3 Οκτ 2010

Χωρίς Όρια 03-10-2010: «climategate»!

Καλησπέρα σας...
Σήμερα στην σειρά αναρτήσεων Χωρίς Όρια, θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που –είμαστε σίγουροι ότι- απασχολεί όλους σας (τουλάχιστον τους συχνούς αναγνώστες μας).

Πρόκειται για το θέμα της κλιματικής αλλαγής (όπως βαφτίστηκε τελευταία) και συγκεκριμένα ένα θέμα που στην Ελλάδα δεν έγινε τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε, αν και κατανοούμε πως σε μία κοινωνία που επιμένει στην «πράσινη» φιλολογία, η αναφορά -πόσο μάλλον η ενσωμάτωση- τέτοιων πληροφοριών είναι πραγματικά δύσκολη!

Δεν είναι δυνατόν φυσικά να εξαντλήσουμε σήμερα ένα τόσο μεγάλο θέμα.

Όμως ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται στα πλαίσια της σειράς αναρτήσεων Χωρίς Όρια. Θέλουμε να ασχοληθούμε ξανά και ξανά με το θέμα βάζοντάς το σιγά σιγά στην σειρά του.

Μπορούμε ωστόσο να αναφερθούμε στο θέμα αρχικά κάνοντας γνωστά κάποια πράγματα, τα οποία στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για αναφορά. Ένα κομμάτι δηλαδή ενός παζλ το οποίο σιγά σιγά ενώνουμε.
Θα μιλήσουμε για το σκάνδαλο «climategate»
Ενός σκανδάλου που στην Ελλάδα κανένας δεν έμαθε από τα συμβατικά ΜΜΕ....
Μία από τις πρώτες αναφορές είχατε από το ΤαΧάλια όπου και πιθανώς να μάθατε για το «climategate»! (Μάρτιος-Φεβρουάριος 2010)

Φυσικά πιο πριν είχαμε κάνει μία σειρά αναρτήσεων (Δεκέμβριος 2009 & Φεβρουάριος 2010 εδώ>>)

Από τότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος. Κάναμε σκέψεις, διαβάσαμε, ξαναδιαβάσαμε, ρωτήσαμε φίλους, είδαμε video και γενικά ψαχτήκαμε.

Αυτό που δεν μας άρεσε στην υπόθεση είναι ότι κανένα άλλο μέσο ΜΕ δεν ασχολείται με το θέμα.

Εμείς δεν είμαστε -ούτε θέλουμε να γίνουμε- σίγουροι για την σωστή απάντηση. Θα δείτε σε επόμενες αναρτήσεις μας ότι τελικά ίσως να μην έχει καν σημασία.

Τι θα λέγανε όμως τα ΜΜΕ αυτά -που αποκρύπτουν εντέχνως το θέμα- αν μία τέτοια θεωρία*(;) έβγαινε αληθινή;
*Θυμίζω μια δήλωση ορόσημο του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος (εδώ>>) αμφισβήτησε την όλη θεωρία (και για να λέει κάτι ο Πούτιν, κάτι θα του έχει πει η εκεί σοβαρή επιστημονική κοινότητα...)

Αυτά ως γενικά σχόλια.
Πάμε τώρα στην εισαγωγή, μιας και το κυρίως θέμα το έχει αναλάβει ο Άλεξ!

Για εισαγωγή θα προτιμήσω ένα κείμενο μιας φίλης με το οποίο διαφωνώ σε ελάχιστα σημεία, αλλά το δημοσιεύω αυτούσιο μιας και προέρχεται από άτομο ελεύθερο το οποίο εκτιμώ। Άλλωστε η εισαγωγή έχει σαν σκοπό –και μόνο- να σας βάλει στην λογική μιας πιθανής απάτης γύρω από τα θέματα του περιβάλλοντος, ώστε να καταλάβετε τι ακριβώς καταγγέλλει ο Άλεξ και όχι να τεκμηριώσει κάτι (γενικά στο ταχάλια προσπαθούμε να μην "λογοκρίνουμε"....)

Λέει λοιπόν η φίλη.

Η πράσινη πολιτική βασίζεται σε μια περιβαλλοντική μέριμνα με ψευτο-οικολογικό έρεισμα, από πολιτικές που στηρίζουν το όλο οικοδόμημα προωθώντας και εδραιώνοντας νοοτροπίες μέσα από ψευδή στοιχεία.

Όταν η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο με το σκάνδαλο Climategate ( δείτε τα δύο σχετικά video παρακάτω) και δεν ήταν δυνατόν πλέον να γίνει αποδεκτό το ψευτο-επιχείρημα της υπερθέρμανσης όταν όλα καταδείκνυαν πως ο πλανήτης ψύχεται την τελευταία 15ετία τουλάχιστον, παρά θερμαίνεται….

Τότε τα think tanks της πλανητικής υπερεξουσίας αποφάσισαν να μετονομάσουν το «πρόβλημα» σε Κλιματική Αλλαγή, βομβαρδίζοντας τους πολίτες με νέα ντοκυμαντέρ-δόγματα-φιλολογίες που προωθούσαν ενισχυμένα σενάρια καταστροφολογίας.

Για να λυθεί το «πρόβλημα» είπε η ελίτ (και συμφωνούσαν όλες οι κυβερνήσεις-συνεργάτες της- συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της δικής μας) πρέπει α/ να αποβιομηχανοποιηθεί η Δύση και β/ οι λαοί να πληρώσουν κι άλλο «πράσινο» χαράτσι, επειδή έχουν θέρμανση, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, αναπνέουν.

Το διοξείδιο του άνθρακα δαιμονοποιήθηκε και έγινε ξαφνικά δηλητήριο που «κατέστρεφε» τον πλανήτη και όλοι εμείς που το «παράγουμε» είμαστε ένοχοι γι’αυτό.

Το ότι τα στελέχη εκείνα της ελίτ (συμπεριλαμβανομένου του κ. Αλ Γκορ που είναι ο πρωτεργάτης της εδραίωσης του πράσινου δόγματος) συνεχίζουν να διάγουν βίο μέσα στη χλιδή χωρίς να μειώνουν φυσικά ούτε στο απειροελάχιστο την «παραγωγή διοξειδίου» που προκαλούν, δεν είχε καμία σημασία.

Οι πληθυσμοί πρέπει κατά τους κυρίους, να πληρώνουν αδρά, αλλά και να ταλανίζονται από το φάσμα της ανεργίας που προβάλλει όλο και εφιαλτικότερο, αφού η αποβιομηχάνιση αλλά και η κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου (λόγω της ευρύτερης οικονομικης κρίσης) καλά κρατεί.

Αξιοσημείωτο και ενδιαφέρον βέβαια είναι το γεγονός, πως ενώ το πράσινο δόγμα ισχύει θεωρητικά αλλά και πρακτικά (ήδη έχουν περάσει σχετικές διατάξεις και νομοσχέδια και θα περάσουν κι άλλα) με τον αφανισμό βιομηχανιών και κλείσιμο πολλών μονάδων παραγωγής ήδη, σε όλο το δυτικό ημισφαίριο και εμφανώς στη χώρα μας, κάποιες περιοχές εξαιρούνται από την «πράσινη» λογική που κατά τους κυρίους που την προωθούσαν, έπρεπε να επιβληθεί παγκοσμίως για να είναι αποτελεσματική. Η Κίνα για παράδειγμα δεν έχει κανέναν περιορισμό για τους ρύπους (βιομηχανικούς και άλλους), ούτε τίθεται θέμα να της επιβληθούν στην πορεία.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, καλά κρατούν επίσης. Από τη μια ,για να στηριχθεί η αβάσιμη θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης/κλιματικής αλλαγής, δαιμονοποιήθηκε το CO2 που υπάρχει στον πλανήτη από καταβολής κόσμου, και είναι ζωτικός παράγων αναπνοής της χλωρίδας στον πλανήτη, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου για παράδειγμα, που αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα προκάλεσε (και προκαλεί) τεράστια ζημιά σε καλλιεργήσιμες περιοχές, στην υγεία του πληθυσμού που δέχθηκε τέτοιους βομβαρδισμούς, αλλά και στους στρατιώτες των συνεργείων καθαρισμού που έρχονταν την περιοχή μετά τις ρίψεις.
Επιβάλλονται μέτρα για τον περιορισμό της παραγωγής του διοξειδίου, αλλά κάποιες μονάδες που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα πολύ πιο τοξικά αέρια ή χειρίζονται απρόσεκτα και πρόχειρα τα τοξικά απόβλητα, δεν τυγχάνουν κυρώσεων ούτε τους επιβάλλονται μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους αλλά και του περιβάλλοντος.


Πριν πάμε στο κυρίως θέμα, να επαναλάβω. Τελικά μικρή σημασία έχει αν η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει (η κατεβαίνει!) και αν αυτό οφείλεται στο CO2 ή στις ηλιακές κηλίδες για παράδειγμα. Η ουσία είναι άλλη και αυτό θα είναι θέμα επόμενης σχετικής ανάρτησης (έχουμε μέλλον).

Σήμερα αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι α) Γιατί αυτά που λέει ο Άλεξ στο video δεν έχουν προβληθεί καθόλου από τα λοιπά ΜΜΕ και β) Τι αφορούσε και αφορά τελικά το σκάνδαλο «climategate»!

Ακολουθούν δύο video του Άλεξ Τζόουνς. Το κυρίως θέμα δηλαδή.
Δείτε τα ξανά ακόμη και αυτοί που τα είχατε δει σε παλαιότερη ανάρτησή μας.
(Εδώ να πούμε ότι το στυλ του δεν αρέσει ούτε σε εμάς -πολύ αμερικανικό θα έλεγα-, καθώς και η προχειρότητα του μερικές φορές στην αντιμετώπιση κάποιων θεμάτων. )
Είναι ωστόσο πολύ ψαγμένος σε αυτά που λέει (έχει πει φυσικά και αυτός κάποιες ελάχιστες ανακρίβειες, παλαιότερα) αλλά το σημαντικότερο, δεν φοβάται να πει αυτά που πιστεύει.

Δείτε λοιπόν τα δύο video που έχει μεταφράσει συνεργάτιδα και φίλη του μπλογκ.





Αρχείο των "επεισοδίων" της σειράς αναρτήσεων θα βρείτε εδώ>>

Συνεχίζεται…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη