26 Ιουν 2009

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!


Όπως αναφέρει το parapolitika.gr το σκάνδαλο αυτό είναι μεγαλύτερο και πιο καραμπινάτο απο το Βατοπαίδι, γιατί ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ κύριος Δρυς, αναγνώρισε δάση στη Σκύρο φωτογραφικά ως...ιδιωτικά!
Γράφει η σημερη ανάρτηση:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέο σκάνδαλο στην αυλή του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με τα οικόπεδα της Μονής Μεγίστης...

Λαύρας στη Σκύρο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς σε σημερινή του παραγγελία προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου . Το 2001 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυς είχε κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία το Δημόσιο αποσυρόταν από τη διεκδίκηση έκτασης 37.000 στρεμμάτων σε δασώδη περιοχή της Σκύρου την οποία επτά χρόνια νωρίτερα είχε απαλλοτριώσει αναγκαστικά καταβάλλοντας το εξωφρενικό ποσό των 4,5 δις δραχμών όταν η αγοραία αξία σε εκείνη την περιοχή δεν υπερέβαινε τις 600 έως 700 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο όπως επισήμως ανέφεραν οι φορείς του νησιού.

Η Μονή επιμένει ότι οι εκτάσεις είναι δικές της επικαλούμενη χρυσόβουλα του 10ου μ.Χ. αιώνα του Νικηφόρου Φωκά, όπως αντιστοίχως έκαναν και οι μοναχοί του Βατοπεδίου στην περίπτωση της λίμνης Βιστωνίδας.

Υπάρχει όμως μια ... λεπτομέρεια στη μεθόδευση που ακολούθησε το Αγιονορείτικο μοναστήρι. Το 2003 ο Δρυς περιέλαβε στον περιβόητο νόμο του για τα δάση (3208/2003) το εξής εδάφιο : « Τα δάση και οι δασικές εν γένει εκτάσεις των περιοχών .... (σς αναφέρει τις περιοχές) και της νήσου Σκύρου του νομού Ευβοίας , τα οποία υπόκεινται σε διαχείριση , ως ιδιωτικά, σύμφωνα με διαταγή του υπ. Οικονομικών (70534/30-11-1984) αναγνωρίζονται ως ιδιωτικά»! Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή, να υπάρξει ιδιωτικό δάσος με τη βούλα του νομοθέτη. Κι όμως στην Ελλάδα όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται .
http://www.parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη