12 Φεβ 2012

Αύριο η πρώτη συνάντηση για την αλλαγή του Συντάγματος...


Αύριο στις 5 μ.μ. σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στον τρίτο όροφο (Ακαδημίας 20), θα έχουν μια πρώτη συνάντηση όσοι πολίτες έχουν συνυπογράψει τη σχετική διακήρυξη (της πρωτοβουλίας των πολιτών για την ριζική αλλαγή του Συντάγματος www.neosyntagma.net) και θέλουν να....
ενεργοποιηθούν για την συγκρότηση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, προκειμένου να συνταχθεί Νέο Σύνταγμα και στη συνέχεια να τεθεί στο λαό για έγκριση με δημοψήφισμα.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει εδώ και 200 περίπου χρόνια μετά την απελευθέρωση, ούτε προβλέπεται από το ισχύον απαρχαιωμένο και ήδη defacto καταργηθέν Σύνταγμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα αλλά θα γίνει. Τα ψέματα τελείωσαν. Θα πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, όσον το δυνατόν ταχύτερα, διαφορετικά αυτός εδώ ο λαός δεν έχει κανένα μέλλον, με το υπάρχον Σύνταγμα, που αποτελεί την καρδιά αυτού του θεατρικού πολιτικού συστήματος.  

Ενός πολιτικού συστήματος που ενώ έχει πέντε εκλεγμένα κόμματα στη Βουλή, με πέντε αρχηγούς και 300 βουλευτές, εντούτοις κρύβονται όλοι και έφεραν αντισυνταγματικά, έναν τραπεζίτη να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Το θέλετε αυτό το Σύνταγμα;;;



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη