8 Μαΐ 2009

Κάνε και συ μια Μ.Κ.Ο. Μπορείς !!!

Μια αποκαλυπτική επιστολή ήρθε στο taxalia, την οποία οφείλουμε να δημοσιεύσουμε. Η κριτική του αναγνώστη είναι σκληρή, λυπούμαστε που θα ενοχλήσουμε κάποιους, αλλά οφείλουμε να δίνουμε το λόγο στον πολίτη, όταν κινείται στα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Στο taxalia, το δημοφλέστερο blog της Βόρειας Ελλάδας, δίνουμε και λόγο και αντίλογο, χωρίς κομματική κηδεμονία.
"Αγαπητό taxalia
Στις 8 Απριλίου δημοσιεύσατε το post : "Μαζί Για την Οικογένεια και το Παιδί". Νέα ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη όπου μας πληροφορείτε ότι :
«Εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε καιρούς χαλεπούς μία ομάδα πολιτών από τη Θεσσαλονίκη ενώνει τις δυνάμεις της και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των κοινωνικών κινημάτων και του εθελοντισμού. Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, πολιτικοί, οικονομικοί μετανάστες, άτομα με αναπηρία, άνθρωποι από διάφορες ομάδες του κοινωνικού ιστού με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την αξία της οικογένειας συστρατεύονται για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο».

Σίγουρα οι αγνές και αγαθές σας προθέσεις για ενημέρωση και συμβολή στην πρόοδο στην πόλη μας και η έλλειψη σχετικής πληροφόρησης δεν μπόρεσαν να διακρίνουν, πίσω από την κατ΄αρχήν «αξιέπαινη» αυτή κίνηση, την πολιτική σκοπιμότητα που «κρύβεται» πίσω της.
Σας πληροφορούμε ότι πρόκειται για μια προσωπική κίνηση της Συλβάνας Καρασαββίδου, εκκολαπτόμενης πολιτικού με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητάς της στις βουλευτικές εκλογές (για τρίτη φορά) στη Β΄Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική πορεία της κ.Καρασαββίδου ξεκίνησε από Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Σταυρούπολης. Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Χ’’Σάββα, το 2004 ήταν υποψήφια βουλευτής, το 2006 διεκδίκησε το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Σταυρούπολης από το ΠΑΣΟΚ και έχασε. Τελικά το 2006 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Σταυρούπολης με Δήμαρχο το Σάββα Σερασίδη και έγινε Αντιδήμαρχος μέχρι το τέλος του 2008. Στις εκλογές του 2007 ήταν και πάλι υποψήφια Βουλευτής στη Β΄Θεσσαλονίκης και απέτυχε να εκλεγεί.
Σε όλη αυτή της την προσπάθεια είχε την πολιτική στήριξη του Χάρη Καστανίδη και τη στήριξη του Επιχειρηματικού Ομίλου Αλεξόπουλου (Δομοτεχνική ΑΕ και DOMOTEL AE κλπ).
Στις προηγούμενες εκλογές ένας από αυτούς που έλαβα υπόσχεση απασχόλησης στη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΉ, από την Κυρία Καρασαββίδου ήμουν και εγώ. Άλλοι έλαβαν υπόσχεση για απασχόληση στο Δήμο Σταυρούπολης. Φυσικά περιμένουμε ακόμη. Πρόκειται για παραδοσιακή συμπεριφορά «μαυρογιαλούρου».
Σήμερα βλέπουμε την Μ.Κ.Ο. της κυρίας Καρασαββίδου με συμμετοχή μέλους της επιχειρηματικής οικογένειας Αλεξόπουλου στο Δ.Σ., καθώς και της καθηγήτριας πανεπιστημίου Έλλης Συμεωνίδου (συζύγου του Χάρη Καστανίδη) που ενώ στη δημόσια παρουσία της υπογράφει «Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου», εδώ εντέχνως αποκρύπτεται το «Καστανίδου».
Οι λόγοι ευκόλως αντιληπτοί. Δε θέλουν να αποκαλυφθεί η πολιτική κηδεμονία Καστανίδη, καθότι είναι και η κόντρα με το Βενιζελικό μπλόκ.
Η Μ.Κ.Ο. προέκυψε σαν «όχημα» ή «κέλυφος» για να διευκολύνει την προεκλογική πολιτική παρουσία της Συλβάνας Καρασαββίδου, επειδή αυτή την περίοδο μετά την απομάκρυνσή της από την Αντιδημαρχία Σταυρούπολης και την επιδείνωση των σχέσεών της με τον Δήμαρχο Σάββα Σερασίδη δεν έχει κάποια ιδιότητα που να δικαιολογεί πολιτική δραστηριότητα. Με την Μ.Κ.Ο. Πρόεδρος της οποίας αυτοχρίστηκε μπορεί να αναπτύσσει δραστηριότητα (εκδηλώσεις, νομιμοποίηση πολιτικής χρηματοδότησης κλπ) για τις «ευπαθείς ομάδες» ! ! !
Η πολιτική υποκρισία και αμοραλισμός στο μεγαλείο του.
Η πολιτική «πιάτσα» της Θες/νίκης ήξερε εδώ και μερικούς μήνες ότι η Σ.Καρασσαβίδου ετοιμάζει «Μη Κυβερνητική Οργάνωση».
Τα ερωτήματα του προκύπτουν είναι γιατί τόσα χρόνια που υπάρχει το εργαλείο των ΜΚΟ δεν δημιούργησε την οργάνωση και μέχρι πότε θα διαρκέσει ;
Με τέτοιες παλαιοκομματικές μεθόδους θέλει να εκλεγεί βουλευτής και μάλιστα εκπροσωπώντας πολιτικά έναν νεωτεριστή ηγέτη όπως τον Γιώργο Παπανδρέου ;

Παρακαλώ άν μπορείτε δημοσιεύστε το
Ένα θύμα της πολιτικής απάτης
Σας ευχαριστώ
Γιώργος ....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη