2 Δεκ 2010

Ο (άγνωστος) Νίκος Σωτηριάδης Πρόεδρος της ΕΡΤ-3

Έκπληξη πρώτου μεγέθους...
Κάποιος Νίκος Σωτηριάδης, ...ερευνητής ΜΜΕ (και δικηγόρος;), αγνώστων λοιπών στοιχείων, είναι ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο.
Σοφία Νικολαίδου (συγγραφέας), Γιακουμέλος (συνδικαλιστής, εκπρόσωπος των εργαζομένων- ΠΟΣΠΕΡΤ), Χρ. Τελίδης (δημοσιογράφος του Έθνους), και ο...
 Γρηγόρης Τσόγκας, καθηγητής ΑΠΘ αποτελούν τη νέα διοικούσα επιτροπή, η οποία θα συνέλθει (ίσως και αύριο Παρασκευή) για να τοποθετήσει το νέο γενικό διευθυντή.

Μερικά ακόμη στοιχεία:
Ας δούμε τι έλεγε ο κ. Σωτηριάδης για τη δημόσια τηλεόραση στο πρόσφατο παρελθόν:

Ο Ν. Σωτηριάδης (ερευνητής), σημειώνοντας ότι η συγκεντρωτική και αυθαίρετη διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Πρότεινε τη δημιουργία δύο εταιρειών, ξεχωριστές για τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, ώστε να υπάρξει αποκέντρωση διοίκησης. Παράλληλα είπε ότι η ΕΡΤ μπορεί να περιοριστεί στο ανταποδοτικό τέλος και τις χορηγίες, χωρίς να εμπλέκεται στις διαφημίσεις, από τις οποίες, άλλωστε, έχει μικρό ποσοστό εσόδων. Αναφέρθηκε και σε ανάγκη περιορισμού των περιφερειακών ραδιοσταθμών της, αλλαγή προφίλ της ΕΡΤ-3 (με βαλκανικό προσανατολισμό) και της ΕΡΤ World, αλλά και διαμόρφωση χώρου για την εκπαιδευτική τηλεόραση.
Δείτε εδώ ολόκληρη εισήγηση του Νίκου Σωτηριάδη


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη