7 Σεπ 2010

Η διοίκηση Ψωμιάδη βλάπτει σοβαρά την τσέπη μας

Μεταφορά μαθητών:
Η διοίκηση Ψωμιάδη βλάπτει σοβαρά την τσέπη μας
Να τα δώσει πίσω, ζητάει ο Μ. Τρεμόπουλος!


Ένα ευρώ από τον κάθε Έλληνα πήρε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης την περίοδο 2004-7 για τις υπερβάσεις στη μεταφορά μαθητών. Αυτός είναι ο λόγος που του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία, με τη μέθοδο των...

απευθείας αναθέσεων και με "ιδιαίτερα μεγάλη ελάττωση της δημόσιας περιουσίας".

Κάποτε έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα καταγγέλλοντας το άσπλαχνο κράτος που δεν του έδινε χρήματα για να πληρώσει τη μεταφορά των μαθητών. Σήμερα έμαθαν όλοι ότι αυτή η μεταφορά μόνο την περίοδο 2004 -2007 κόστισε 11.273.378 ευρώ παραπάνω από τα προβλεπόμενα στους νόμους και τις διατάξεις.
Δηλαδή ο Π. Ψωμιάδης ως νομάρχης Θεσσαλονίκης πήρε μέσα σε τρία χρόνια ένα ευρώ από τον κάθε Έλληνα (ή δέκα ευρώ από κάθε κάτοικο του νομού Θεσσαλονίκης), για να τα διαθέσει με πλήρη αδιαφάνεια σε φίλους του λεωφορειούχους. Και αυτά, χωρίς να ξέρουμε τι μας κόστισε την περίοδο 2007-2010.
Φτάνει πια! Οι εκλογές είναι κοντά και αμέσως μετά θα μάθουμε που πήγε αυτό το ευρώ του καθένα μας. Είτε θέλει, είτε δεν θέλει η σημερινή κυβέρνηση.
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να απαντήσει τι έκανε η κυβέρνησή του για να πάρει πίσω αυτά τα λεφτά. Μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων για να αφήνει τον κάθε Ψωμιάδη να ξοδεύει ανεξέλεγκτα; Παύει τον νομάρχη Καβάλας επειδή παραπέμφθηκε και αφήνει τον Ψωμιάδη στη θέση του ενώ ήδη βαρύνεται με καταδίκες;
"Τα 11 εκ. ευρώ της υπέρβασης είναι το 12% της ανάπλασης του συνόλου της νέας παραλίας και το 2,25% του προϋπολογισμού του μετρό", δήλωσε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. "Οι πολίτες που υφίστανται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ζητούν δικαιοσύνη και αποκατάσταση της βλάβης. Αν δεν το κάνουν, ως οφείλουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, θα τα διεκδικήσουμε εμείς στο όνομα των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος".
....
σημείωση taxalia:
Διαβάστε την άποψή μας για το θέμα, με στοιχεία κι όχι πολιτικούς όρους, εδώ: Απίστευτη ανευθυνότητα στη μεταφορά μαθητών της Θεσσαλονίκης
Όποιος θέλει να σχολιάσει, να βεβαιωθεί πρώτα, ότι κατενόησε τι ακριβώς κάνει ο "μαθηματικός τύπος" και να τοποθετηθεί υπεύθυνα στο τεχνοκρατικό μέρος. Πώς ακριβώς θέλουμε τελικά να γίνεται η μεταφορά μαθητών. Με ποιά διαδικασία η οποία δεν θα οδηγήσει και επόμενους υπεύθυνους στις αίθουσες των δικαστηρίων;
Επίσης να διευκρινιστεί αν είναι παράνομη η "απευθείας ανάθεση", που ακούγεται ευχάριστα ως κατηγορία, αφού είναι ταυτισμένη με διαφθορά (σωστά συνήθως).
Εμείς ισχυριζόμαστε ότι είναι νομιμότατη.
Όταν οι διαγωνισμοί αποβαίνουν άγονοι λόγω του χαζού μαθηματικού τύπου, ακολουθεί η απευθείας ανάθεση. Και αυτό γίνεται από ότι μάθαμε στο 100% των διαγωνισμών σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 22 χρόνια, γιατί δε γινόταν αλλιώς. Ο μαθηματικός τύπος είναι λάθος (!!!), δεν έχει καμία σχέση με την κοστολογική πραγματικότητα και οδηγεί αναγκαστικά σε αποτυχία κάθε διαγωνισμού. Α-ν-α-γ-κ-α-σ-τ-ι-κ-ά και κατά 100%. Όλων των διαγωνισμών, σε όλη την Ελλάδα, όλα τα χρόνια. Aυτή είναι η πραγματικότητα που αφορά εμάς και τα παιδιά μας. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται αντιπολίτευση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη