25 Σεπ 2009

Κρυφές δημοσκοπήσεις, διώξεις bloggers και ο ΚΟΥΒΑΣ:

Σήμερα, ασκήθηκαν διώξεις εναντίον 3 blogs για δημοσίευση δημοσκοπήσεων. Τα blogs επιχαίρουν φυσικά γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν τελικά συνέπειες, ενώ επωφελούνται από τον "τζερτζελέ" ("σασιρμά" για μας τους Σαλονικιούς κυρ εισαγγελέα μου).
Και δείτε που είναι το ολέθριο σφάλμα σας κυρ εισαγγελέα μου:
Οι άνθρωποι που έχουν "δημοφιλή" blogs είναι αρκετά έξυπνοι και οργανωμένοι. Έχουν συχνά και "πλάτες". Δεν θα τους φοβερίσετε λοιπόν με διώξεις που θα καταλήξουν στα αρχεία. Το πρόβλημα είναι ότι:

1ον. Και εφημερίδες -συγκεκριμένα ενός εκδότη/εργολάβου- θα δημοσιεύσουν συγκαλλυμένα βέβαια δημοσκοπήσεις και αυτές θα φοβηθείτε να τις διώξετε. Το γιατί θα φοβηθείτε είναι μια μεγάλη συζήτηση....
2ον και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ: Σαν ενεργοί πολίτες με ανεξάρτητη σκέψη, είμαστε σφόδρα εναντίον των δημοσκοπήσεων. Κατά τη γνώμη μας οι δημοσκοπήσεις είναι η ταφόπλακα της δημοκρατίας. Το "σύστημα των ΜΜΕ", που έχει αντικαταστήσει την "Εκκλησία του Δήμου", μπορεί να διαμορφώσει την πραγματικότητα κι όχι να την καταγράψει. Κανείς δεν πληρώνει ένα σωρό λεφτά επειδή τον τρώει η περιέργεια να δει πώς σκέφτεται ο κόσμος. Αλλά αυτά τα ξέρετε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε, είναι ότι υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο και αντιδημοκρατικό από τις δημοσκοπήσεις:
το στοίχημα !
Ξέρετε ότι οι εκλογές, παίζονται στο στοίχημα (μιλάμε για το παιγνιο με τον τίτλο "στοίχημα") και μάλιστα στο διαδίκτυο στο λεγόμενο online betting ? Δεκάδες sites με έδρα σε απίθανες χώρες, προσφέρουν ...αποδόσεις στις προβλέψεις.
Και σας ρωτώ: τι θα κάνετε; Θα αρχίσετε να κυνηγάτε τις εταιρείες προβλέψεων;
Τεχνικά είναι τόσο χρονοβόρο, που καθίσταται αδύνατο. Που να βρείτε άκρη στον αχανή κόσμο του διαδικτύου;
Για να καταλάβετε με απλά λόγια το πόσο χειρότερο από τις δημοσκοπήσεις είναι το "στοίχημα", σας δίνουμε δύο περιπώσεις-παραδείγματα:
1η περίπτωση: Το blog xxx... γράφει ότι σύμφωνα με τη μη ανακοινώσιμη δημοσκόπηση της Ψ εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 38,4%,η ΝΔ θα πάρει 35,9% κ.λ.π. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο. Κάποιοι θα πουν, εντάξει, "παλεύεται", "υπάρχει το στατιστικό λάθος", "υπάρχουν οι αναποφάσιστοι" κ.λ.π. Μέτριο το κακό.

2η περίπτωση: Μεγάλη εταιρεία στοιχηματζίδων (εσάς ίσως να μη σας λέει τίποτε η λέξη vistabet ας πούμε, λέει όμως σε 1.000.000 άρρωστους παικτες του στοιχήματος!), προσφέρει τις εξής αποδόσεις: ΠΑΣΟΚ=1,03, ΝΔ=10.
Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ποντάρει 1.000 ευρώ σε νίκη του ΠΑΣΟΚ θα πάρει 1.030 (μικρή απόδοση), ενώ αν ποντάρει στη ΝΔ θα πάρει 10.000 ευρώ.
Αυτό δημιουργεί δύο τεράστια προβλήματα, που δυστυχώς τα αντιλαμβάνονται μόνο οι παίκτες του στοιχήματος:
Πρώτον, η χαμηλή απόδοση, σημαίνει "μάγκες, αυτός βγαίνει με χίλια".
Δεύτερον και άκρως επικίνδυνο: Κάτι που γίνεται συχνά στο παραπάνω παιχνίδι, είναι το εξής: Υπάρχουν τα λεγόμενα "ακλόνητα στάνταρ". Π.χ. Ολυμπιακός-Τραχανοπλαγιά.
Στην περίπτωση αυτή, επειδή ο Ολυμπιακός είναι ακλόνητο φαβορί, η εταιρεία δίνει 1,03στη νίκη του Ολυμπιακού και 1ο στη νίκη της Τραχανοπλαγιάς. Επειδή όλοι "ξέρουν" ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός, ποντάρουν στη χαμηλή απόδοση του 1,03 για να "βγάλουν μεροκάματο". Λίγα, αλλά σίγουρα. Το ματς γίνεται και ..ω του θαύματος: Ο Ολυμπιακός χάνει από την Τραχανοπλαγιά! Με αποτέλεσμα οι παίκτες να "πηγαίνουν στον κουβά" και το "χαρτί" να μένει στην εταιρεία.
(αν δεν ξέρετε τι εστί "κουβάς" ρωτήστε. Είναι χρήσιμες γνώσεις, πιό χρήσιμες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).
Αφήστε τα blogs λοιπόν και δείτε τι θα κάνετε με τις εταιρείες στοιχημάτων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη