8 Ιουλ 2009

Τι κατέθεσε ο Χριστοφοράκος;


Πολύ πιθανή πρέπει να θεωρείται πλέον η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas που εκλήθη και έδινε εξηγήσεις για τρίτη φορά , συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Γερμανούς εισαγγελείς. Παίζει με τα νεύρα τους.
Ο κ. Χριστοφοράκος δίνει με «το σταγονόμετρο» στοιχεία που αφορούν το παλιό διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας και η εισαγγελία στο Μόναχο δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη.
Διατυπώνει αναλήθειες για... ηγετικά στελέχη της Siemens όπως για τον Πέτερ Πριμπίλα ο οποίος πέθανε το 2003. Και οι νεκροί, ως γνωστόν, ...δεν μιλούν.

Ο κ. Χριστοφοράκος τον«κάρφωσε» την περασμένη εβδομάδα στην εισαγγελέα Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ ως «ιθύνοντα νου» στα λαδώματα για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι τον Μάιο του 2003 (τη σχετική είδηση δημοσίευσε το Σάββατο το περιοδικό «Der Spiegel»).
Όμως η εισαγγελέας δεν τρώει «κουτόχορτο». Έμαθε αμέσως την αλήθεια για τον Πριμπίλα, ύστερα από δύο τηλεφωνήματά της. Και οι δύο πηγές βεβαίωσαν ότι ο Πριμπίλα δεν αναμείχθηκε ποτέ στο C4Ι.Ο Πριμπίλα ήταν υπεύθυνος για τις μπίζνες με την Αμερική. Επομένως δεν ήξερε και ούτε τού επιτρεπόταν να αναμειχθεί σε συναλλαγές στην Ευρώπη.
Αντιθέτως εκείνος ο οποίος είχε αποδεδειγμένη ανάμειξη σε αυτό ήταν ο Γιούργκεν Ραντόμσκι, επίσης πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής Siemens.Αυτός πηγαινοερχόταν εκείνη την εποχή στην χώρα μας και συντόνιζε τις διαπραγματεύσεις για το C4Ι. Και αυτός είναι που θέλει πρωτίστως να προστατεύσει ο κ. Χριστοφοράκος. Είναι το αντάλλαγμα για την υποστήριξη που έλαβε ο ίδιος από το Ραντόμσκι σε ....άλλες καυτές υποθέσεις......

Διαβάστε περισσότερα στο politis-gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη