Η νέα ηγεσία των δικαστών. Ποιός αντικατέστησε τον Σανιδά;

1 Ιουλ 2009

Νέα ηγεσία στους δικαστές.
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου: Γεώργιος Καλαμίδας
Αντιπρόεδροι:
-Διονύσης Γιαννακόπουλος,
-Μίμης Γραμματικούδης,
-Δημήτρης Πατινίδης και
-Θεοδώρα Γκορίνη.
Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Ιωάννης Τέντες.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας: Παναγιώτης Πικραμμένος
Αντιπρόεδροι
-Φιλοκτήμων Αρναούτογλου,
-Νίκος Σακελλαρίου,
-Δημήτρης Πετρούλιας και
-Αθανάσιος Ράντος.
Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο
-Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο
-Διονύσης Λασκαράτος.
Share

1 σχόλιο:

 1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΥΖΗΤΟΥΝ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ! ! !

  Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ίσως αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση νομοθετήματος, το οποίο αρχίζει να αποτυπώνεται σε χαρτί αφού πρώτα έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια τα …παράθυρα και οι …μπαλκονόπορτες μέσα από τα οποία θα διαφεύγουν και θα απαλλάσσονται οι επίορκοι.

  Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  http://ellinikoforum.blogspot.com/

  Αυτή είναι η εμπειρία. Και δυστυχώς δε την διαψεύδουν παραδείγματα.

  Σήμερα, μετά τη δυσωδία των «αρπαχτών» και την αναβαθμισμένη λαμογιοκρατία που έπνιξε την πολιτική και μαζί μ αυτήν υποθήκευσε το μέλλον του τόπου μας και τη ζωή μας, οι πολιτικοί του πολιτικού συστήματος συζητούν και πάλι προκειμένου ν αλλάξουν (βλ. να αναβαθμίσουν, δηλαδή να εκσυγχρονίσουν) το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

  Δηλαδή αναζητούν νέους τρόπους για να εδραιώσουν την ασυλία τους.
  Κι όλα αυτά κάτω από το ψευδεπίγραφο επιχείρημα, πως πρέπει δήθεν να …θωρακίσουν τους πολιτικούς από ενδεχόμενες κακοβουλίες και κακεντρεχείς αντιπαλότητες.
  Παπαρδέλες.

  Λες και αυτός ο λαός δεν ξέρει να εκτιμά την εντιμότητα…
  Λες και αυτός ο λαός δεν μπορεί να αντιστοιχίζει στη συνείδησή του τον βίο και την πολιτεία του πολιτικού με τη νοικοκυρεμένη διαχείριση του τομέα ευθύνης του και με τη βιωσιμότητα του οικονομικού γίγνεσθαι του τόπου του…

  Επιχειρούν γι ακόμα μια φορά να προστατεύσουν τον εαυτό τους απ τις συνέπειες του …μακρυχερισμού, γι αυτό και δικαιούμαστε ν αναρωτηθούμε:

  ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ???

  Τα πράγματα είναι απλά.

  Αν αυτό που θέλουν δεν είναι η ατιμωρησία αλλά η εντιμότητα στη διαχείριση της πολιτικής και της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων οικονομικών, αυτό που έχουν να κάνουν είναι πέντε σαφή και συγκεκριμένα βήματα.

  1. Δε συζητάμε για νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά για νόμο περί ευθύνης του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (υπουργών, πολιτικών προϊσταμένων, κορυφαίων πολιτικών στελεχών κομμάτων, διοικητών οργανισμών κλπ)
  2. Το «πόθεν έσχες» των ιδίων και των α’ βαθμού συγγενών τους, κάθε δύο χρόνια θα μπαίνει στο μικροσκόπιο θεσμοθετημένης επιτροπής η οποία θα εναλλάσσεται και στην οποία θα συμμετέχουν και πολιτικοί. Κατά κανόνα όμως θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων (πχ τελειόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου) και στο βαθμό που θα διαπιστώνεται αδικαιολόγητος πλουτισμός που δεν θα αιτιολογείται από τα νόμιμα βιοποριστικά εισοδήματά τους και από τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν προ της εισόδου τους στην πολιτική, τότε η περιουσία τους ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.
  3. Ανάλογη πρόβλεψη να προωθηθεί και στον ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ για τον ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των Δημοσίων υπαλλήλων.
  4. Σε περίπτωση καταγγελίας η δημοσιοποίησης με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της θητείας τους ή και μετά την αντικάταστασή τους, της πιθανής εμπλοκής τους σε οικονομικό σκάνδαλο οποιασδήποτε μορφής, θα επιλαμβάνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα ο φυσικός δικαστής και θα υποχρεούται στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και στη γνωστοποίηση του πορίσματός του, και για τη διαδικασία αυτή ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ «ΑΔΕΙΑ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
  5. Τα εγκλήματα των πολιτικών ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.

  ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ???

  Ορίστε κύριοι… ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη