9 Σεπ 2009

Οικονομικό βοήθημα των Δήμων κατέληξαν τα 300/500 ευρώ

Θυμάστε το οικονομικό βοήθημα που δόθηκε αντί αύξησης σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΟΤΑ; Ε, δε δόθηκε σε όλους!

Οι εργαζόμενοι π.χ στον Δήμο Ευόσμου ή στον Δήμο Κοζάνης, δεν έλαβαν ποτέ το "βοήθημα" των 300/500 ευρώ, ανάλογα με το μηνιαίο εισόδημα, το οποίο έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον μέσα στον Ιούνιο. Κάποιοι εργαζόμενοι, το πήραν αμέσως μόλις αποδεσμεύτηκε από τον
κρατικό κορβανά στους Δήμους. Άλλοι Δήμοι καθηστέρησαν έναν μήνα να το διαθέσουν στους εργαζομένους τους πράγμα που εν μέρη δικαιολογείται λόγω της γνωστής "καταραμένης" γραφειοκρατίας και άλλοι όπως ο Έυοσμος του οποίου οι υπάλληλοι, ακόμα δε το 'χουν λάβει σήμερα 8 Σεπτεμβρίου που ανεβάζουμε την ανάρτηση. Σίγουρα ανά την Ελλάδα θα υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι Δήμοι κακά παραδείγματα.

Είναι δυνατόν να παρακρατάς από τους εργαζόμενους ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ χρήματα και να τα εκμεταλεύεσαι (ως Δήμος πάντα) για όσο διάστημα σε βολεύει και για οποιονδήποτε λόγο, (είτε βουλώνοντας "τρύπες", είτε καρπώνοντας τους τόκους καταθέτοντας τα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς) ; Αυτή η πρακτική βέβαια, είναι κοινό μυστικό-κανόνας στους περισσότερους, για να μη πω σε όλους τους ΟΤΑ, άλλα κάπου θα πρέπει να υπαρχεί ένα (τουλάχιστον ηθικό) όριο. Ναι μεν, το έκτακτο αυτό επίδομα είναι πολύ λίγο για τους περισσότερους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν το έχουν ανάγκη.

Και ρωτάμε εμείς, ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Εκτός αν...γνωρίζατε κάτι παραπάνω από μας και επιλέξατε για ψηφοθηρικούς λόγους να τα δώσετε τώρα...ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΜΩΣ.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε.

http://sdathess.blogspot.com/2009/09/300500_08.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη