16 Σεπ 2009

Wednesday, September 16, 2009

κ. ΑΡΧΗΓΕ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ;


- Καθημερινά μεταφέρονται με τα περιπολικά πολλά άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί) που συλλαμβάνονται για διαφόρους λόγους.

- Μεταφέρονται ναρκομανείς,ληστές, κλέφτες,λαθρομετανάστες,επαίτες κ.λ.π.
- Πολλοί από αυτούς είναι φορείς διαφόρων σοβαρών ασθενειών.

* Το Ερώτημα είναι:
- Κάθε πότε απολυμαίνονται τα περιπολικά, ώστε οι εκτελούντες - επί 8ωρον- υπηρεσία μέσα σε αυτά,να τυγχάνουν τουλάχιστον της στοιχειώδους ασφαλείας από πλευράς υγιεινής;

* Η απάντηση είναι ΠΟΤΕ ( ! ) γιατί δεν ..προβλέπεται !

- Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό και δεν αφορά μόνο τους Αστυνομικούς, αλλά και τους πολίτες.Με το περιπολικό θα μεταφερθεί και ένα παιδάκι που βρέθηκε να περιφέρεται χαμένο στο δρόμο,με το περιπολικό θα μεταφερθεί εκτάκτως( συμβαίνει συχνά ) και μία έγγυος ή κάποιος που θα ήθελε να καταθέσει ως μάρτυς κάποιου συμβάντος.

-Φανταστείτε ένα από τα προαναφερθέντα άτομα, χρησιμοποιώντας τον ίδιο χώρο, να γίνει αποδέκτης των όποιων μικροβίων μεταδοτικών νοσημάτων, που άφησε ο προηγούμενος "επιβάτης" .

-Φανταστείτε οι εκτελούντες υπηρεσία στο όχημα αυτό, να κινδυνεύουν και οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους να νοσήσουν μόνο και μόνο επειδή "δεν προβλέπεται..."
κ. Αρχηγέ, πρέπει να ασχοληθείτε με το αντικείμενο αυτό και να διατάξετε να γίνεται απολύμανση από εξειδικευμένο (έστω Υπηρεσιακό συνεργείο) των περιπολικών σε τακτά - και μικρά- χρονικά διαστήματα.Θα πρέπει να ζητήσετε να αναφέρεται η εκτέλεση της απολύμανσης αυτής και να συμπληρώνεται από τους αρμοδίους σχετικό βιβλίο απολυμάνσεων.

** Και με την ευκαιρία, είναι απαράδεκτο ΣΗΜΕΡΑ να ρωτά το κέντρο τα περιπολικά για το "που βρίσκονται" τη στιγμή που και η τελευταία εταιρία με το GPS βλέπει πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη τη θέση των οχημάτων της.Σκεφθείτε πόσο πολύτιμος χρόνος θα κερδιζόταν, αν το κέντρο γνωρίζοντας την ακριβή θέση κάθε περιπολικού,έστελνε το πλησιέστερο όχημα στο "σημείο" που απαιτείτο.

-Δεν πιστεύουμε ότι θεωρείτε "αναλώσιμους" τους Αστυνομικούς, για το λόγο αυτό σας ζητάμε να ασχοληθείτε με το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

EFENPRESS
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη