18 Ιουν 2009

"Με παρακολουθούν"! είχε πει ο μακαρίτης αστυνομικός!


Μια δραματική λεπτομέρεια που αν λαμβανόταν σοβαρά υπόψη από την Ελληνική Αστυνομία ίσως να έσωζε τη ζωή του Ν. Σάββα και ίσως οδηγούσε στη σύλληψη των τρομοκρατών, αποκάλυψαν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του αστυνομικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του θύματος, η δολοφονία του αστυνομικού είχε σχεδόν προαναγγελθεί από τους τρομοκράτες. Το θύμα είχε αναφέρει στην υπηρεσία του ότι... παρακολουθείτο από «περίεργα άτομα», ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε ζητήσει τη βοήθεια συναδέλφων του.

«Κάλεσε την ομάδα Δέλτα που περιπολούσε στο πάρκο Δημητρακοπούλου και ζήτησε να ελέγξουν άτομα που τον είχαν πλησιάσει και τον παρατηρούσαν την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο που έκανε υπηρεσία», είπε φίλη της οικογένειας του αστυνομικού. Επίσης, υποστήριξε πως το θύμα είχε υποβάλει σχετική αναφορά προς την υπηρεσία του, στην οποία περιέγραφε και τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων.

Είχε πει ότι ήλθε σε απόσταση αναπνοής με τα άτομα αυτά, τους ρώτησε τι ήθελαν και αυτοί εξαφανίστηκαν. Τέλος, η φίλη του θύματος υποστήριξε ότι ο άτυχος αστυνομικός «είχε πει πως τις τελευταίες ημέρες έχει άσχημο προαίσθημα και ότι φοβόταν». Ουδείς, όμως, ενδιαφέρθηκε.

Αν αληθεύουν όλα αυτά, τα οποία φυσικά πρέπει να διερευνήσει η ΕΛ.ΑΣ., τότε κάποιοι θα πρέπει να κρυφτούν καθώς η παραίτηση δεν θα είναι αρκετή.


Στόχοι
«Μαύρη σελίδα» για την Αστυνομία είναι και οι καταγγελίες για τις αδυναμίες του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. Η δολοφονία του αστυνομικού γεννά πολλά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.

Ολοι στη γειτονιά γνώριζαν τη γυναίκα και το παρελθόν της, όπως επίσης ήξεραν με τα μικρά τους ονόματα και τους αστυνομικούς που έκαναν βάρδια έξω από το σπίτι της, δείχνοντας πως το πρόγραμμα όχι μόνο δεν μπορούσε να προστατεύσει κανέναν αλλά αντίθετα τους στοχοποιούσε.

Το «μπαμ», είπαν κάτοικοι της περιοχής, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αφού ο τρόπος με τον οποίο εφαρμοζόταν ήταν σαν να έλεγε «εδώ είμαι?». Ετσι, οι τρομοκράτες εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του προγράμματος και σκότωσαν τον αστυνομικό, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ούτε οι μάρτυρες ούτε οι φρουροί είναι ασφαλείς?


Πλήρη κάλυψη
Ο χώρος που επέλεξαν οι τρομοκράτες για να δολοφονήσουν τον αστυνομικό δεν ήταν τυχαίος. Στις οδούς Δημητρακοπούλου και Πορφύρα, υπάρχουν μεγάλες συστάδες δέντρων που παρέχουν πλήρη κάλυψη σε όποιον θέλει να πλησιάσει κάποιον χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Κρυμμένοι εκεί οι δράστες προσέγγισαν τον αστυνομικό 20 λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η βάρδια του, δηλαδή στις 6.10 το πρωί. Ο Σάββας ήταν μόνος τους αφού είχε αλλάξει τους συναδέλφους του της νυχτερινής βάρδιας, κάτι που γνώριζαν καλά οι τρομοκράτες, πιθανότατα από παρακολούθηση ημερών.

Αιφνιδίασαν τον αστυνομικό και τον «γάζωσαν» στην κυριολεξία, πυροβολώντας τον 10 φορές στον θώρακα και 2 φορές στο κεφάλι. Την ώρα εκείνη, η γυναίκα την οποία προστάτευε βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμά της και κάλεσε το ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη αργά...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη