Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

7 Απρ 2009

Φυσικό αέριο : Πότε σκοπεύετε να ανακοινώσετε την τιμή Απριλίου;

Αγαπητοί φίλοι της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Βλέπουμε από χθες τις διαφημίσεις σας, αποτέλεσμα προφανώς της αποχής των πελατών, από νέες αιτήσεις. Υποθέτουμε ότι κανείς πια δεν επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο αερίου και για αυτό φταίτε εσείς, που δεν είστε ειλικρινείς. Θα σας εξηγήσουμε γιατί:

Συνεχίζετε να "πετάτε το μπαλάκι" στη ΡΑΕ λέγοντας ότι "τα τιμολόγια ελέγχονται από το κράτος (ΡΑΕ)". Μα στη ΡΑΕ απλώς υποβάλλετε την τιμολογιακή πολιτική, στην αρχή της περιόδου, ένα τυπικό χαρτί δηλαδή, όπου δεν αναφέρεστε σε συγκεκριμένες τιμές, αλλά στο πώς τιμολογείτε, δηλαδή τους λέτε: "φέτος θα τιμολογούμε, όσο αγοράζουμε από τη ΔΕΠΑ συν το νόμιμο περιθώριο κέρδους". Και είστε απολύτως νόμιμοι ! Δεν το αμφισβητούμε.

Γιατί όμως συσχετίζετε την τιμή του φυσικού αερίου με αυτή του πετρελαίου;

Αφού στη σύμβασή σας δεν υπάρχει ρήτρα πετρελαίου;

Γιατί αφήνετε πάλι την εντύπωση ότι το φυσικό αέριο θα είναι πιό φτηνό από το πετρέλαιο;

Μπορει να είναι, μπορεί και να μην είναι !
Η δική σας άδεια διανομής (Υ.Α.#1/Γ/Φ7/11819, ΦΕΚ1086/31.08.2000) και η Σύμβαση Αγοράς Αερίου από τη ΔΕΠΑ (της 27.06.2000), δεν έχει ρήτρα πετρελαίου!

Για ποιό λόγο μας παρουσιάζεται ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ σχεδιαγράμματα, μιλώντας για την τετραετία 2005-2008, όπου δεν υπήρχαν ...καταναλωτές;
Σημασία έχει ότι τη φετινή χειμερινή περίοδο, ο μέσος όρος τιμής φυσικού αερίου ήταν (με ΦΠΑ) 65 λεπτά, ενώ του πετρελαίου ήταν 46. Σαράντα έξη κι όχι άλλα νούμερα που βλέπουμε από δω κι από κει. 46 έκανε το πετρέλαιο. 46. Κρατήστε το.

Δηλαδή όλο το φετινό χειμώνα, το αέριο ήταν 41% ακριβότερο από το πετρέλαιο.

Αν συνυπολογίσουμε δε και το πάγιο (το οποίο ξεχνάτε), τα τέλη σύνδεσης και το κόστος εγκατάστασης, τα οποία για ένα παλιό διαμέρισμα ανέρχονται σε 4.000 ευρώ και πούμε ότι πρέπει να αποσβεστούν σε 8,5 χρόνια (ο συντελεστής απόσβεσης για τις εγκαταστάσεις θέρμανσης με βάση το Π.Δ.299/2003, είναι 12%), το κόστος αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο, με αυτή την πολιτική θα ήταν αυξημένο κατά 120% ! Αν κάποιος σε επίπεδο οκταετίας ήθελε 4.800 ευρώ με το πετρέλαιο, με το αέριο θα ήθελε γύρω στις 10.500 ευρώ! Αν συνεχιζόταν οι διαφορές του φετινού χειμώνα.
Σήμερα, το πετρέλαιο πωλείται 46 λεπτά (εικόνα). Άρα, "μειωμένο κατά 20%", σημαίνει ότι η τιμή Απριλίου προ Φ.Π.Α. (αυτή που ανακοινώνετε) θα πρέπει να είναι 0,35168.
Για να δούμε!

Μας βεβαιώνετε με τα διαγράμματά σας, ότι η τιμή του αερίου θα πέσει αισθητά από τον Απρίλιο και μετά. Δηλαδή το καλοκαίρι, όπως πάντα! Αυτό ενοχλεί τον κόσμο. Σας το είπαμε από το πρώτο μας άρθρο, τον Δεκέμβριο. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι τον Αύγουστο, το αέριο θα είναι πάμφθηνο. Να ανάψετε εσείς στο σπίτι σας τον Αύγουστο τη θέρμανση!

Αλλά εδώ μπαίνει το κρίσιμο ζήτημα:
Αφού όπως μας λέτε (εσείς αφήνετε να αιωρείται), οι τιμές του αερίου για τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, συσχετίζονται με τις τιμές του πετρελαίου, προ εξαμήνου και στα διαγράμματά σας, παρουσιάζεται την εξέλιξη των τιμών, για ποιό λόγο δεν έχετε αναρτήσει ακόμη τις τιμές Απριλίου; Είμαστε στην 7η Απριλίου, καταναλώνουμε επί 7 ημέρες αέριο χωρίς να ξέρουμε πόσο θα το πληρώσουμε! Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Ότι δεν σας έχουν πάει αυτόφωρο ακόμη, για αυτόν ακριβώς το λόγο! Σε ποιά χώρα θα γινόταν αυτό; Σε ποιά χώρα, μετά από τόση φασαρία, θα ΤΟΛΜΟΥΣΕ μια ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ χαρακτήρα επιχείρηση εμπορίας ΒΑΣΙΚΟΥ και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ αγαθού, να μην ανακοινώσει την τιμή Απριλίου, στις 7 Απριλίου; http://www.epathessaloniki.gr/index.php?cid=80&mn=29

Εδώ είναι η ευθύνη του Υπουργού και των δικαστών. Έπρεπε ήδη να ασχοληθεί η εισαγγελεία με αυτή την καθυστέρηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη