10 Ιουν 2011

Και γιατί είναι "προκλητικός ο Τούρκος Αντιπρόεδρος";

Οι ελληνικές εφημερίδες σήμερα, μιλάνε για "πρόσκληση του Τούρκου Αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς", επειδή σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sabah που βλέπετε, προέτρεψε Τούρκους επιχειρηματίες να αγοράσουν ελληνικά νησιά που ...
διατίθενται (;) προς πώληση.
Με την περίπτωση του Bulent Arinc ασχολήθηκαμε ξανά πρόσφατα όταν δήλωσε ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να βγάλουν το μαντήλι της ζητιανιάς (εδώ).
Τι είπε χθες ο "Τούρκος Πάγκαλος";
κάλεσε "μυαλωμένους ανθρώπους από την Τουρκία να αγοράσουν ελληνικά νησιά που θα βγουν στο σφυρί"! και αναρωτήθηκε "Είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα;"
Και λοιπόν;
Το θέμα είναι απλό: Πουλάμε ή δεν πουλάμε νησιά;
Είναι κρατικά ή ιδιωτικά αυτά που εμφανίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες μεσιτών;
Απλό είναι το θέμα και η κυβέρνηση μπορεί να το ξεκαθαρίσει με μία φράση, αν θέλει.
Από κει και πέρα η Εθνικότητα του αγοραστή δεν παίζει στη σημερινή εποχή κανένα ρόλο. Και νόμο να βγάλουμε που θα λέει "αν είσαι Τούρκος, απαγορεύεται να αγοράσεις ελληνικό νησί", θα τα αγοράσουν -αν θέλουν- μέσω offshore και άλλων κόλπων. Το χρήμα δεν σταματιέται.
Ας μην πουλάμε ψευτοπατριωτικές κορώνες. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο εθνικής αναξιοπρέπειας. Μην πουλάμε "τζάμπα μαγκιά" ! Το χρήμα δεν σταματιέται. Αν δηλώνεις παντού σε όλους τους τόνους, ότι "βουλιάζεις", ότι είσαι "Τιτανικός", επόμενο είναι να σε βλέπουν σαν πόρνη που παρακαλάει κάποιον να "εκμεταλλευτεί" το κορμί της, αφού η ίδια δηλώνει ότι είναι για πούλημα.

Αν πουλάμε δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε να αγοράσουν !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη