28 Σεπ 2009

Επίθεση σε δημοτική αστυνομικό στην Καλαμαριά

Από το blog του Σ.Δ.Α.Θ.:
Οδηγός προκειμένου να αποφύγει(;) τη βεβαίωση παράβασης στο παράνομα σταθμευμένο
όχημα του μπήκε στο αυτοκίνητο και χωρίς καμμία προειδοποίηση επιχείρησε δυο φορές να παρασύρει τη συνάδελφο που στεκόταν μπροστά του. Βλέποντας η συνάδελφος ότι κινδυνεύει η ζωή της κατάφερε να απομακρυνθεί από το όχημα πριν την παρασύρει από κάτω. Ο οδηγός απομακρύνθηκε και ίσως να νόμισε ότι τη γλύτωσε αλλά η συνάδελφος είχε διαφορετική άποψη.
Κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα, ο οδηγός συνελήφθη την επομένη και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στο τριμελές αυτόφωρο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δικαστών, δεν μπόρεσε να εξηγήσει την πράξη του αποδίδοντας αυτή στην κακιά στιγμή (!!!!) και ζήτησε συγγνώμη . Το αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα και πληρωμή των δικαστικών εξόδων.

Το πιο σημαντικό όμως αυτής της υπόθεσης είναι ότι αφενός, και για άλλη μια φορά, η υπηρεσία προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό το οποίο μόνο με τις προσπάθειες της συναδέλφου έφτασε στη δικαστική αίθουσα και αφετέρου καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρίστατο δικηγόρος του Δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να παράσχει νομική κάλυψη.
Εφαρμόστηκε δηλαδή το αυτονόητο, ο Νόμος, χωρίς περίεργες ερμηνείες, χωρίς παρερμηνείες απλά και μόνο επειδή η συνάδελφος το απαίτησε με επιμονή και ο Δήμος το αποδέχθηκε. Τόσο απλά. Υπενθυμίζουμε ότι η Νομική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν ζητήσαμε να οριστεί δικηγόρος για παρόμοιες υποθέσεις μας έστειλε 3σέλιδη έκθεση προκειμένου να αιτιολογήσει την άρνηση της. Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη