13 Ιαν 2010

Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε σχολεία της Αλβανίας στέλνει η Βουλή


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Μπολάνο και τον Πρόεδρο της ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλε.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε θερμό κλίμα οι κ.κ. Μπολάνο και Ντούλε έκαναν...
συνοπτική αναφορά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της γείτονος χώρας και στην δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Αλβανική ηγεσία θα διενεργήσει σύντομα απογραφή του πληθυσμού με αντικειμενικότητα και υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα περιλαμβάνει και το εκεί ελληνικό στοιχείο. Το θέμα αυτό αποτελεί αίτημα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σε κάθε Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας επαναφέρει το θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής για την μειονότητα και το πολιτικό γίγνεσθαι της γείτονος και εστίασε στο θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας της μειονότητας και ιδιαιτέρως της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ήδη αποφασίσει την αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία της Αλβανίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη