκετό για να κινήσει τις υποψίες του αναγνώστη για τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Η αποκάλυψη των επωνυμιών των βιομηχανικών κολοσσών, όμως, δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πράγματος.

Οι έξι εταιρείες, λοιπόν, είναι οι εξής: α) BAE Systems Inc., β) Goodrich Corp., γ) Northrop Grumman Corp., δ) Raytheon Corp., ε) United Technologies Corp. και στ) Chevron.

Στα θέματα όπου εξασκήθηκε πίεση εκ μέρους των εταιρειών συγκαταλέγονται γενικότερα τα ζητήματα που άπτονται των δαπανών του Πενταγώνου, της κλιματικής αλλαγής, της φορολογίας κ.λπ. Στο θέμα, όμως, της υποστήριξης του τουρκικού λόμπι το σκηνικό είναι διαφορετικό. Οι εταιρείες περιέπεσαν, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, στο σοβαρό ολίσθημα της φανερής άσκησης πίεσης υπέρ της προώθησης των τουρκικών εθνικών ζητημάτων και ειδικότερα της τουρκικής ιστορικής θεώρησης, όπως φερ' ειπείν, στο ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας!Οι σχέσεις της Τουρκίας με την αμερικανική οπλική βιομηχανία, βέβαια, δεν είναι καινούργιες. Η Άγκυρα επιδίωξε να αποκτήσει στενές επαφές με τον συγκεκριμένο κλάδο της αμερικανικής οικονομίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τότε ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα λόμπι ικανό να εξουδετερώσει τα υπόλοιπα εθνικά λόμπι (το ελληνικό, το αρμενικό και το εβραϊκό), ούτως ώστε η χώρα να εξέλθει από τη δεινή διεθνή θέση που της είχε επιβληθεί μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Απ' ό,τι φαίνεται όμως και από το 28ο ετήσιο Συνέδριο Αμερικανοτουρκικών Σχέσεων, που διοργάνωσαν τα τουρκικά σωματεία και κέντρα μελετών στην Ουάσινγκτον στις αρχές του μήνα, η Άγκυρα τελικά έχει αναπτύξει υπέρ το δέον τις σχέσεις της αυτές. Εξάλλου, αρκεί κανείς να ενδιαφερθεί να μάθει την ταυτότητα των χορηγών του συνεδρίου, αν όχι και των μελών του Αμερικανοτουρκικού Συμβουλίου, υπεύθυνου για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Θα διαπιστώσει, λοιπόν, ότι τα ονόματα της πλειοψηφίας των εν λόγω έξι εταιρειών -αλλά και άλλων σημαντικότερων- φαντάζουν σε περίοπτη θέση. Ας σημειωθεί ακόμη ότι όλες αυτές οι εταιρείες οπλικών συστημάτων που έτειναν «χείρα βοηθείας» στην Άγκυρα είτε προσδοκούν μερίδιο από το εξοπλιστικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων δολαρίων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είτε τους έχει ήδη ανατεθεί πρόσφατα η υλοποίηση ενός απ' αυτά…Το γεγονός ότι αμερικανικές εταιρείες όπλων και ενέργειας έχουν ταχθεί φανερά υπέρ των τουρκικών θέσεων και έχουν αναλωθεί σε δραστηριότητες λόμπι δίχως να τηρούν τα προσχήματα, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Δίνει, όμως, το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στα κέντρα αποφάσεων στις υπερατλαντικές συμπολιτείες εν όψει των επερχόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων στα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό, το Αιγαίο και η Θράκη.
EFHMERIDA PARON

Κερδίσαμε 1.000.000 λίρες!

Ένα από τα αμέτρητα spam που μας υπόσχονται αστρονομικά κέρδη....προφανώς το πήρατε κι άλλοι...τι να του κάνουμε του που....η;;;;
You won 1,000,000.00 GBP from Google lottery
YOUR WINNING DETAILS ARE AS FOLLOW: Computer Generated Profile Numbers (CGPN):7-22-71-00-66-12 Ticket number: 00869575733664Serial numbers: / BTD/8070447706/06 Lucky numbers: 12-12-23-35-40-41(12)
Mr. Francis Henson,Email:
giveaways@9.cn

Ένα κοριτσάκι επέζησε από το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα


Αεροσκάφος των κρατικών αερογραμμών της Υεμένης κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό λίγο προτού προσγειωθεί στο Μορονί, την πρωτεύουσα των νησιών Κομόρος. Το αεροσκάφος, ένα Airbus 310, εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Κομόρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι.. περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Κομόρος και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.

Στο A310-300 επέβαιναν 142 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής βρέθηκε μόνο ένα κοριτσάκι ζωντανό.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η παράνομη απαγόρευση εργασίας στους εργάτες


...καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
Στην εκ νέου προκλητική,για δεύτερη φορά, στάση της απέναντι στους εργάτες της αρχαιολογίας, προχωρεί και αύριο η Αττικό Μετρό.
Λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας, που προκήρυξε ο Σ.ΕΚ.Α. και θα συμμετέχουν οι αρχαιολόγοι του Μετρό, η Αττικό Μετρό,για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, γνωρίζοντας ότι παρανομεί, αποφάσισε να στερήσει το μεροκάματο και από τους... εργάτες της αρχαιολογίας, οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με την απεργία.
Η μεροληπτική αντιμετώπιση των εργατών είναι πλέον εμφανής. Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, σε απεργία των εργατών, όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες που δεν συμμετείχαν στην απεργία, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους και τους καταβλήθηκε το μεροκάματο τους. Επιπλέον, το συγκεκριμένο σύστημα τρομοκράτησης, δημιουργεί όρους διαίρεσης και διάσπασης των εργαζομένων.
Η Αττικό Μετρό έχει χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει τους εργαζομένους σε υποταγή, δημιουργώντας ένα καθεστώς φόβου, μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι γίνονται πιο εύκολα αντικείμενο χειραγώγησης.
Η Αττικό Μετρό, με διοίκηση τοποθετημένη από την Κυβέρνηση, που θα έπρεπε να είναι πρότυπο λειτουργίας, έχει μετατραπεί σε ένα τσιφλίκι όπου κάποιοι κομματικοί δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς μεγαλοτσιφλικά.

Θεωρεί ακόμα ότι βρίσκεται και στο απυρόβλητο του Νόμου, εφόσον εν γνώση της παρανομεί, μη παρέχοντας εργασία στους εργάτες. Πριν ένα μήνα, μετά από επίσκεψη των εργατών στην Επιθεώρηση εργασίας, έγινε γνωστό στην εταιρεία και επισήμως, ότι είναι παράνομη η ενέργεια της και ότι θα πρέπει να καταβάλει το μεροκάματο στους εργάτες κι όμως επιλέγει πάλι να παρανομήσει, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους εργάτες και να επιβάλει τους δικούς της βάρβαρους κανόνες δουλείας.
Μέσα στις πρόχειρες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί, είναι και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάτι που στα αυτιά και του πιο απλού εργάτη, ακούγεται ως ένα φτηνό πρόσχημα, μιας και τα κονδύλια για την κατασκευή του Μετρό, είναι υποτίθεται εξασφαλισμένα πολύ πριν από την κρίση. Το συμπέρασμα είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε., τα χρήματα υπάρχουν, αλλά κάποιοι καρεκλοβολεμένοι δεν θέλουν να τα δώσουν, προκαλώντας την αγανάκτιση των εργατών, που πρέπει να παλέψουν για να εξοικονομήσουν τα χρήματα που είναι αναγκαία για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που τους πλακώνουν καθημερινά.

Καταδικάζουμε την ενέργεια της Αττικό Μετρό και δηλώνουμε ότι αύριο, όλοι οι εργάτες θα δώσουν κανονικά το παρών στο χώρο εργασίας τους και αν η Αττικό Μετρό επιμείνει στη στάση της, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν.

το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://metro-thessalonikis.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html

Είχες κάποτε "ερασιτεχνικό σταθμό"; έχεις "λόξα" με τα ηλεκτρονικά;

Από την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνων Θεσσαλονίκης, ( Thessaloniki's Amateur Radio Group-TARG) οργανώνεται για την 13η Σεπτεμβρίου 2009 μεγάλη Ραδιοερασιτεχνική Συγκέντρωση ( hamfest) στην οποία θα συμμετέχουν Ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Το "HAMFEST" θα γίνει στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσσου, στη Πολίχνη -οδός "Λεωφ. Στρατού 12¨.

Βαγγέλης Βενιζέλος εναντίον press-gr


Στο ιστολόγιο (blog) σας, που λειτουργεί δημόσια, με ελεύθερη πρόσβαση, ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, δημοσιεύσατε σχόλιο με την υπογραφή Στέλιος Ζαφείρης, το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Δεν με απασχολούν καθόλου οι αξιολογήσεις του σχολιαστή σε σχέση με τη συμμετοχή μου σε μια παρόμοια εκδήλωση, γιατί προφανώς ο συντάκτης κινείται σε άλλη εποχή πολιτικού πολιτισμού από τη σημερινή.
Συνηθίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων συγγραφέων που είναι πολιτικά στελέχη, να καλούνται ως ομιλητές και να μετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα ή από τα περισσότερα από αυτά. Έτσι, στην εκδήλωση για το βιβλίο του κ. Αλογοσκούφη μίλησε και ο ...Γ. Δραγασάκης, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Δεν χρειάζεται επίσης να σημειώσω ότι ο σχολιαστής αγνοεί προφανώς το περιεχόμενο της ομιλίας μου, το οποίο δημοσιεύεται στην προσωπική ιστοσελίδα μου (http://www.evenizelos.gr/ ) (συγκεκριμένα, εδώ)

Στο τελευταίο όμως μέρος του σχολίου του, φέρομαι να έχω κάποια ανάμιξη με τη δίωξη του κ. Αλογοσκούφη που δεν έγινε, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Γερμανός.
Επισημαίνω με κατηγορηματικό τρόπο πως πρόκειται για αποκύημα φαντασίας, απολύτως και ενσυνείδητα συκοφαντικό, το οποίο και σας παρακαλώ να αποσύρετε, κάνοντας και τη σχετική επανόρθωση.
Επίσης θεωρώ απολύτως συκοφαντικά και ευτελιστικά για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, τα σχόλια του κ. Στέλιου Ζαφείρη πως δήθεν εκφράστηκαν επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Αλίμονο αν ήταν αυτό το επίπεδο της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή αν είχε τέτοιες αντιδράσεις και χρησιμοποιούσε τέτοια μέσα δημόσια έκφρασης των αντιδράσεων της.
Γι’αυτό όμως το θέμα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει απάντηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σας ευχαριστώ,
Ευάγγελος Βενιζέλος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ – Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ!


Τέλειωσαν τα ψέματα, από ΑΥΡΙΟ κομμένο το κάπνισμα με ΔΙΑΤΑΓΗ της Ευρώπης και του δικού μας Υπουργείου Υγείας.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Για να δούμε ρε μάγκες τα πράγματα λίγο διαφορετικά, γιατί σαν κάτι να μην υπολόγισαν οι «Υπέρμαχοι της Υγείας».

Πρώτα απ’ όλα, ΠΟΙΟΣ τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν για... την ΔΙΚΗ ΜΑΣ υγεία;

Ποιος τους έχρισε ΘΕΟΥΣ για να σώσουν τον κόσμο;

Θέλουν να μας πουν ότι «νοιάζονται» για την υγεία μας όταν δεν είναι ικανοί να ελέγξουν ότι μολυσμένο και πλαστικοποιημένο μπαίνει καθημερινά στο πιάτο μας;

Όταν η μόλυνση του πλανήτη είναι καθημερινή ρουτίνα;

Από πού μας πρόεκυψαν οι «Ευρωπαίοι Σωτήρες» όταν κάνουν την πάπια μπροστά στους μεγάλους «φονιάδες» της γης;

Κάτσε ρε φίλε, γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Στο κάτω κάτω της γραφής ΠΟΙΟΣ τους είπε αυτούς ότι στους καπνιστές δεν αρέσει ο τσιγαροβηχας, ακόμα και ο καρκίνος από το τσιγάρο;

Και για ΠΟΙΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ μιλάμε, όταν στις μεγαλουπόλεις τα αιωρούμενα σωματίδια σπάνουν κάθε ρεκόρ;

Μήπως αυτά δεν είναι καρκίνος;

Αλλά γι αυτά μεριμνά το «κράτος» οπότε δεν μας πέφτει λόγος.

Ούτε μας πέφτει λόγος για την κάθε λογής νόσο που εμφανίζεται από το πουθενά….

Το κάπνισμα πειράζει και πρέπει να το κόψουμε όλοι.

Ρε πάμε καλά;

Ότι γελοιότητα σκεφτούν την βάζουν με «νόμο» σε εφαρμογή.

Θα μου πουν κάποιοι ότι οι μη καπνιστές δεν χρωστανε σε τίποτα να αναπνέουν τον καπνό μας.

Σεβαστό.

Να γίνουν λοιπόν χώροι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, γιατί οι καπνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολλοί περισσότεροι.

Φτάνει η υποκρισία.

Και άμα θέλουν να διαφυλάξουν την υγεία μας, ας φροντίσουν να διορθώσουν όλα τα προαναφερθέντα και μερικές εκατοντάδες ακόμα, και μετά τα λέμε για το κάπνισμα.


Βασίλης Τσούγκαρης

Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας

tsougarisgnomi@gmail.com

Νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη


Το Salonica Press, είναι ένα από τα αγαπημένα blogs του taxalia. Με προσφορά στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Συρμάτσης και οι συνεργάτες του, συνεχίζουν το ωραίο τους ταξίδι στον αχανή χώρο του διαδικτύου. Εμείς τους βοηθάμε με χαρά, επειδή εκτιμούμε τον καθαρό και έντιμο λόγο του Δημήτρη, ενός αξιολογότατου νέου δημοσιογράφου.
Το Salonica Press, http://salonica-pressradio.blogspot.com/ το δημοσιογραφικό blog της Θεσσαλονίκης αποκτά την διαδικτυακή του φωνή. Από Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 ξεκινάει το νέο μας ταξίδι στο χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας μέσα από... την μαγεία του ραδιοφώνου. Η ομάδα του Salonica Press έχοντας πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές των Νέων Μέσων φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του διαδικτυακού ραδιοφωνικού κοινού. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το Salonica Press Radio θα σας προσφέρει άφθονα μουσικά αφιερώματα καθώς και έκτακτες εκπομπές ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού τύπου, πιλοτικού χαρακτήρα, που θα σας προδιαθέσουνε για το πλήρες πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου. Salonica Press Radio - Tο ραδιόφωνο που θέλετε να ακούτε Σας ανακοινώνετε το πρόγραμμα των 24ωρων αφιερωμάτων από 1 έως 5 Ιουλίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7: MICHAEL JACKSON
ΠΕΜΠΤΗ 2/7: QUEEN
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7: U2
ΣΑΒ/ΚΟ 4/7-5/7: DISCOSalonica Press Radio -
"Ακούστε την" διαδικτυακά. http://salonica-pressradio.blogspot.com/

Η νέα διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Νομάρχη Π. Ψωμιάδη


Τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με επικεφαλής τους αδερφούς Ευθύμιο και Παναγιώτη Σολομωνίδη, συνάντησε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη 1.30 το μεσημέρι, στο γραφείο του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντινομάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Διονύσης Ψωμιάδης.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, η νέα ηγεσία του Απόλλωνα Καλαμαριάς συζήτησε με το Νομάρχη τα μελλοντικά της σχέδια για το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και τα καθημερινά προβλήματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που δημιουργούνται από τις απαιτήσεις των πιστωτών, τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών, καθώς και για τις μελλοντικές μεταγραφές που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν προκειμένου να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Επίσκεψη Μεσσήνιων στον Ψωμιάδη

Μια ιδιότυπη φιλία μεταξύ Θεσσαλονίκη και Καλαμάτας, αναπτύσσεται αυτο τον καιρό....
Επίσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη πραγματοποίησε σήμερα στη μία το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον Αντινομάρχη Προγραμματισμού Ευστάθιο Αναστασόπουλο. Παρόντες ήταν και.. οι νομαρχιακοί συμβούλοι της Νομαρχίας Μεσσηνίας Κωνσταντίνα Νικολάκου-Πούργαλη και Αθανάσιος Πετράκος, καθώς και ο Πρόεδρος των Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Τσίχλης.
Ο Κος Αναστασόπουλος μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, του επέδωσε το δίτομο έργο της Μεσσηνίας και τον προσκάλεσε στην Μεσσηνία, επ' ευκαιρία και της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα.Παράλληλα προσέφεραν και το βιβλίο με την Μεσσηνιακή Κουζίνα, στο οποίο ......... Αν σας ενδιαφέρει, η συνέχεια εδώ => http://filiatranews.blogspot.com/2009/06/blog-post_4228.html

Η βαθύτερη μεταπολεμική κρίση που πλήττει την οικονομία της Γερμανίας


Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 ανήλθε τον Ιούνιο η ανεργία στη Γερμανία, καθώς η χαμηλότερη ζήτηση και ο αυξημένος αριθμός των πτωχεύσεων ανάγκασε αρκετές εταιρείες να προβούν σε περικοπές θέσεων εργασίας.Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 31.000, στα 3,5 εκ. άτομα, με το προσαρμοσμένο ποσοστό να αυξάνεται από το 8,2% στο 8,3%. Η βαθύτερη μεταπολεμική κρίση που πλήττει την οικονομία της Γερμανίας έχει... οδηγήσει σε άνοδο των πτωχεύσεων κατά 14% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ διαθέτει οικονομική ενίσχυση προς τον ιδιωτικό κλάδο ώστε να διατηρηθούν τα επίπεδα απασχόλησης.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει επιδείνωση της ανεργίας, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), θα αγγίξει το 8,7% φέτος και το 11,6% το 2010. Επίσης, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα παρουσιάσει φέτος συστολή κατά 6,1%.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Bloomberg

Η δικαίωση του Αδάμ Ρεγκούζα


Παρόλο που διαβάσαμε και ακούσαμε κάποια... "μυθιστορήματα" (κυρίως από δημοσιογράφους που δεν κάνουν ρεπορτάζ ΥΠΕΧΩΔΕ) οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο ΥΠΕΧΩΔΕ είναι πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Καλά κάνουν και διατηρούν την σοβαρότητά τους.
Ο Σουφλιάς είναι απρόβλεπτος και φυσικά ικανός και για το χειρότερο. Μόλις ανακοινωθούν οι νέες ρυθμίσεις σίγουρα θα έχουμε να πούμε πολλά. Προς το παρόν υπενθυμίζουμε ότι η "πατρότητα" της ιδέας για την "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων ανήκει στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα.
Όταν το θέμα είχε ανακύψει το 2005, ο Γιώργος Σουφλιάς είχε... απορρίψει την ιδέα Ρεγκούζα με δηλώσεις και στους δημοσιογράφους και στη Βουλη. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και ως επιστέγασμα της παρουσίας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Γιώργος Σουφλιάς αποφάσισε να "δικαιώσει" τον Αδαμ. Ρεγκούζα. Και μη χειρότερα να λέμε. Ευτυχώς το σύστημα Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ σε λίγο φεύγει...

NENIKHKAMEN ! 94,8% !!!!!!

Η ψηφοορία για την επιστροφή των κλεμμένων Ελγίνειων μαρμάρων του Παρθενώνα ή κατάτο ορθό "των Γλυπτών του Παρθενώνα", στη Βρετανική guardian έκλεισε, με το απόιστευτο ποσοστό 94,8 % ΥΠΕΡ !!! Το TaXalia και το αδερφάκι του, το κορυφαίο parthenon-sculptures, βοηθήσαμε όσο γίνεται σε αυτή την ψηφοφορία και είμαστε περήφανοι. Κύριε Σαμαρά, ο λόγος σε σας, να αξιοποιήσουμε αυτή την ψηφοφορία. Είναι από τις ελάχιστες που είναι υπέρ της χώρας μας.
http://www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles
RETURN THEM, WHERE THEY BELONG !

Πανικός στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία Μητροπάνου. Φαινόμενα "μαύρης αγοράς"!


O Δημήτρης Μητροπάνος εμφανίζεται στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου του καθώς και από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Στη διαπασών». Μαζί του οι Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιώργος Καραδήμος και Ασπασία Θεοφίλου. Ωρα έναρξης: 21.30 (Πληροφορίες στα τηλ. 2310 288.000, 2310 206.730).
"ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!! ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ..... ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ..... ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΩ ΣΤΟ "ΝΤΑΜΑΡΙ"
ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ... ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ! ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..... ΟΧΙ 1-2 ΜΕΡΕΣ"
λέει η φίλη μας Σταματία Παπαρ.

Νέα και ωραία blogs

GOALARES το νέο αθλητικό Blog! Μεσούσης του καλοκαιριού και ενώ η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη η ομάδα των Blogger απέκτησε ένα νέο μέλος. O Goaltzis θα ενημερώνει καθημερινά με χιούμορ και σάτιρα για τα τεκταινόμενα στον αθλητικό χώρο από το Blog Goalares http://goalares.blogspot.com/

Δημήτρης Κρεμαστινός: Οι κίνδυνοι του καπνίσματος


Οι κίνδυνοι του καπνίσματος
του Δημήτρη Κρεμαστινού
Στους κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα για τον ανθρώπινο οργανισμό αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Υγείας και καθηγητής καρδιολογίας, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ροδίων, με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος που προωθεί το Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι το μέτρο της απαγόρευσης καπνίσματος πρέπει να το στηρίξουμε όλοι μας και τόνισε ότι οι Έλληνες κατέχουν παγκόσμια πρωτιά στο κάπνισμα.
"Η σημερινή ομιλία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία που πρέπει να... συνειδητοποιήσει και να καταλάβει πώς πρέπει να αντιδράσει στα μέτρα της απαγόρευσης του καπνίσματος. Βρίσκομαι εδώ για να πω τι κακό κάνει στην καρδιά και ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας πρέπει να τα στηρίξουμε όλοι μας", δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, 5 εκατομμύρια πολιτών παγκοσμίως χάνονται σε ετήσια βάση από το κάπνισμα.
Ο καθηγητής καρδιολογίας ανέφερε ότι Σύμφωνα με μελέτες, 166 άτομα από 100.000 ανθρώπους που είναι παθητικοί καπνιστές πεθαίνουν ετησίως ανά τον κόσμο. Στις χώρες στις οποίες ισχύουν μέτρα απαγόρευσης καπνίσματος, οι θάνατοι δεν είναι τόσο υψηλοί.
"Τα μέτρα απαγόρευσης καπνίσματος δεν εφαρμόζονται για να τιμωρήσουν τον καπνιστή, αλλά για να τον διδάξουν. Ο καπνιστής στις χώρες που εφαρμόζεται η απαγόρευση θα ταλαιπωρηθεί. Θα περάσει έτσι ένα μήνυμα της προστασίας του μη καπνιστού. Αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για την εκπαίδευση της κοινωνίας. Επιπλέον, σε καμία χώρα που εφαρμόζονται τα μέτρα δεν έχει καταστραφεί η οικονομία. Αυτά που ακούγονται είναι δικαιολογίες", τόνισε ο καθηγητής καρδιολογίας.
Στην έλλειψη του αιμοδυναμικού εργγαστηρίου αναφέρθηκε επίσης ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι η ύπαρξή του στη Ρόδο είναι αναγκαία. "Είναι απαράδεκτο για τη Ρόδο να μη διαθέτει την υποδομή την οποία διαθέτει η Χίος και η Καλαμάτα για να μπορούν να σώζονται οι άνθρωποι. Είναι αδιανόητο να μην διαθέτει η Ρόδος αιμοδυναμικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αντιμετώπιση του εμφράγματος.
Είναι εξακριβωμένο, ότι ο μισός πληθυσμός της Ρόδου και πανελλαδικά θα πεθάνει από καρδιαγγειακά νοσήματα. Εάν δεν έχουμε στη Ρόδο ένα σύστημα για να δίνουμε ζωή σε αυτούς που τη χάνουν, τι άλλο πολυτιμότερο έχει να προσφέρει αυτός ο τόπος.
Εάν στην πρώτη μισή ώρα γίνει η απόφραξη της αρτηρίας, μπορεί να μην πάθει βλάβη η καρδιά του ασθενούς. Απευθύνθηκα στον Νομάρχη και το Δήμαρχο από τους οποίους ζήτησα να ηγηθούν μίας προσπάθειας να αγοραστεί ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο. Εμείς στην Αθήνα θα αναλάβουμε να εκπαδεύσουμε τους συναδέλφους που θα το πλαισιώσουν", δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Οι "καπνοφύλακες" μέσα μας...


Του Αλεξη Zορμπα*

Μπορούμε τελικά ως κοινωνία πολιτών να εφαρμόσουμε τους νόμους που ψηφίζουμε, να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την υγεία των παιδιών μας από την καπνιστική επιδημία; Μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ή θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε συγκεκριμένα συμφέροντα να μας επιβάλλουν πόσο και πώς θα ζήσουμε;

Ο διάλογος που εξελίσσεται για τους λεγόμενους καπνοφύλακες, για τα...
Ο κυνισμός της παλιάς Ελλάδας που ενσαρκώνεται στη φράση «τίποτα δεν εφαρμόζεται σε αυτό τον τόπο» και που βρίσκει τις ρίζες του στο ραγιαδισμό της οθωμανικής εποχής προκαλεί εξ ορισμού την έλευση κάθε είδους καπνοφυλάκων.Η συλλογιστική της μιζέριας είναι απλή. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, επομένως χρειαζόμαστε τον κρατικό Λεβιάθαν για να μας βάλει στη θέση μας.Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος όμως δεν μπορεί να επιβληθεί και να εφαρμοσθεί με την κρατική καταστολή. Καμία μεγάλη αλλαγή δεν μπορεί να επιβληθεί από το κράτος χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Οι ελεγκτικές και κατασταλτικές αρχές δεν μπορούν να βρίσκονται παρούσες κάθε στιγμή που ένας ασυνείδητος γονιός επιβαρύνει την υγεία των παιδιών του με τον καπνό του ή τη στιγμή που ο καθένας από εμάς θα ανάψει τσιγάρο στη δουλειά αγνοώντας το αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα του συνεργάτη του.Από εμάς εξαρτάται η αλλαγή. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω της η αντικαπνιστική νομοθεσία είναι μία κληρονομιά για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.

Με το δεδομένο ότι κάθε χρόνο χάνουμε σε αυτό τον τόπο 20.000 ζωές από το κάπνισμα και ότι από την εφαρμογή του νόμου περιμένουμε να έχουμε μείωση των καπνιστών κατά 20% με 30% αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος είναι η πιο σημαντική πρωτοβουλία που έχει παρθεί ποτέ σε αυτή τη χώρα για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.Σε αυτό τον τόπο, από την αρχαιότητα έως σήμερα έχουμε κάνει μια σειρά από επαναστάσεις. Επαναστάσεις για τον πολιτισμό που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας, επαναστάσεις για την ανεξαρτησία μας, για τη δημοκρατία. Δεν αξίζει να κάνουμε και μία μικρή επανάσταση για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας;Οταν βγάλουμε τους «καπνοφύλακες» από το μυαλό και τη συλλογιστική μας, τότε θα τα καταφέρουμε και με το τσιγάρο. Βάζω στοίχημα ότι θα τα καταφέρουμε.* Ο κ. Αλ. Ζορμπάς είναι Συντονιστής Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας, υπεύθυνος για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Κάπνισμα.
Καθημερινή 28.06.09

ΑΝΤ1:Γιατί δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων;


Δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας των τεχνικών του σταθμού. Το αίτημα των τεχνικών αφορά την ακύρωση των απολύσεων που έχει εξαγγείλει η διοίκηση του σταθμού. Αντί του δελτίου του, ο ΑΝΤ-1 προέβαλλε το Αμερικάνικο talent show «Αμερική έχεις ταλέντο».
Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από την διοίκηση του σταθμού η ..απομάκρυνση άλλων τριών τεχνικών και δυο μακιγιέζ.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΑΝΤ1 δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, καθώς το 2008, από την πώληση της Nova televizia στην Βουλγαρία εισέπραξε από τον Σουηδικό όμιλο MODERN TIMES GROUP, το ιλιγγιώδες ποσό των 620 εκατ ευρώ.

Θεσσαλονίκη: πόλη θεριακλήδων! 327 από τα 330 καταστήματα ζητούν να χαρακτηριστούν ως χώροι καπνιστών!


Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε πόλη των θεριακλήδων. Από τα 330 καταστήματα με εμβαδό μέχρι 70 τ.μ, οι ιδιοκτήτες μόλις τριών (3) δήλωσαν ότι θα μετατρέψουν τα καταστήματά τους σε χώρους μη καπνιστών, ενώ οι 327 (!) δήλωσαν ότι θέλουν τα καταστήματά τους να χαρακτηριστούν ως χώροι καπνιστών! Ουσιαστικά δηλαδή, σε ...αυτή την κατηγορία των καταστημάτων υγιεινομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, καφετέριες, κλπ) που είναι και τα περισσότερα στη Θεσσαλονίκη, περίπου το 100% δεν συμμετέχει στα αντικαπνιστικά μέτρα του υπουργείου Υγείας, θέτοντας έτσι σε αμφισβήτηση το μέτρο της απαγόρευσης καπνίσματος σε στεγασμένους δημόσιους χώρους πριν αυτό ξεκινήσει…(www.newsblog.gr)

Πλημμύρες από καταιγίδα στο Κιλκίς

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε αδιάβατα ποτάμια στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στις γύρω περιοχές, από την ξαφνική και έντονη βροχόπτωση που έπεσε νωρίτερα. Σημειώθηκε μάλιστα και διακοπή ρεύματος, γεγονός που οδήγησε σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες. Δύο άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ αυτοκίνητο κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα νερά χείμμαρου που υπερχείλισε.(newsblog)

Απόπειρα αυτοκτονίας 58χρονου στην Ξάνθη

Να αυτοκτονήσει επιχείρησε ένας 58χρονος στην Ξάνθη τα μεσάνυχτα χθες, όταν στην κουζίνα του σπιτιού του αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος με μία κυνηγετική καραμπίνα. Ο παρολίγον αυτόχειρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ έρευνες διεξάγονται από την αστυνομία...
(www.newsblog.gr)

Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα "Δον Κιχώτης"

Οι "Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου" ξεκινούν τις διαδρομές τους σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου με το έργο "Δον Κιχώτης", με τους ηθοποιούς Γ. Κιμούλη και Δ. Πιατά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, και τελειώνουν στις 3 Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρεις εδώ:
Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα

Μια όαση στη Θεσσαλονίκη


Επισκεφθήκαμε σήμερα, πρωϊ-πρωϊ το ΄Αλσος απέναντι από την ΕΤ3. Ο τεράστιος χώρος, καθαρός με πλούσια βλάστηση , λιμνούλες με συντριβάνια και νεροχελώνες να ...πλέουν σε "πελάγη" ευτυχίας με μακροβούτια, αναδύσεις και..ηλιοθεραπεία! Απολαύσαμε τον πρωϊνό καφέ μας (από το κυλικείο που ευρίσκεται εκεί) στο πανέμορφο και δροσερό αυτό περιβάλλον ! Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Γραμμή του EFENPRESS είναι να εκθειάζει τα καλά και να κατακεραυνώνει τα άσχημα.

Βιαιοπραγία σε βάρος εργαζόμενης της ΕΥΑΘ

...καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ε.Υ.Α. Θεσσαλονίκης
Μετά τις διώξεις τις μηνύσεις, τις μετακινήσεις, τις στερήσεις μισθών τα πειθαρχικά, από την διοίκηση, οδηγηθήκαμε και στο αναμενόμενο:
Βιαιοπραγία!
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26/6, γυναίκα συνάδελφος, δέχθηκε την... λεκτική και σωματική επίθεση του προϊσταμένου της εν ώρα εργασίας. Η αλαζονεία και η ατιμωρησία των εκλεκτών της διοίκησης της ΕΥΑΘ τους δίνει της αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ότι η εταιρεία είναι κτήμα τους και οι εργαζόμενοι υποτακτικοί.
Η ΕΥΑΘ , μια ΔΕΚΟ με διοίκηση τοποθετημένη από την Κυβέρνηση, που θα έπρεπε να είναι πρότυπο λειτουργίας, έχει μετατραπεί σε ένα τσιφλίκι όπου κάποιοι κομματικοί δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς μεγαλοτσιφλικά.
Το επεισόδιο αναφέρθηκε αμέσως από τη συνάδελφο στον αρμόδιο διευθυντή, ο οποίος παρέμεινε προκλητικά αδιάφορος, και στη συνέχεια η συνάδελφος κατέθεσε μήνυση και συνελήφθη ο δράστης.
Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του εν λόγω προϊσταμένου, την συμπεριφορά του διευθυντή, και τέλος την διοίκηση που σήμερα τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν δεν έχει καλέσει τον υπεύθυνο σε απολογία, δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας ,και τελικά τον κρατάει ακόμη στη θέση του!
Μήπως με τη στάση της ενθαρρύνει την συμπεριφορά αυτή; Μήπως τον ανέχεται για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι;
Ο Σταύρος Καλαφάτης αρμόδιος για την ΕΥΑΘ υπουργός έχει σκοπό να κάνει κάτι; Συμφωνεί με τις συμπεριφορές αυτές;
Εμείς στηρίζουμε έμπρακτα την συνάδελφο, ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία στην ΕΥΑΘ δε θα περάσουν, θα μας βρουν μπροστά τους!

Η φίμωση των Blogs …θα καλύψει το νομικό κενό;


Δεν θα μας αναγκάσετε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές νέας γενιάς και τεχνολογίας, αλλά με πληκτρολόγιο σαν και της φωτογραφίας, που έχετε κατά νου να μας επιβάλλετε. Δεν φταίμε εμείς, αν στην Ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχουν γενικοί νόμοι που να ρυθμίζουν την συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου από απόψεως ποινικού δικαίου.
Δεν φταίμε εμείς, αν... στην τροποποίηση και στην συμπλήρωση συγκεκριμένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, δεν συμπεριλάβατε την ηλεκτρονική εγκληματικότητα σε όλη της την έκταση.Δεν φταίμε εμείς, αν εσείς οι ίδιοι κρίνετε ως ανεπαρκή τον Ν.1805/88, ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει πλέον την ολοένα και συνεχώς αυξανόμενη διαδικτυακή εγκληματικότητα.Κύριε Σανιδά...Τα Blogs δεν διακινούν ούτε ναρκωτικά, αλλά ούτε και πορνογραφικό υλικό.Τα Blogs δεν υποθάλπουν και ούτε συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εξάπλωση της παιδεραστίας.Αν "αγγίξετε" τα Blogs, ευθέως σας λέμε ότι θα εξυπηρετήσετε τα οικονομικά συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών της έντυπης κυρίως, αλλά και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.Δεν αξίζει τον κόπο να δώσετε τέτοιο δικαίωμα.Ακριβό "τίμημα" έχει πληρώσει το λειτούργημά σας, στην προσπάθειά του να συμπλεύσει - κατά συνθήκην - και να καλύψει κάποια εκδοτικά κατεστημένα.Αποδείξτε πως δεν ανήκετε, και πως δεν λειτουργείτε γι’ αυτά…

Η πατέντα του Michael Jackson!



Με αφορμή το θάνατο του Michael Jackson θα διαβάσετε γι’ αυτόν πάαρα πολλά!
Κάτι διαφορετικό... όμως διαβάσαμε από τον http://blogs.in.gr/gepitidios !

Πρόκειται για το κείμενο της μόνης πατέντας που έχει εκδοθεί στο όνομά του.

Περιλαμβάνει περιγραφή της ιδέας χάρη στην οποία μπορούσε να εκτελεί χορευτικά κινούμενος ακόμη και έξω από το κέντρο βάρους του.




http://v3.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=US&NR=5255452&KC=&FT=E

Τουρκία: Φυσικά και θα συνεργαστούμε για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών !

ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ Ο ΥΠ.ΕΞ. ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ, ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Δείτε τι λέει η Hurriet:
CORFU - FM Ahmet Davutoğlu meets with his Armenian counterpart Edward Nalbandian on the Greek island of Corfu and expresses Turkey’s firm stance in the ongoing negotiation process. After meeting with the Greek FM, he says Greece agrees that two nations must work on common interests.
The Turkish foreign minister expressed Turkey's firm stance in the ongoing negotiation process with Armenia, saying Turkey is maintaining its determination to normalize relations with its neighbor.
Foreign Minister Ahmet Davutoğlu had a brief meeting late Sunday with his... Armenian counterpart Edward Nalbandian on the Greek island of Corfu on the sidelines of the informal meeting of the Organization for the Security and Co-operation in Europe, or OSCE, foreign ministers in Corfu.
"This approach is in line with our vision to have zero problems with our neighbors," Davutoğlu told reporters. He said Turkey had a sustainable welfare, security and peace perspective on the Caucasus, and positive results could be gained soon if all parties worked toward that target.
Meeting with Greek minister
Davutoğlu defined the OSCE and NATO meetings in Corfu as fruitful, and said he had the opportunity to meet Greek Foreign Minister Dora Bakoyianni on the sidelines of the meetings. Davutoğlu said Bakoyianni agreed that the two countries should work on common interests with a high-level of dialogue instead of discussing issues that might cause a crisis.
Foreign Minister Davutoğlu said it was natural to have differences of opinion between parties, but also said parties should be aware of each other's positions and respect them.
"Minorities should act like a bridge between the two countries, and this role should be strengthened," said Davutoğlu. He also said both countries were supporting the ongoing Cyprus negotiation process.
Speaking about a European Union document that blames Turkey for illegal human trafficking, Davutoğlu said the illegal migration was not a Turkish-Greek issue, and defined both Turkey and Greece as transit countries not target countries. "This issue is a crime of humanity and a global matter, and should be handled this way. We will naturally offer every type of cooperation," he said.
He said he was expecting to see Bakoyianni in Turkey soon, and thus they would have the opportunity to have a more detailed meeting.
The Turkish minister also had talks with European foreign policy chief Javier Solana, British Secretary of State for Foreign and Commonwealth Affairs David Miliband, U.S. Deputy Secretary of State James Steinberg, Swiss Foreign Minister Micheline Calmy-Rey, and Azerbaijani Deputy Foreign Minister Azim Azimov.
He said the EU and Turkey decided to cooperate on foreign policy, and quoted Solana as saying that "the EU was appreciating Turkey's good relations with all actors." Before returning to Turkey, Davutoglu visited the Turkish Memorial Cemetery in Corfu, becoming the first Turkish foreign minister to visit the site. People who died in Greece during the war between the Ottoman Empire and Greece in 1897, the Balkan Wars, World War I and the War of Independence were buried at the site. http://www.hurriyet.com.tr/english/home

Πώς είδε ο Καραγκούνης τη μίμησή του από τον Μητσικώστα;


Όλα τα βιντεο της τελευταίας εκπομπής του δημοφιλούς και αγαπητού σε όλους Γιώργου Μητσικώστα, στο κανάλι http://www.youtube.com/jroidos

Φωτογραφίες από Διαμαρτυρία για το Σκοπιανό Αεροπλάνο.


ΠΗΓΗ: "PATRIA MEDIA"

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥΡΣΕΛ ΜΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ!


Με σκοπό να προωθήσει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο το αίτημα της επίσημης αναγνώρισης της Πομακικής ταυτότητας και να ανακόψει την πολιτισμική γενοκτονία που υφίστανται οι Πομάκοι, ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων με έδρα την Κομοτηνή.
Η πρώτη δημόσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στην Κομοτηνή.
Η γραμματέας του συλλόγου, ντυμένη με την παραδοσιακή πομάκικη στολή συγκλόνισε τους πάντες με μια ομιλία εξομολόγηση για το πως αισθάνεται που χάνεται η Πομακική γλώσσα και έριξε ευθύνες σε Έλληνες και Τουρκόφιλους:
<< Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων έγινε για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ επιτέλους
να φοβόμαστε
να κρυβόμαστε
να ντρεπόμαστε να πούμε την αλήθεια,
να ντρεπόμαστε να πούμε οτι είμαστε Πομάκοι...

Όλοι αυτοί που μας λένε <<μη μιλάτε πομακικά είναι μια άχρηστη γλώσσα>>, σε αυτούς εμείς απαντάμε:
<<η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας, είναι ο εαυτός μας.
πως είναι δυνατόν να μην αγαπάμε και να μην σεβόμαστε τον εαυτό μας;>>
Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με τον εαυτό μας και δεν μας δίνουν το διακαίωμα να μάθουμε τη γλώσσα που ακούμε μόλις γεννιόμαστε;
Ποιοι είναι αυτοί που ούτε καν τα ελληνικά δεν μας μαθαίνουν σωστά;
Ποιοι είναι αυτοί που μας μαθαίνουν ΤΟΥΡΚΙΚΑ με το ΖΟΡΙ;
Γιατί είναι χρήσιμη αυτή η γλώσσα σε εμάς;
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ έχουν ανθρώπινα δικαιώματα ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Δεν φοβάμαι. Ξέρω τι κάνω και είμαι σίγουρη για αυτό που κάνω.

Παλεύω για τις ρίζες μου, για την ιστορία μου.
Καμία δύναμη δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω τις ιδέες μου.
Δεν θα λυγίσω. Αν λυγίσω εγώ, θα δώσω το κακό παράδειγμα και σε άλλους.
Χρειαζόμαστε όμως και ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
Μετά απο την εκδήλωση αυτή, οι πιο πολλοί απο αύριο το πρωί θα επιστρέψετε στην καθημερινή σας ζωή.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!
Με εσάς δίπλα μας, αισθανόμαστε πιο δυνατοί.
Είμαι περήφανη που έγινα μέλος του Συλλόγου, ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΜΑΚΑ!>>


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΑΓΑΛΙΣΑ


Επίκειται απελευθέρωση του Ιάσωνα Αθανασιάδη

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ενδεχομένως να απελευθερωθεί από τις Ιρανικές φυλακές ο Ιάσωνας Αθανασιάδης, συνεργάτης της εφημερίδας Washington Times. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Τεχεράνη, ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα τον Αθανασιάδη στις φυλακές και διαπίστωσε ότι η υγεία του είναι καλή. Ο Ιάσωνας Αθανασιάδης είναι ένας από τους 34 δημοσιογράφους που συνελήφθησαν στην Τεχεράνη με αφορμή την κάλυψη των διαδηλώσεων της Ιρανικής αντιπολίτευσης και των βίαιων επεισοδίων που επακολούθησαν.
Περισσότερα http://www.foreignpress-gr.com/

Αναταραχή στα blogs από την εγκύκλιο Σανιδά

Σάλο στα ελληνικά blogs προκάλεσε η "Εγκύκλιος Σανιδά" για την άρση της ανωνυμίας των διαδικτυακών τόπων, αλλά και κάθε επικοινωνίας, η οποία αναφέρει συνοπτικά, ότι οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα στοιχεία του συνδρομητή, στις δικαστικές αρχές (εισαγγελείς κ.λ.π.), άσχετα από το είδος του αδικήματος και χωρίς καμία άδεια από τις σχετικές αρχές (ΑΔΕΑ κλπ). Με απλά λόγια, δεν υπάρχει απόρρητο στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες σε ότι αφορά τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ip's, ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.), παρά μόνο στο περιεχόμενο της επικοινωνίας.
Εκτιμούμε ότι πρόκειται για πλήρη άρση του απορρήτου, που πλήττει ευθέως την καρδιά της δημοκρατίας και φυσικά δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές δεν δημιουργούνται με μια εισαγγελική εγκύκλιο η οποία παρακάμπτει και αγνοεί πλήρως την πολιτική βούληση, ερήμην της ίδιας της κοινωνίας.
Και το χειρότερο στην όλη ιστορία, είναι ότι όσοι πραγματικά ενοχλούν ή υβρίζουν (π.χ. Απ ότι φαίνεται ο εισαγγελέας Σανιδάς είναι γιος του Άνθιμου και του Ψωμιάδη και έχει αδερφό τον Καρατζαφέρη και παππού τον Χίτλερ ) θα μένουν πάντα στο απυρόβλητο.
Ο κ.Σανιδάς, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται για τα κακουργήματα που έχουν όντως διαπραχθεί από γνωστούς ιστότοπους (οι οποίοι επαναλαμβάνουμε θα μείνουν στο απυρόβλητο και ίσως επιδοτηθούν κιόλας!), αλλά για τον εκβιασμό των χιλιάδων blogs "μαρίδα", τα οποία γράφουν ενοχλητικά πράγματα.
Σε ότι αφορά εμάς, (το taxalia), φαίνεται ότι ενόχλησε αυτό>>> (ειδικά το χαμομηλάκι-είναι η ειρωνία ποινικό αδίκημα κυρ δικηγόρε μου;)
Υ.Γ. Το επόμενο βήμα, θα είναι να ποινικοποιήσουμε τις συζητήσεις στο καφενείο, όπου τα μπινελίκια εναντίον επώνυμων πέφτουν βροχή;
.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:
http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blogs_30.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_8892.html
http://gr.altermedia.info/?p=2457
http://orfni.blogspot.com/2009/06/blog-post_1576.html
http://anopetra-eleos.blogspot.com/2009/06/blog.html
http://ksepe2.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html
http://tomalitisgrias.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://astrofegia.blogspot.com/2009/06/t-bloggers.html
http://to-sisaki.blogspot.com/2009/06/bloggers.html
http://prezatv.blogspot.com/2009/06/blogs_8512.html
http://realsnews.blogspot.com/2009/06/blog-post_2203.html
http://my-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_1939.html
http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://papatzides.blogspot.com/2009/06/blogs-bloggers_29.html
http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://freskoprama.blogspot.com/2009/06/to-golum.html
http://tolimeri.blogspot.com/2009/06/blog-post_9916.html
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/06/bloggers.html
http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://anthrwpothirida.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_7929.html
http://atimoulis.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/06/blogs_30.html
http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.com/2009/06/2_29.html
http://malakistan.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://nikosictedu.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html
http://news24gr.blogspot.com/2009/06/blogs_29.html
http://pressonice.blogspot.com/2009/06/blog-post_2707.html
http://periergostripoli.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://ixnos1.blogspot.com/2009/06/blog-post_1043.html
http://kranoforos.blogspot.com/2009/06/blog_29.html
http://pierioi.blogspot.com/2009/06/blog-post_354.html
http://news24gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_2267.html
http://papagalomegalo.wordpress.com/2009/06/30/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B1-blogs/

Φερόμενη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, για άρση απορρήτου σε blogs

Διαβάζουμε στο http://elawyer.blogspot.com

Φέρεται ότι ο ΕισΑΠ γνωμοδότησε πως η ταυτότητα των ανώνυμων bloggers δεν καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών, επειδή τα blogs είναι μέσα δημόσιας έκφρασης, άρα τα στοιχεία τους είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο και επομένως χωρίς κάλυψη από το απόρρητο.

Γενικότερα ο κ. Σανιδάς φέρεται να υποστηρίζει στη Γνωμοδότησή του ότι δεν υπάρχει καν προστασία απορρήτου στο Διαδίκτυο! Ότι δηλαδή καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει τα mail μας, να μπαίνει στους υπολογιστές μας κλπ. Ενώ ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας ορίζει σαφέστατα ότι οι πράξεις αυτές είναι εγκληματικές!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία: η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου δεν εμπίπτει στο απόρρητο των επικοινωνιών!!!

Η συνέχεια ΕΔΩ!

Ένα μοναδικό τρισδιάστατο έργο τέχνης από κιμωλία... στην... Αθήνα! (Θεσσαλονίκη άλλη φορά...)




Η COSMOTE φέρνει στην Ελλάδα το street art

Στο πλαίσιo της χορηγίας της στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας «Ηeaven», η COSMOTE φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διάσημο καλλιτέχνη του κινήματος street art, Julian Beever, να δημιουργήσει αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό.
Συγκεκριμένα, στη...


...Μαρίνα Φλοίσβου και για πέντε ολόκληρες ημέρες, από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο Julian Beever δημιούργησε ένα πρωτότυπο και μοναδικό έργο, έκτασης 30 τ.μ. Με μοναδικό του υλικό την κιμωλία, ο βρετανός καλλιτέχνης, γνωστός και ως «Pavement Picasso», master των οπτικών ψευδαισθήσεων, δημιουργεί τέχνη στο δρόμο με το φαινόμενο της αναμόρφωσης, καταφέρνοντας να ξεγελάσει την αντίληψή μας για την προοπτική, αφού, με την ιδιαίτερη τεχνική του, επιτρέπει στα έργα του να φαίνονται τρισδιάστατα από συγκεκριμένη οπτική γωνία.
Η COSMOTE προσκαλεί τους επισκέπτες της Μπιενάλε και το κοινό να φωτογραφηθούν μέσα σ’ αυτό το έργο τέχνης, που θα βρίσκεται στο χώρο της Μαρίνας (Τροκαντερό, Παλαιό Φάληρο) για έναν ολόκληρο μήνα.

Δείτε έργα του κάνοντας κλικ ΕΔΩ!!

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου / Υποδιεύθυνση Σχέσεων με ΜΜΕ
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων
τηλ. 210 – 6177 566, 650
φαξ: 210 – 6177 771
e-mail: MediaRelations@cosmote.gr

www.cosmote.gr


Λίγα λόγια για τον Julian Beever

Ο Julian Beever είναι βρετανικής καταγωγής, παγκοσμίως διάσημος για την τέχνη του στο δρόμο. Ζωγραφίζει πεζοδρόμια με κιμωλίες και με μια ιδιαίτερη τεχνική που επιτρέπει στα έργα του να φαίνονται τρισδιάστατα από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες.
Εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης και δημιουργεί κυρίως τοιχογραφίες για επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες και brands, όπως η COCA-COLA, το Johnnie Walker και η Motorola. Γνωστός και ως «Pavement Picasso», ο Julian Beever έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή μέσω του Διαδικτύου, ενώ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «η τέχνη δεν πρέπει να περιορίζεται στις γκαλερί, στις βιβλιοθήκες και στα βιβλία, η τέχνη θα πρέπει να είναι για όλους».

Is it time to return Parthenon Marbles? YESSSSSSSSSSS...

http://www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles
Η γνωστή ψηφοφορία στη Βρετανική εφημερίδα GUARDIAN κλείνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ της επιστροφής.

Το γεγονός ότι την ψηφοφορία διοργανώνει Βρετανική εφημερίδα, έχει ιδιαίτερη αξία και πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα από την πλευρά μας.

Έκρηξη εμπρηστικών μηχανισμών στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη εμπρηστικών μηχανισμών, σε δύο αυτοκίνητα της διπλωματικής αποστολής της Αλβανίας σημειώθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα σήμερα. Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Από τις εκρήξεις προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία και κατασβέσθηκε με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.(newsblog)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!


Του ΄Ομηρου Φωτιάδη

Υπό στενή παρακολούθηση και δίωξη το PKK στη Γαλλία.- Τα σχέδια ενοχοποίησης των Κούρδων στην Τουρκία και την Ευρώπη και ο ρόλος της Ελλάδος.-

Στις επιχειρήσεις που εκτέλεσαν προχθές στο Παρίσι οι Γαλλικές αντιτρομοκρατικές μονάδες, συνελήφθησαν 4 άτομα, μέλη της Κουρδικής οργάνωσης PKK μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος ενός ...

Κουρδικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στις εφόδους των Γαλλικών Αρχών Ασφαλείας, στις οικίες των Κούρδων πολιτικών προσφύγων, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν πιθανή εμπλοκή τους, σε παράνομες δραστηριότητες.

Τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΡΚΚ, κατέδωσαν ως «στρατολόγους» της Κουρδικής οργάνωσης, και «τρομοκράτες» στελέχη της Τουρκικής Πρεσβείας στο Παρίσι.

Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες "ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης" και "ότι μαζεύουν χρήματα δια απειλής για να στηρίξουν την τρομοκρατική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Σε 30 ανέρχονται οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που πρόσκεινται στο PKK και έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Ιουνίου στη Γαλλία.

Στις φυλακές μεταφέρθηκαν 3 από τους συλληφθέντες των επιχειρήσεων που εκτελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά του ΡΚΚ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τις προσπάθειες διαμαρτυρίας των Κούρδων πολιτικών προσφύγων, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστήριο, για να διαμαρτυρηθούν για τις αναίτιες και κατευθυνόμενες συλλήψεις.

Η ΄Αγκυρα συνεπικουρούμενη και από τις ΗΠΑ, πιέζει αφόρητα πολλές χώρες-μέλη της Ε.Ε., για την καταδίωξη των Κούρδων πολιτικών προσφύγων που ζουν στα εδάφη τους.

Η συνήθης πρακτική της Τουρκίας, είναι να συλλέγει στοιχεία από τους συγγενείς τους στην Τουρκία, για το που βρίσκονται και κατόπιν, να εκδίδει ερήμην τους, καταδικαστικές αποφάσεις, για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες», «σε Ισλαμικά ακραία κινήματα», τους αποδίδει κατηγορίες «εμπορίας ναρκωτικών και σωματεμπορίας», ενώ μετά τις ισχυρές πιέσεις της ΕΕ για το σοβαρό θέμα της λαθρομετανάστευσης, τους απαγγέλλει κατηγορίες «εμπορίας και διακίνησης λαθρομεταναστών».

Κατόπιν, εκδίδει διεθνή εντάλματα σύλληψης, δίδοντας τα δηλωτικά τους στοιχεία στις χώρες της Ε.Ε. για να συλληφθούν...

Η Τουρκία βρήκε τον πλέον «κατάλληλο τρόπο», να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα, προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, στους Κούρδους, για την κακουργηματική δράση του ίδιου του Τουρκικού βαθέως κράτους.

Οι ενέργειες της Τουρκίας θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, στην νέα γραμμή που αποφασίσθηκε, από το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ, την ΜΙΤ και τον ίδιο τον Ερτογάν.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουμε μάρτυρες και στόχοι της Τουρκικής προπαγάνδας, ως Χώρα, καθώς η Τουρκία, θα μας κατηγορήσει και πάλι για «υποστήριξη προς την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ η οποία ευθύνεται για την διακίνηση των λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη» κ.λ.π..

Πληροφορίες φέρουν οι μαζικές επόμενες διώξεις των Κούρδων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών, να πραγματοποιούνται στην Σουηδία και την Γερμανία, καθώς η Τουρκία με την βοήθεια των ΗΠΑ, παρέδωσε ογκώδεις φακέλους με κατηγορίες εναντίων των Κούρδων.

Η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή (JADARMA) ήδη έχει εκπονήσει σχέδια και δράσεις, μεταφοράς λαθρομεταναστών από την ενδοχώρα, στην Ν/Α Τουρκία στις Κουρδικές περιοχές, όπου θα τους «συλλαμβάνει» και παράλληλα, θα «συλλαμβάνει» και Κούρδους ως διακινητές...Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένονται οι πρώτες επιχειρήσεις...

Η Τουρκία προσπαθεί με συντονισμένες και καλοσχεδιασμένες επιχειρήσεις, στην Τουρκία και την Ευρώπη, να ενοχοποιήσει τους Κούρδους και ειδικά το ΡΚΚ, ως κύριο υπεύθυνο φορέα της δημιουργίας του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και θα ακολουθήσουν τα ναρκωτικά κλπ, στα οποία εδώ και δεκαετίες, επιδίδεται με σθένος το ίδιο το Τουρκικό κράτος.

Η Τουρκική πρακτική και υπονομευτική δραστηριότητα, θα πρέπει να καταγγελθεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και ιδιαίτερα στην FRONTEX, η οποία και είναι και η καθ΄ύλην αρμόδια.

Η Ελλάδα θα πρέπει να δράση άμεσα και αποφασιστικά, με προληπτικές ενέργειές της και παραστάσεις προς την Ε.Ε., διαφορετικά θα βρεθεί και πάλι «απολογούμενη» για την «υπόθαλψη τρομοκρατών» και «εμπόρων λαθρομεταναστών»...

΄Εστω και σε άτυπο επίπεδο ενημέρωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί στην αποκάλυψη των Τουρκικών σχεδιασμών, προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, διαφορετικά θα βρεθούμε μετά το πέρας ικανού χρονικού διαστήματος, στο Αιγαίο να περιπολούν η Τουρκική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με την FRONTEX...
http://spynews-gr.blogspot.com

29 Ιουν 2009

Μαντέψτε ποιά είναι η δεσποινίς

είναι ελληνίδα.
είναι πασίγνωστη.
πιό γνωστή δε γίνεται.
η απάντηση αύριο Τρίτη.

Εγκύκλιος Σανιδά για την ανωνυμία των blogs


Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα. Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του (9/2009) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών...

Ο κ. Σανιδάς επισημαίνει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει ούτε... «την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet)» ούτε «τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ύποπτο» ηλεκτρονικό ίχνος.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά στην γνωμοδότησή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Εφ’ όσον τα όργανα της Δικαστικής Λειτουργίας κρίνουν ότι συντρέχει λόγος άρσεως του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας και ζητούν σχετικά στοιχεία από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) αυτοί οφείλουν να τα παραδίδουν χωρίς να δύνανται να αρνηθούν την παράδοση των στοιχείων, επειδή κατά την κρίση τους το αίτημα δεν είναι σύννομο.

Η αρχή διασφαλίσεως του απορρήτου των επικοινωνιών δεν δικαιούται να ζητήσει εξηγήσεις από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) για την παράδοση των στοιχείων στα όργανα της Δικαιοσύνης, ούτε πολύ περισσότερο δικαιούται να ζητήσει να ελέγξει τι και ποια στοιχεία παρεδόθησαν στη Δικαιοσύνη. Θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκεται εκτός της Συνταγματικής Τάξεως.

Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), σε περίπτωση αποστολής τέτοιου αιτήματος από την Αρχή, υποχρεούνται να απαντήσουν μόνο ότι τα στοιχεία παρεδόθησαν στα όργανα της Δικαιοσύνης κατόπιν αιτήματός τους, αναφέροντας απλώς και μόνον τους αριθμούς των διατάξεων ή βουλευμάτων, όπως άλλωστε τούτο προκύπτει σαφώς από το άρθρο 7 του Ν. 3674/2008 «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας». Η Αρχή, εξ άλλου, υποχρεούται και έχει καθήκον να σεβασθεί τ’ ανωτέρω, εφ’ όσον δε εμμένει στο αίτημά της και θέτει περαιτέρω με οποιονδήποτε τρόπο θέματα ευθύνης των παρόχων (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), είναι προφανές ότι ενεργεί καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της, ότι υπεισέρχεται σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο της Δικαιοσύνης και ότι, συνεπώς, ευχερώς δύναται να τεθεί θέμα παραβάσεως καθήκοντος των μελών της.

Καταλήγοντας, ο κ. Σανιδάς αναφέρει εγκύκλιό του:

«1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει α) την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και β) τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)

2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της».


της Βασιλικής Κόκκαλη

http://www.protothema.gr/content.php?id=37176

Πομάκοι : τι είναι επιτέλους αυτοί οι συμπατριώτες μας;

Στη 2η Πανελλήνια συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής που διοργάνωσε η χορωδία του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας ο Αγιος Χρυσόστομος στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα παρουσιάστηκαν μερικά όμορφα πομάκικα τραγούδια.
Τα τραγούδια προλόγισε ο καθηγητής Ν.Κόκκας, ένας νέος εκπαιδευτικός που πρόσφερε πολύτιμη έργο στην καταγραφή και στην προβολή της πομακικής πολιτιστικής παράδοσης (πομάκικες συνταγές μαγειρικής, πομάκικα παραμύθια, πομάκικα τραγούδια με έκδοση αρκετών cd)
Δείτε τα σχετικά βίντεο από την εκδήλωση:



Το παρήγορο είναι ότι η πομάκικη μουσική παράδοση μαζί και με την ελπίδα μας για την χειραφέτησή των Πομάκων από την Τουρκική προπαγάνδα, ανθίζουν.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://antiparakmi.blogspot.com

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ..
-ΔΑΚΕ εξέλεξε 180 αντιπροσώπους (καταλαμβάνοντας 4 έδρες),
-ΠΑΣΚ 141 (3 έδρες)
-Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 90 (2 έδρες)
-ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 1 έδρα
-Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις 1 έδρα
Στις εκλογές στη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) που προηγήθηκαν, η
-ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 264 ψήφους και 5 έδρες ενώ η
-ΔΑΚΕ πήρε 224 ψήφους και 4 έδρες.
-Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έλαβαν 63 ψήφους και 1 έδρα και η
-ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 54 ψήφους και 1 έδρα.

Μέλη του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ συναντώνται με ..Τσάμηδες

Συναντηση μελους του κομματος των εθνικα Σλαβομακεδονων στην Ελλαδα "Ουρανιο Τοξο" με τον προεδρο του κομματος των τσαμηδων στην Αλβανια. Οι συνεργάτες των φασιστών ναζί του Χίτλερ, Τσαμηδες οι οποιοι ειναι μουσουλμανοι αλβανικης καταγωγης έφυγαν απο την Ελλαδα μετα τον δευτερο παγκοσμιο πόλεμο, αφού πρώτα κατέσφαξαν ελληνικούς πληθυσμούς στην Ήπειρο, σε συνεργασία με τους ναζί. Σήμερα διεκδικούν περιουσίες. Ας τις πάρουν. Βρίσκονται μέσα σε τάφους ελλήνων αντιστασιακών.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Greek Jews: The Cham Albanians collobarated with Nazis

Η υποδοχή του Νασούτι στο αεροδρόμιο. video

Τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει ο Χριστοφοράκος !

Από το έγκυρο olympia.gr
Σε αντίθεση με τα θρυλούμενα, η σύλληψη Χριστοφοράκου ήταν αναμενόμενη κυρίως από τον ίδιο αφού εντάσσεται στον σχεδιασμό του προκειμένου όχι μόνο να αποφύγει την ποινική τιμωρία για την εμπλοκή του αλλά κυρίως για να εξασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα αφού τον τελευταίο καιρό είχε συνειδητοποιήσει πως μια μεγάλη πλειοψηφία “ισχυρών ανθρώπων” αλλά και η λαϊκή συνείδηση δεν θα θρηνούσε γοερά την απώλεια του.

Αντίθετα λοιπόν με τη σιγουριά που εκφράζουν πολλά ΜΜΕ και παράγοντες για την επικείμενη έκδοση του στην Ελλάδα, η στρατηγική του είναι δομημένη ώστε όχι απλώς να την αποφύγει αλλά να παραμείνει στην Γερμανία με κρατική προστασία.

Αυτό θα επιτευχθεί με τα ακόλουθα βήματα:
Ο Χριστοφοράκος έχοντας Γερμανική υπηκοότητα είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την αρμόδια ανακρίτρια Μπόιμλερ Χεσλ, που χειρίζεται την υπόθεση Siemens ώστε να παρέχει πληροφορίες για στελέχη της μητρικής εταιρείας που γνώριζαν τα τεκταινόμενα της ροής μαύρου χρήματος. Εκτός από τα ονόματα των Γκάσβιντ, Γιουνγκ και Κουτσενρόιτερ ο Χριστοφοράκος θα αναφέρει και δυο ονόματα που δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και είναι στελέχη της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας. Αυτό άλλωστε απασχολεί και τη Γερμανική δικαιοσύνη και όχι κάποιες βαλίτσες που διακινήθηκαν σε ξένη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο ο Χριστοφοράκος αυτόματα παραδέχεται τις ευθύνες του αλλά απολαμβάνει τις ευεργετικές διατάξεις της Γερμανικής δικαιοσύνης, μπαίνοντας στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Με αυτό τον τρόπο και εφ’ όρου ζωής, το Γερμανικό δίκαιο απαγορεύει την έκδοση του (ως Γερμανός υπήκοος) σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη για το ίδιο αδίκημα.Στην χειρότερη περίπτωση ενώ τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί, ο Χριστοφοράκος έχοντας το ελαφρυντικό της συνεργασίας με τις αρχές, θα λάβει μέγιστη καταδίκη 2 ετών εξαγοράσιμη και θα αφεθεί ελεύθερος και μάλιστα με ασπίδα προστασίας.

Αποκαλύψεις για τους Έλληνες Πολιτικούς

Άλλος ένας μύθος που καλλιεργείται από το πολιτικό σύστημα και αναπαράγουν πρόθυμα τα ΜΜΕ είναι η άποψη ότι “εάν ο Χριστοφοράκος μείνει στη Γερμανία, δεν πρόκειται να μιλήσει για τους Έλληνες πολιτικούς που χρηματίστηκαν”. Αυτό είναι απολύτως ανακριβές. Ο Χριστοφοράκος είναι αποφασισμένος να αποκαλύψει όλα τα ονόματα ανεξαρτήτως θέσης, κόμματος ή ισχύος. Αυτό για να μειώσει την απειλεί κατά ζωής που ο ίδιος θεωρεί δεδομένη ιδιαίτερα εάν εκδοθεί στην Ελλάδα.Γι’ αυτό το λόγο ήδη έχει δώσει τα περιβόητα CD με όλα τα ονόματα και τα ποσά σε δύο διαφορετικούς συμβολαιογράφους ώστε να στείλει το μήνυμα ότι έστω και νεκρός “θα μιλήσει”.

Έχοντας μάλιστα και την ασπίδα της Γερμανικής δικαιοσύνης, ο Χριστοφοράκος μετά την κατάθεση που αφορά τα στελέχη της Siemens θα αποκαλύψει μέχρις ενός τους Έλληνες αποδέκτες του μαύρου χρήματος ακόμα και αν αυτό δεν ζητηθεί από την ανακρίτρια ή τις δικαστικές αρχές.

Ο συλλογισμός του είναι πως όσο κρατά το στόμα του κλειστό κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Εάν όμως μιλήσει και αποκαλύψει όλες τις πτυχές, δεν θα υπάρχει λόγος για τη βιολογική του εξόντωση αφού η κατάσταση θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη και αντίθετα πιθανή βλάβη του απλώς θα ισχυροποιήσει στο έπακρο τους ισχυρισμούς του.Έτσι ή αλλιώς, τα ονόματα των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης θα αποκαλυφθούν, πιθανότατα πριν τις επόμενες Εθνικές εκλογές.

μη χάσετε σήμερα την εκπομπή blog time στο enimerwsi radio στις 23:00

Για να ακούσετε κάντε κλίκ στο http://www.enimerwsi.gr και στη συνέχεια κάντε κλίκ στο logo enimerwsi radio.

Νεκροψία Μάικλ Τζάκσον : «Είχε πεθάνει εδώ και καιρό...>>

Πλήθος στοιχείων, για την δραματική κατάσταση της υγείας του Μάικλ Τζάκσον, δίνει ο βρετανικός τύπος επικαλούμενος επιβεβαιωμένα στοιχεία της νεκροψίας.«Τα μαλλιά του είχαν πέσει, φορούσε περούκα, δεν έτρωγε τίποτα και κατανάλωνε άπειρες ποσότητες χαπιών. Τα σημάδια από τις ενέσεις στο σώμα του και οι παραμορφώσεις που προκλήθηκαν από τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής δείχνουν ότι.. επί χρόνια διένυε τα τελευταία στάδια. Το πρόσωπο του Τζάκσον ήταν γεμάτο σημάδια, σχεδόν παραμορφωμένο από τις 13 πλαστικές επεμβάσεις που είχε πραγματοποιήσει…», δήλωσε στη βρετανική "Sun" άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του "βασιλιά της ποπ μουσικής".Στην ίδια εφημερίδα αποκαλύπτετε ότι βάση των τοξικολογικών εξετάσεων ανευρέθηκαν στο στομάχι του μεγάλες ποσότητες χαπιών που δεν είχαν λιώσει.Μετά από πολλά χρόνια καταχρήσεων, ο Μάικλ Τζάκσον, τις τελευταίες ήμερες της ζωής του ,έμοιαζε σαν «ζωντανός - νεκρός» και ζύγισε μόνο 51 κιλά.
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΛΙΜΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


Η κατάσταση στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών σήμερα το μεσημέρι!Τμήμα του δρόμου είχε μετατραπεί σε λίμνη από τη βροχή που προηγήθηκε!Αποτέλεσμα ήταν τα αυτοκίνητα να κόβουν την ταχύτητα τους απότομα και να δημιουργούνται απανωτά τροχαία ατυχήματα λόγω και της.. έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων που θα έπρεπε να ενημερώνουν εγκαίρωςτους οδηγούς για το φυσικό εμπόδιο που είχε δημιουργηθεί.

Και η Κως μπλογκάρει

μια ομάδα νέων ατόμων από την Κω δημιουργήσαμε το πρώτο portal με θέματο νησί μας στο http://www.kosdaily.gr/

Με 50.000 ευρώ «επικήρυξε» τους δράστες της δολοφονίας του Κώστα Καΐση η χήρα του

Με το ποσό των 50.000 ευρώ «επικήρυξε» τους δράστες της δολοφονίας του ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Κώστα Καΐση η χήρα του. Ο άτυχος πρατηριούχος απεβίωσε σήμερα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε πυροβοληθεί εξ’επαφής από άγνωστο δράστη, που μαζί με συνεργό του είχε αποπειραθεί να ληστέψει το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε το θύμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη. Η χήρα του Κώστα Καΐση, σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, κατηγόρησε την αστυνομία για καθυστέρηση στη διεξαγωγή των ερευνών...
www.newsblog.gr

Το χλιμίτρισμα του Αλογοσκούφη και τo λιβάνισμα των ΜΜΕ

Στη λαϊκή ελληνική παράδοση το άλογο έχει συνδεθεί με πλήθος από δοξασίες. Όπως για παράδειγμα αν το άλογο χλιμιτρίζει στον ύπνο του θα πεθάνει τ΄ αφεντικό του ή, ανάλογα με το χλιμίτρισμα, προαναγγέλει τη μεταβολή του καιρού. Στην προκειμένη περίπτωση το χλιμίτρισμα του Αλογο-σκούφη με το καινούργιο του βιβλίο ίσως προαναγγέλλει τον πολιτικό θάνατο του Πρωθυπουργού και πρώην αφεντικού του, και πάντως οπωσδήποτε σηματοδοτεί την μεταβολή του πολιτικού καιρού.Όταν ο περί ου ο λόγος συγγραφέας ήταν «τσάρος» της Ελληνικής, κατ’ ευφημισμόν, Οικονομίας, πολλοί τον είπαν και Αλογομούρη.
Όμως εγώ δε συμφωνούσα με το ψευδώνυμο διότι η παρομοίωση υποτιμά το υπερήφανο και ευφυέστατο υποζύγιο – παρότι ά-λογο – και δίνει πόντους σε κάποιον που απλά καλυπτόταν με σκούφια αλόγου για να περάσει τα αλογοπρόσαλλα μέτρα υπονόμευσης της Οικονομίας. Οι καιροί στην πολιτική, όμως, αλλάζουν – προς το χειρότερο δυστυχώς πάντα – αλλά τα ατροφικά μυαλά αλογομούρηδων δεν αλλάζουν. Κι έτσι φτάσαμε στο ηχηρό χλιμίτρισμα του πρώην τσάρου της «Οικονομίας», ο οποίος με το βιβλίο που θα παρουσιάσει απόψε στη «Μεγάλη Βρετανία» με τον αμφίσημο τίτλο «Η Ελλάδα μετά την κρίση», χαστουκίζει μ’ ευγνωμοσύνη τον Πρωθυπουργό και επί δεκαετία συνεργάτη του Κ. Καραμανλή.

Θα στηρίξουν Ιατρεία Διακοπής καπνίσματος

Με αφορμή την πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας να βραβεύσει όσους έχουν διακόψει το κάπνισμα οφείλουμε να πούμε πως τα Ιατρεία Διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα, είναι οργανωμένα ιατρεία παροχής υπηρεσιών, στεγαζόμενα μέσα στα νοσοκομειακά ιδρύματα και τα Κέντρα Υγείας σε όλους τους νομούς της χώρας. Εκεί γίνεται η εφαρμογή των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για τη διακοπή του καπνίσματος και ακολουθούνται οι κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Οι επισκέψεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντικές και βοηθούν στην πρόληψη της υποτροπής. Στην Ελλάδα τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος είναι περίπου 50. Λειτουργούν τα 35-40. Περισσότεροι από 13.000 καπνιστές έχουν επισκεφθεί αυτά τα Ιατρεία, ηλικίας από 16-75 ετών, 60% άντρες και 40% γυναίκες και οι περισσότεροι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλή εξάρτηση από τη νικοτίνη. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι σημαντικά. Στο τέλος της θεραπείας το ποσοστό διακοπής του καπνίσματος είναι 40-60% και ένα χρόνο μετά 20-35%. Ελπίζουμε η πολιτεία να στηρίξει και στο μέλλον αυτά τα ιατρεία…
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πάγκαλος: Εκανα και εγώ μεταφορές

"Πάγκαλος συνεντευξιαζόμενος:"Και εγώ έχω μεταφέρει χρήματα από φίλους μου επιχειρηματίας στα ταμεία του κόμματος. Δεν είναι τίποτα παράνομο......."
KAFENEIO-GR

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ!

Μπορεί να μην αντιδράσανε οι Κερκυραίοι στην προσγείωση του αεροπλάνου του Μιλόσοσκι στο αεροδρόμιό τους, με τα κλεμμένο όνομα της Μακεδονίας μας, αντιδράσανε όμως στην προσβολή που τους έκανε η Ντόρα, με το να μην συμπεριλάβει ούτε ένα Κερκυραϊκό προϊόν στα δώρα που έδωσε στις αντιπροσωπείες των κρατών που παραβρέθηκαν στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στο νησί τους!
Έξαλλοι είναι λοιπόν οι κάτοικοι της Κέρκυρας με τη Ντόρα, επειδή δεν κέρασε στους ξένους καλεσμένους της ούτε ένα μικρό μπουκαλάκι ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ!
Ενώ τους...

τράταρε Κρητικό λάδι, κρασί Σαντορίνης, μαστίχα Χίου και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!
Να τους ενημερώσω λοιπόν, ότι εγώ και οι φίλοι μου από τη Μακεδονία που θέλαμε να επισκεφθούμε το όμορφο νησί τους, μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έκαναν και την μεγάλη αντίδραση που έδειξαν στις προκλήσεις του Μιλόσοσκι, θα πάμε φέτος το Καλοκαίρι διακοπές…ΛΕΥΚΑΔΑ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…καρντάσια.

Φωτογραφίες από το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη











Από το Α ως το Ω: Αθλητικά και άλλα

Αργεντινός. Ο Μάουρο Μιλάνο, μαζί με τον Νικολάε Ντίτσα, ανεβάζουν πολύ τον πήχη στον Ηρακλή. Αλλά και οι δύο με τα προβληματάκια τους.
Βασιλιάς της ποπ ο Μάικλ Τζάκσον και ευτυχώς που έφυγε νωρίς, προτού απομυθοποιηθεί κι άλλο.
Γουίγκαν. Εκεί παίζει ο Αντόλφο Βαλένσια που θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αντί-Ρονάλντο. Θου, Κύριε…
Δάρας. Αναλαμβάνει την Παναργειακάρα. Ευγε, γιατρέ μου, άνοδο θέλουμε!
Ελισαμπέτα Κανάλις. Όπως γράφει ο Νίκος Κουβαράς, για αυτό χώρισε ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο μόνος, μαζί με τον Ζουάν, στην 23άδα της «σελεσάο» στο Συνομοσπονδιών που έχει πατήσει τα 30 και είναι αναντικατάστατος. Όχι επειδή εδώ κάποιοι «έξυπνοι» διαρκώς τον αμφισβητούν.
Ηράκλειο και ΟΦΗ «ανασταίνονται». Τα έγραφε η στήλη από τον Απρίλιο, χαίρομαι που εισακουστήκαμε!
Θεωρώ πως αν η Μαρσέιγ πάρει όντως τον Λούτσο Γκονζάλες, θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο Αργεντινό. Αν και φιλοβραζιλιάνος, από τους νυν Αργεντινούς μόνο Μέσι και Λούτσο αξίζουν.
Ιστορική η μετακίνηση του Λέτο, έστω και μέσω Λίβερπουλ. Από τον… Αποστολάκη είχαμε άλλωστε να δούμε κάτι τέτοιο!
Κατσουράνης. Τεράστια κίνηση για τον Παναθηναϊκό, ιδανικός παίκτης (κι από τους λίγους στην Ευρώπη) για να παίζει ως «σκούπα» μπροστά (ή και πίσω) από τα στόπερ. Τεράστια κίνηση. Αλλά ένας Καντέ δεν φθάνει για πίσω, χρειάζονται ακόμη ένα στόπερ κι ένας μπακ.
Λεονάρντο. Είναι παιχτούρα αλλά δεν τον κόβω να κάνει καριέρα σε ομάδα του ΠΟΚ (αν πάει στην ΑΕΚ δηλαδή). Εκτός κι αν κάποιος κάτσει και δουλέψει μαζί του.
Μάνατζερ. Ελεος πια με τις «ειδήσεις» που βγαίνουν από μάνατζερ, φέτος νομίζω πως το σινάφι μας αποθρασύνθηκε παντελώς…
Νασούτι. Παιχταράς από τους λίγους, αν έχει κέφια το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Γιατί όμως να φύγει ο Κόκε; Δεν είναι κρίμα να μην παίξουν μαζί;
Ξεθύμανε το θέμα με τον Νέρι Καστίγιο. Αλλά ψάχνει για ελληνική ομάδα και στη Θεσσαλονίκη δύο εκ των τριών παρακολουθούν από κοντά το ζήτημα.
Οουεν. Είναι δυνατόν να προβάλλεται ως «βόμβα μεγατόνων» ενδεχόμενη απόκτησή του τον Ολυμπιακό όταν προ δύο εβδομάδων στην ίδια εφημερίδα έγραφαν θέμα στα διεθνή για τον Μάικλ που παρακαλάει για να βρει ομάδα;
Παλμέιρας και Βαντερλέι Λουσεμπούργο πήραν… διαζύγιο. Ας πρόσεχε ο «Λούσε» όταν προ ενός μήνα έλεγε «όχι» στον Αστέρα Τρίπολης.
Ρεάλ Μαδρίτης. Με Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο, μήπως να βγουν του χρόνου ειδικές άδειες στο Champions League; Αδειες του στυλ «μπορώ να παίξω στο Europa League μπας και κάνω κάτι καλύτερο εκεί;».
Σαβιόλα. Πήγε στην Μπενφίκα μόνο με 5 εκατ. ευρώ, κρίμα δεν είναι που δεν τον είδαμε κι αυτόν εδώ; Αντε, του χρόνου πάλι…
Τζιμπρίλ Σισέ. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσέξτε, μιλάμε για «μεταγραφή» και όχι απόκτημα κάποιου over 30s αστέρα, ούτε απόκτημα ως ελεύθερου.
Υποψιάζομαι πως η ψηφοφορία της «Guardian» για το αν πρέπει να επιστραφούν ή όχι τα μάρμαρα στην Ελλάδα δεν έχει νόημα. Και δεν έχει αφού οι δικοί μας δεν ξέρουν καλά καλά πώς να διαχειριστούν το όλο θέμα…
Φιλομένο. Εξαιρετική προσθήκη στον ΠΑΟΚ αρκεί ο Σάντος να του βρει την κατάλληλη θέση. Εξω δεξιά ίσως, με τον Κουτσιανικούλη έξω αριστερά και μπροστά τον Μουσλίμοβιτς; Επίθεση φωτιά. Αρκεί να βγαίνουν και οι κατάλληλες μπαλιές.
Χάμερ, που φέρνει ο Σισέ στην Παιανία. Νομίζω πάντως πως επειδή ο Βαν Μπούιτεν δύσκολα θα δεχθεί, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Π.χ. ο Αλεξ της Τσέλσι.
Ψαγμένο και φοβερό το αφιέρωμα για το… μαλλί του Σισέ από τον Βασίλη Παπανδρέου στο gazzetta.gr. Όχι, τα καλά να λέγονται.
Ωρα μηδέν στον χώρο του Τύπου; Ισως. 470 συνάδελφοι άνεργοι, την ώρα που κάποιοι άλλοι «σεραφείμ» κυκλοφορούν με λιμουζίνες…
ΥΓ. Από το Α ως το Ω, όποτε οι συνθήκες το απαιτούν…
http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/214
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη