7 Οκτ 2008

Και αγανάκτηση για όλη τη Θεσσαλονίκη

Λοιπόν, το μενού της ημέρας, σήμερα Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008, είχε:
- Πυρκαγιά στις αποθήκες του SUPER-MARKET LIDL, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Αν βλέπετε καπνούς δυτικά, από το LIDL είναι. Για περισσότερα, στο πάντα ενημερωμένο greece-salonika
- Ατύχημα στα Κάστρα, που δημιούργησε και πάλι ακινησία στον κόμβο Επταπυργίου
- Ατύχημα στην Ανθέων, που δημιούργησε ακινησία στο κέντρο
- Δήλωση αποχώρησης της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, από το δημοτικό συμβούλιο, με καταγγελίες για φίμωση της παράταξης, από τον κ.Παπαγεωργόπουλο. Ο κ.Μπουτάρης, στο εξής θα δίνει μόνο συνεντεύξεις τύπου (δεν μου αρέσει σαν ιδέα κυρ-Γιάννη)
- Φήμες για ακύρωση της υποθαλάσσιας (μακάρι!)
-Γκρίνιες για το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχεδιάζει ο δήμος να τοποθετήσει στην πλατεία Αριστοτέλους, αφού η αρμόδια αφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων, δεν το ενέκρινε.
Φυσικά, θα κυριαρχήσει και πάλι η παραπολιτική, το κουτσομπολιό και η μιζέρια. Οι πολιτικοί μπορούν να επιτεθούν μόνο στους αντιπάλους τους. Εκεί που δεν μπορούν να επιτεθούν, είναι στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Καμιά απολύτως λύση δεν μπορούν να δώσουν. Έτσι, αναλώνονται στον ξύλινο πολιτικό λόγο. Είναι πολύ εύκολο να βάλεις το κουστουμάκι και τη γραβάτα, να στηθείς απέναντι από τους προβολείς της TV, να πάρεις το κατάλληλο, πομπώδες ύφος και να εξηγείς επί ώρες, την αξία ..της σιωπής. Αντίθετα είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσει το μυαλό σου μια -έστω μικρής εμβέλειας- λύση για το κυκλοφοριακό. Και οι πολιτικοί, δεν είναι για τα δύσκολα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη