3 Οκτ 2008

ΑΦΑΝΕΙΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ



Από τις εκδόσεις University Studio Press η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε τη συλλογική επιστημονική μελέτη της Αφανείς Γηγενείς Μακεδονομάχοι 1903-1913 τιμώντας έτσι εμπράκτως την 104η επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.
Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, μετά ένα αιώνα σιωπής, έρχονται στη δημοσιότητα οι γηγενείς Μακεδόνες αγωνιστές, μάρτυρες και ήρωες του επικού εκείνου Αγώνα για την υπεράσπιση της γενέτειράς τους Μακεδονίας, της ιδιοπροσωπίας τους και της εθνικής ελληνικής ταυτότητάς τους. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι γηγενείς παρέμεναν έως σήμερα αφανείς. Απογράφονται συστηματικά σε 465 πόλεις, κώμες και χωριά της Μακεδονίας περισσότεροι από τρεις χιλιάδες.
Τα ονόματα δημοσιεύονται κατ’ αλφαβητική σειρά, κατά Νομό και τόπο, με σύντομες πληροφορίες για τη δράση του καθενός και παραπομπή στην πηγή των πληροφοριών. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σημειώνει ότι ο κατάλογος των ονομάτων δεν έχει εξαντληθεί και, γι’ αυτό, η μελέτη θα εμπλουτισθεί με νέα στοιχεία στην επόμενη έκδοση.
Το έργο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ems.gr, και παρουσιάζεται επίσημα κατά τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008, ώρα 12 μεσημέρι, στην αίθουσα διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. όπου έχουν προσκληθεί όλοι οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι της Μακεδονίας.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εδώ>>
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη