6 Ιουν 2011

Είναι δυνατόν;

Θυμάστε την ιστορία με την ΑΓΡΟΓΗ και τις σφοδρές επιθέσεις Πάγκαλου; Την έκλεισαν για να εξοικονομήσουν πόρους, αλλά έδωσαν το έργο της σε ιδιώτες με κόστος 2,6 εκ.ευρώ!!!
Για ορισμένα πράγματα πιστεύαμε ότι ήταν αρκετά απλά, αλλά δυστυχώς οι διαψεύσεις έρχονται κάθε μέρα.


Η ΑΓΡΟΓΗ έκλεισε με απόφαση της Κυβέρνησης, απολύθηκε κόσμος που είχε διοριστεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου, κόσμος που ακόμα τρέχει στα δικαστήρια.
Τότε η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η ΑΓΡΟΓΗ είχε ολοκληρώσει το σκοπό της και τα έργα που είχε αναλάβει.
ΣΗΜΕΡΑ ακριβώς αυτά τα ίδια έργα που είχαν προχωρήσει από εκείνους τους υπαλλήλους, τα αναθέτει σε ιδιώτες με αντίτιμο 2,6 εκ. ΕΥΡΩ !
Επιτέλους θα μας πει κανείς ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ;

Ακολουθεί η ανακοίνωση των απολυμένων υπαλλήλων της ΑΓΡΟΓΗΣ :


Αγαπητοί φίλοι

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δικαιώσει όλα όσα επισημαίναμε ότι θα συμβούν μετά την απόλυση μας. Έφτασε η στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατάλαβαν πια ότι η απόλυση μας, ο διωγμός μας ήταν μόνο η αρχή. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι θα μας ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία. Μετά το «Ανάπτυξη Ανάπτυξη Ανάπτυξη» ήρθε το «Ανεργία Ανεργία Ανεργία» και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ.

Σήμερα η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. έχει τεθεί υπό εκκαθάριση ,οι 258 πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν οδηγηθεί στην ανεργία ενώ οι 69 υπόλοιποι υπό μετάταξη εργαζόμενοι, περιμένουν ακόμα την νέα τους τοποθέτηση και παραμένουν απλήρωτοι. Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 14/3/2011 υπάρχει ανακοίνωση προκήρυξης ανάθεσης 2 εκ των πιο βασικών έργων της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. σε ιδιώτες. Πρόκειται για τα έργα : 1) «Ανάπτυξη ενιαίου συστήματος γεωπληροφοριακών εδαφολογικών δεδομένων και οριοθέτησης αγροτικών ζωνών της χώρας» (αξίας: 2.125.000,00 ΕΥΡΩ) και 2) «Ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης των αγροτικών ιδιοκτησιών για τις περιοχές εντός εποικιστικού αρχείου» (αξίας : 437.000,00 ΕΥΡΩ).

Δυστυχώς 3 μήνες μετά το κλείσιμο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε και την απόλυση 258 εργαζομένων της , η Κυβέρνηση διαψεύδει όλα όσα έλεγε για να δικαιολογήσει την απόφασή της. Δήλωνε μέσα στη Βουλή αλλά και στα ΜΜΕ ότι η ΑΓΡΟΓΗ έχει ολοκληρώσει το έργο της , ότι η ψηφιοποίηση είχε ολοκληρωθεί , ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναλάβει να κάνει την επικαιροποίηση του χαρτογραφικού υποβάθρου ,ότι οι 70 υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗ που δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταχτούν, κατά βάση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,αρκούν για την υποβοήθηση του έργου της ψηφιοποίησης , ότι οι αρμοδιότητες – το έργο της ΑΓΡΟΓΗ μπορούν να καταργηθούν και δεν θα δοθούν σε ιδιώτες.

Όλα τα παραπάνω επιχειρήματα και οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο ψεύδη και προφάσεις για την απόλυση των εργαζομένων και για την παραχώρηση του έργου σε ιδιώτες. Διαβάζοντας τις προκηρύξεις μπορεί κανείς να καταλάβει τον λόγο κατάργησης της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα όσα σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και εμείς, λέγαμε κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.

ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

πηγή
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη