27 Ιαν 2023

Η Ελλάδα που... αλλαξαν οι αριστοι - Μια βροχή έκανε την Αθήνα Βενετία χωρίς γόνδολες


Αδιανόητες εικόνες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και σε αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις.
Μπορεί οι μετεωρολόγοι να προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός...βρέθηκε να τρέχει για να σώσει ότι σώζεται. Οι εικόνες που κατακλύζουν από νωρίς το Twitter και άλλα social media δεν θυμίζουν σε τίποτα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η Αθήνα αντιθέτως «πνίγηκε» με τους κατοίκους της να προσπαθούν να αποφύγουν τα κύματα που είχαν συσσωρευτεί στους κεντρικούς δρόμους.Η ανικανότητα προφανώς της δημοτικής ηγεσίας και των αρμόδιων αρχών δεν έμεινε ασχολίαστη από τους κατοίκους της πρωτεύουσας οι οποίοι προσπάθησαν μέσα από το χιούμορ τους να αναδείξουν το μαύρο χάλι της Αθήνας. Επιτέλους η Αθήνα «έχει καταρράκτες», «Μπράβο στον Μπακογιάννη που έφτιαξε καταρράκτες στην Αθήνα!», «Μεγάλη προσοχή στην Θηβών στο ύψος της Πέτρου Ράλλη. Έχει παρκάρει ένα Blue Star πάνω στην γωνία και έχει κλείσει η μια λωρίδα», «Βρε αχάριστα πλάσματα ο Μπακογιάννης σας έφερε την Εδεσσα στην Βασιλίσσης Σοφίας , τι άλλο θετε;», και «Βενετία το Μοναστηράκι στην Αθήνα. Έχει όραμα ο Μπακογιάννης» ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια των χρηστών στα social media.

Και τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εδώ. Λεωφορεία γεμίζουν νερό επειδή στάζει η οροφή, στο μετρό, το πιο σύγχρονο μέσο της πρωτεύουσας, κουβάδες έκαναν την εμφάνισή τους για να μαζέψουν τα νερά της βροχής ενώ ίδια αν όχι και χειρότερη είναι η εικόνα σε σταθμούς του ΗΣΑΠ όπως η Καλλιθέα και το Μοναστηράκι. Την ίδια ώρα κεντρικοί οδικοί άξονες μετατράπηκαν σε ποτάμια κάνοντας οποιαδήποτε μετακίνηση πεζών επικίνδυνη.



Νωρίτερα, προβλήματα με καθυστερήσεις συρμών σημειώθηκαν στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Η κυκλοφορία των συρμών συνεχιζόταν αν και με καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. σημειώνονται συνεχείς στιγμιαίες διακοπές ρεύματος σε υποσταθμούς της ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία των γραμμών.

Με φακούς έδωσαν μάθημα οι φοιτητές στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ

exetastiki



Την ίδια ώρα με φακούς έδωσαν μάθημα την Πέμπτη οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς λόγω της βροχής σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο, λόγω εισροής υδάτων.

Σε πολλές σχολές της Αθήνας οι φοιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και των προβλημάτων από την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα και έξω από τα αμφιθέατρά τους καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

«Στο ίδιο έργο θεατές με πλημμύρες σε δρόμους και σχολές! Φοιτητές του ΕΜΠ έδωσαν μάθημα με φακούς!

Με τις πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια!

Αμφιθέατρα και διάδρομοι που πλημμύρισαν, ταβάνια που έσταζαν αποτελούν την εικόνα του Πανεπιστημίου του 2023.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό!!! Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα!», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

politexneio2

politexneio


Meteo: Σημαντικές βροχοπτώσεις στην Αττική την Πέμπτη

Σημαντικές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες καταγράφηκαν στην Αττική τη Πέμπτη 26/01. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού καθώς και οι σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη έως τις 16:40 της Πέμπτης 26/01.

Αττική, Βροχή


Επικαιροποίηση έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού – Η πρόβλεψη για την Παρασκευή

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24-01-2023) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Την Παρασκευή (27-01-2023)
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις - Η κατάσταση στους δρόμους

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, με την κίνηση στους δρόμους να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα.

Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Ποιοι δρόμοι άνοιξαν - Πού παραμένουν κλειστοί

Ακόμη, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά, διεξάγεται μόνο από την δεξιά λωρίδα.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου.

Τέλος, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βραυρώνος, στην Κερατέα, στη θέση «γεφυράκι Βρύση».

Νωρίτερα, λόγω βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λ. Μαραθώνος.

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική

Κακοκαιρία, Αθήνα, Αττική


Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 394 κλήσεις έχει λάβει από την Τετάρτη το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη