15 Σεπ 2009

Λύση στο πρόβλημα των ποδηλατόδρομων της Θεσσαλονίκης

Το γόρδιο δεσμό της παραβίασης των υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη, από τους κατόχους Ι.Χ. έλυσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Έργων και Οδοποιίας, Βαγγέλης Δημητρίου.

Με πρωτοβουλια του τοποθετούνται μεταλλικά απαραβίαστα κολονάκια, στην άκρη των πεζοδρομίων της οδού Αγ.Δημητρίου, ώστε να είναι αδύνατη η είσοδος και το παρκάρισμα αυτοκινήτων, στο φαρδύ πεζοδρόμιο της οδού.

Οι πρώτες μέρες λειτουργίας του ποδηλατόδρομου, απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι ο Έλληνας δεν κάμπτεται από πρόστιμα κι ότι η μοναδική περίπτωση για να μην παρκάρει στο πεζοδρόμιο, είναι να μην μπορεί να το ανέβει! Δε γίνεται αλλιώς...

Και η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, "κι εμείς που θα παρκάρουμε;" είναι αυτοί που δίνεται στους πολίτες όλων των
Ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) μεγαλουπόλεων: όπου παρκάρουν οι κάτοικοι όλων των πόλεων του κόσμου, που κατεβάινουν στο κέντρο. Πουθενά !

Σε ποιά πόλη του κόσμου κατεβαινει το 30% του πληθυσμού, στο κέντρο κι έχει εξασφαλισμένο πάρκιγκ;

Απλά, χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τόσο απλά.

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο, ότι το "κράτος", πρέπει να εξασφαλίζει 300.000 θέσεις στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο άκτιστο.

Δικαιολογίες για να παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη την άθλια εικόνα, που βλέπουμε όλοι κάθε μέρα, θα υπάρχουν πάντα. Ακόμη κι αν γίνει πλήρες μετρό 100 γραμμών, κάποιοι θα έχουν ως δικαιολογία, ότι το μετρό είναι ακριβό, για αυτό παίρνουν το Ι.Χ.

Ακόμη κι αν το μετρό είναι δωρεάν, κάποιοι θα έχουν ως δικαιολογία, ότι έχουν κλειστοφοβία.

Οι δικαιολογίες δεν τελειώνουν και δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Υποχρέωση της (οποιασδήποτε) δημοτικής αρχής, είναι να κάνει τη Θεσσαλονίκη, μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με ποδηλατόδρομους, πάρκα, πάρκιγκ περιφερειακά (όχι στο κέντρο) και να απαλλάξει την πόλη από τη δυναστεία του Ι.Χ. και της ρύπανσης που προκαλεί.

Αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ρύπανση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των αφισών που ο ίδιος ο Δήμος αναρτά για να διαφημίσει εκδηλώσεις του.

Ήρθε η ώρα να "κόψετε πρόστιμο" και στον εαυτό σας κύριοι, για τις αφίσες σας, που ρυπαίνουν.

Τα καλά καλά, τα στραβά στραβά.

sakis/sportnews
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη