17 Νοε 2008

Για τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών στη Μακεδονική γη

του Κ.Π./Καθηγητή ΑΠΘ
.
Η αποκάλυψη του taxalia για τις διεκδικήσεις που ετοιμάζονται να εγείρουν οι Σκοπιανοί πρέπει να κινητοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους αρμοδίους της ελληνικής κυβέρνησης. Η απάντηση δεν θα πρέπει να παραμείνει στο επίπεδο των αοριστιών, αλλά θα πρέπει να αναδείξει τη δολοφονική και προδοτική δράση όσων εγκατέλειψαν τη χώρα για να καταφύγουν στα Σκόπια με το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανασυρθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων δωσίλογων που συγκροτήθηκαν μετά το τέλος του πολέμου και στις οποίες υπάρχουν πληροφορίες για τη δράση του καθένα από αυτούς που τα παιδιά τους θα έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να διεκδικήσουν περιουσίες.
Θα πρέπει να δημιουργηθεί από τους πολίτες ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών (μέσα στο Internet) για τη δολοφονική και προδοτική δράση όλων αυτών και να καταγραφούν τα ελληνικά, αλλά και τα σλαβικά ονόματα με τα οποία τα παιδιά τους θα έρθουν για να διεκδικήσουν περιουσίες.
Σε κάθε περίπτωση διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να κατατίθεται ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ από τους συγχωριανούς των προδοτών, που θα αντιστοιχεί σε πολλαπλάσιο της αξίας της περιουσίας που αυτοί εγκατέλειψαν, ανάλογα φυσικά με τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν. Τα έξοδα για τις αιτήσεις αποζημιώσεων θα πρέπει να τα αναλάβουν η εκκλησία, καθώς και οργανώσεις πολιτών από αυτές που ήδη υπάρχουν στη χώρα και στη διασπορά.
Η προσπάθεια πρέπει να έχει κεντρικό συντονισμό και να κινητοποιήσει κόσμο έτσι ώστε να αποθαρρύνει το ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΘΡΑΣΟΣ των σλάβων. Τα blogs της Θεσσαλονίκης (όπως το taxalia) μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση των ευαισθητοποιημένων πολιτών και στην καταγραφή σε δικτυακές βάσεις δεδομένων των ονομάτων των προδοτών.

Μία αρχική λίστα με ονόματα δωσίλογων της ΟΧΡΑΝΑ και του Τάγματος Γκότσε στο οποίο στρατολογήθηκε ο πατέρας του Γκρουέφσκι βρίσκεται στο:
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/dosilogoi/dosilogoi3.htm

Πληροφορίες επίσης για τα τάγματα εθελοντών του IMRO “Kostour” (Καστοριά) και “Lerin” (Φλώρινα) και τη συνεργασία τους με τους SS και του Ιταλούς σε επιχειρήσεις εναντίον των ελλήνων ανταρτών που πολεμούσαν τον κατακτητή υπάρχουν στο συνημμένο αρχείο, που βρέθηκε στο εθνικιστικού περιεχομένου σλαβομακεδονικό site http://www.makedonskatribuna.com/ .

Παραθέτω ένα απόσπασμα από όσα γράφουν οι ίδιοι για τη δράση τους:

MACEDONIA'S SECRET ARMY: The IMRO Militia And Volunteer Battalions Of Southwestern Macedonia, 1943.1944
. . . . . . . . . . .
On 3rd July 1944 Operation "Stone Eagle" was launched in the northern Pindus Mountains against elements of the 8th and 9th ELAS Division. The operation lasted two weeks until the 17th July. The German forces numbered some 12-15,000 men, which included elements of the 4th SS Division, 639th Security Regiment and the 104th Jdger Division. The participating Macedonian formations included the 1st IMRO Volunteer Battalion "Kostour" from Kastoria and the 2nd IMRO Volunteer Battalion "Lerin" from Florina. Also, taking part were the 3rd Police Volunteer Battalion from Verria which was made up of Italians and even some German raised Albanian Balisti.
. . . . . . . . . . .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη