ΣΟΚ και ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. Η μεγαλύτερη αυτή τη φορά!

6 Ιαν 2009

Το μεγαλύτερο εθνικό δρόμο της ΠΓΔΜ, το δρόμο που ενώνει τη Σερβία με την Ελλάδα και διασχίζει όλη τη FYROM (γνωστός και ως Πανευρωπαϊκός διάδρομος 10) , μετονόμασαν σήμερα οι Σκοπιανοί, σε "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ"Την ανακοίνωση έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Shefik Duraku στο σκοπιανό Alfa.


Επίσης ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα συμπληρωθεί από την επίσημη μετονομασία του γηπέδου των Σκοπίων σε "Αρένα Φίλιππος ο Β΄".
http://balkaninsight.com/en/main/news/15863/

Εφημερίδες των Σκοπίων, δεν έδειξαν ενθουσιασμένες από τη μετονομασία του διαδρόμου 10, σε "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ" και αναφέρουν ότι αυτό ξεχειλίζει το ποτήρι και θα προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Ελλάδας. (λάθος κάνουν, η Ελλάδα δεν έχει καιρό για τέτοια. Είναι μια δρυς που έπεσε και όποιος θέλει την ξυλεύει. Ή καλύτερα, η Ελλάδα είναι πια πτώμα, το οποίο σκυλεύει όποιος θέλει. Μόνο 5 μπλόγκερς από τη Μακεδονία θα ασχοληθούμε.....)


Δικαίως λοιπόν μας γράφει Σκοπιανός blogger: Ώρα να αλλάξετε το όνομα της Θεσσαλονίκης, σε Solun! (μ'αυτούς τους πολιτικούς, θα γίνει κι αυτό milo!).


Ως taxalia, θα επισημάνουμε τρία πράγματα, πέρα από την ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ των Σκοπιανών.


1. Ότι αυτός ο δρόμος (paneuropean corridor 10) έγινε με Ελληνικά λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


2. Ότι είπαμε 30 φορές από το taxalia, ότι πρέπει να αλλάξει η ονομασία "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" , σε "ΟΔΟΣ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" και


3. Ότι είπαμε 30.000 φορές, για το ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.


Όσο το taxalia, φωνάζει για τη μετονομασία της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και το άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου, οι Σκοπιανοί κατοχυρώνουν στην πράξη την ιστορία της Μακεδονίας, με τους προδότες Έλληνες πολιτικούς (ναι Κώστα εσένα εννοώ) να φοβούνται να κάνουν δυό απλές κινήσεις σύνδεσης της Αθήνας (=Ελλάδας), με την ιστορία της Μακεδονίας.


Καλή η απόδοση ευθυνών αργότερα, όταν θα έχουμε χάσει τα πάντα, καλά τα σενάρια συνομωσίας για εχθρούς, που πολεμούν την Ελλάδα, για Νεφελίμ που μας κυνηγούν από τα έγκατα της γης, αλλά εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια απλή, πάναπλη ερώτηση:


Κ.Καραμανλή, Μακεδόνα Πρωθυπουργέ, ποιός σας εμποδίζει να κάνετε επιτέλους αυτό το γαμημένο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα; Ποιός ;
Share

1 σχόλιο:

 1. ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΑΧΑΛΙΑ,

  Το θέμα το εχει φερει με πολλές προτροπες απλων πολιτων ο ΛΑ.Ο.Σ. στη ΒΟΥΛΗ.

  Ο Κ. Αϊβαλιώτης προκαλεί για 1η φορά κυβερνητική δέσμευση με συγκεκριμένα στοιχεία για τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

  Έστω και με καθυστέρηση ετών, μια ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επισήμως παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

  Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος απάντησε στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη ο οποίος ρωτούσε πότε θα τοποθετηθεί στην Αθήνα ένας ανδριάντας του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη και εκπολιτιστή και σημειώνει ότι ο Δήμος Αθηναίων αρχικά είχε αποφασίσει να τοποθετήσει το μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου «στην αρχή της Λ. Συγγρού, θέση που κρίθηκε ότι υποβάθμιζε τη σημασία του μνημείου και στη συνέχεια εξετάσθηκε η δυνατότητα τοποθέτησής του στον χώρο της Ριζαρείου, έναντι του Πολεμικού Μουσείου, η οποία όμως απορρίφθηκε και αποφασίστηκε να γίνει η ανέγερσή του σε περίοπτο χώρο της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους».


  Ο Θ. Νάκος ενημερώνει τον Κ. Αϊβαλιώτη ότι «τελικά το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα τοποθετηθεί σε μία από τις κεντρικές Πλατείες του κέντρου της πόλης των Αθηνών και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων» ενώ προσθέτει στην γραπτή απάντησή του προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι «το άγαλμα αποτελεί δωρεά του γλύπτη Ι. Παππά και η μελέτη της βάσης έδρασής του, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα γίνουν από τον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Βοκοτόπουλο».
  http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7137057

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη