13 Ιουλ 2009

Σεβασμιότατε Άνθιμε, κουράζετε το πλήθος !


Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από τον καναπέ τους την λειτουργία της Παναγίας Δέξιας στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή, και όσοι είχαμε την ατυχία να είμαστε παρόντες εκεί, βιώσαμε όλοι μαζί την αγωνιώδη προσπάθεια του Άγιου της πόλης να συνδέσει το νόημα της λειτουργείας που ακούσαμε με την επικαιρότητα.

Μισή ώρα έκανε ο Μητροπολίτης να συνδέσει γεγονότα που έγιναν 2000 χρόνια πρίν με το σήμερα και να κατηχηθούμε όλοι μας μέσα από την ανίατη ασθένεια του σχολιασμού της σημερινής επικαιρότητας. Το πόσο δύσκολα συνδέθηκε ένα δαιμονισμένο κοπάδι χοίρων 2 χιλλιάδες χρόνια πρίν, με τις συνομιλίες των κρατουμένων στις φυλακές που... έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΥΠ......το μαρτυρεί και το μισάωρο της προσπάθειας.

Θύματα όχι εμείς αλλά 3 παιδάκια εώς 6 μηνών τα οποία περίμεναν να κοινωνήσουν. Η εισαγωγή.......''και τώρα θα σας εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνουν αυτά που ακούσατε σήμερα'' δεν έπεισε κανέναν πιστό που διανύει την πρώτη και την δεύτερη ηλικία της ζωής του, ότι δεν θα καταλήξουμε στο σήμερα.

Το να περίμενε ο Τζίμης ο Πανούσης με ένα μωρό μηνών στην αγκαλιά του μισής ώρας κατήχησης από Μητροπολίτη και να εξοργιζόταν.......είναι ότι πιό φυσιολογικό........είναι σίγουρο......είναι no bet........κλειδωμένο σε ελλάδα κ ευρώπη. Το να καταφέρεις όμως να εξοργίσεις άτομα που προέρχονται μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας, άτομα που μεγάλωσαν μέσα στις εκκλησίες, είναι άθλος.

Θέλεις τόσο επίμονα να σχολιάσεις την επικαιρότητα? Μετά το τέλος της λειτουργίας πάρε μια καρέκλα και κάτσε και μίλα για ώρες σε όσους θέλουν να ακούσουν αυτά που θα πείς. Κάνε ένα link στην Βάσια την Λόη ή την Σκορδά και πές τα. Βγές στο 4ε και κάνε μια εκπομπή. Όχι με το έτσι θέλω και λίγο πρίν την θεία κοινωνία για να μην μπορεί να φύγει κανένας.

anyway......to sisaki κοινώνησε.....της άρεσε.....και το πρώτο τάμα να κοινωνίσει την πρώτη της φορά στην Παναγία Δέξια εκπληρώθηκε. Το επόμενο τάμα σε δύο εβδομάδες στην Παναγία Σουμελά.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη