Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

7 Απρ 2009

Δωρεάν φαγητό, ποτό και διασκέδαση για φοιτητές στη Θεσσαλονίκη


Ενα ζεστό πιάτο φαγητό αλλά και μία φιλόξενη αγκαλιά θα μπορούν να βρίσκουν σε λίγο καιρό εκατοντάδες άποροι φοιτητές της Θεσσαλονίκης σε περίπου 300 εστιατόρια και καφετερίες της πόλης.

Οι καταστηματάρχες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να τους διαθέτουν καθημερινά, εντελώς δωρεάν, ένα γεύμα, έναν καφέ ή ένα ποτό.

«Είμαστε δίπλα τους»

«Γνωρίζουμε καλά πως πρόκειται για μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, η οποία μαστίζεται από την οικονομική κρίση και θέλουμε με αυτήν την ενέργεια να τους δείξουμε πως εμείς είμαστε δίπλα τους», εξήγησε στον «Α» η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Συνδέσμου, ο οποίος έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια, η πρωτοβουλία για την ενίσχυση των άπορων φοιτητών ελήφθη μετά από την απόφαση των καταστηματαρχών να «επιστρέψουν» στους πολίτες το κέρδος τους από τη μείωση του δημοτικού φόρου από 2% σε 0,5%. «Είναι μία “ανταποδοτική” πράξη απέναντι στη νεολαία μας κι ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και παράλληλα να “αγκαλιάσει” και άλλες ευαίσθητες ομάδες», ανέφερε η ίδια σημειώνοντας πως η ανταπόκριση των καταστηματαρχών οι οποίοι κλήθηκαν να δίνουν ένα πιάτο φαγητό, ή ένα ποτό στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ήταν ενθουσιώδης.

«Οφείλουμε να βοηθήσουμε»

«Μόλις ενημερώθηκα για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου, δέχθηκα να συμμετάσχω δίχως δεύτερη σκέψη», επιβεβαιώνει ο Χρήστος Περκουλίδης, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα ανοίξει το μαγαζί του στους άπορους φοιτητές. «Πιστεύω πως οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε τη νεολαία που έχει ανάγκη και εκτός από το φαγητό να προσπαθήσουμε να τους ανεβάσουμε την ψυχολογία με έναν καλό λόγο, ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά», δήλωσε στον «Α». «Ναι» στην πρόσκληση του Συνδέσμου είπε και ο συνάδελφός του, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην ίδια περιοχή, Γιώργος Χρυσικός, ο οποίος περιμένει με χαρά τους πρώτους φοιτητές που θα εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα που δίνει ο σύνδεσμος. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα βοηθήσει μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που έχει την ανάγκη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προϋποθέσεις

Για να μπορέσει κάποιος άπορος φοιτητής να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία, το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθεί τα γραφεία του συνδέσμου (Χειμάρας 30) και με την επίδειξη της φοιτητικής του ταυτότητας και μία φωτογραφία του να βγάλει ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορεί να απολαμβάνει καθημερινά ένα δωρεάν γεύμα, έναν καφέ ή ένα ποτό στις περίπου 300 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Οδηγός... επιβίωσης

Η λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των καταστημάτων - μελών του ΠΑΣΚΕΔΙ αναμένεται να καταρτιστεί ενός των ημερών και σε περίπου ένα μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα. Αυτός ο πρωτότυπος... οδηγός επιβίωσης στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται σε κάθε φοιτητή με οικονομικά προβλήματα και παράλληλα θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του συνδέσμου (http://www.paskedi.gr/) . Την ίδια ώρα, στην είσοδο κάθε καταστήματος που θα συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία θα υπάρχει το λογότυπο του συνδέσμου, με την αναγραφή «μέλος».

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ - STUDIO ALPHA με το Νίκο Μάνεση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη