9 Μαρ 2009

πρόγραμμα επιχορήγησης 6.000 νέων ελεύθερων επιστημόνων

Nέο πρόγραμμα επιχορήγησης 6.000 νέων ελεύθερων επιστημόνων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, καθώς και δυο προγράμματα για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στους τομείς του Πολιτισμού και της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, για συνολικά 7.000 νέους ανέργους, αναμένεται να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ. Ήδη τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις υλοποίησης των προγραμμάτων υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πετραλιά και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να.. δημοσιευθούν σε ΦΕΚ, όπου θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής των προγραμμάτων.

Πρόγραμμα για νέους ελεύθερους επιστήμονες
Το πρόγραμμα προσφέρει ποσό επιχορήγησης 15.000 ευρώ ανά άτομο και αφορά νέους γιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους και μηχανικούς απόφοιτους Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών.

Το όριο ηλικίας συμμετοχής ανέρχεται στα 42 έτη για μητέρες ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και για τους ιατρούς. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής τους είναι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια ΔΟΥ υποχρεωτικά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009 και να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών από τον χρόνο κτήσης τους ή της απόκτησης της ειδικότητάς τους (για τους ιατρούς) μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητάς τους, και να μην έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ κατά το 2008. Εξαιρούνται οι αμοιβές κατά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος. Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ η επιλογή των προς επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών- επιστημόνων θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

TA NEA
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη