29 Οκτ 2009

Δηλώσεις Παπαθεμελή για τα θέματα της επικαιρότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/10/09
Σε ανακοίνωσή της για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, η Δημοκρατική Αναγέννηση αναφέρει:
«Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των τρομοκρατών.
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το νέο χτύπημα της τρομοκρατίας και..

την βαθιά συμπάθειά μας στα θύματα.
Το χτύπημα αυτό επιβεβαιώνει την αδιάκοπη διαχρονικότητά της και την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από τις ψευδαισθήσεις ότι την εξαρθρώσαμε. Το έγκλημα είναι διαρκές. Και πέραν της ελλαδικής δεξαμενής από την οποία στρατολογεί στελέχη έχει σίγουρα διεθνείς διασυνδέσεις και εγκέφαλο στον οποίο δεν έφτασαν ποτέ οι διωκτικές αρχές.
Η τρομοκρατία είναι πολυκέφαλη, διαρκώς παρούσα και επί μέρους πλήγματα που υπέστη δεν εμποδίζουν την αναδιοργάνωση και ανασύνταξή της.
Για την αποτελεσματική καταπολέμησή της οι αρχές πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και αδιάκοπο συναγερμό με ό,τι ουσιαστικό σημαίνει αυτό.»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/10/09
Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, τόνισε σε συνένετυξή του:
«Είναι πρόωρο να κριθεί η αξιοπιστία των κυβερνητικών προθέσεων. Περιμένουμε να δούμε μέτρα. Δηλαδή πράξεις κοινωνικά δίκαιες. Περιμένουμε να φορολογηθούν τα επιχειρηματικά υπερκέρδη, να φορολογηθεί το καρτέλ των Τραπεζών. Οι Τράπεζες στην Ελλάδα πληρώνουν φόρο 7% οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν περίπου 30%.
Ομάδα 44 Γερμανών «εχόντων και κατεχόντων» υπέβαλε στην Καγκελάριο Μέρκελ ψήφισμα με το οποίο ζητούν να αυξηθεί η φορολόγηση των ευπόρων πολιτών για να βγει η χώρα τους στον συντομότερο δυνατό χρόνο από το τούνελ της κρίσης.
Οι επιστέλλοντες ομολογούν ότι «κερδίζουν περισσότερα απ? όσα χρειάζονται για να ζήσουν μια άνετη ζωή» και εκτιμούν ότι και οι άλλοι οικονομικά ομόλογοί τους είναι στην ίδια θέση και επομένως με μία αύξηση της φορολογίας των πλουσίων κατά μόλις 5% για τα επόμενα δύο χρόνια θα εξοικονομηθούν πόροι 100 δισ. ευρώ, ικανό βήμα εξόδου από της κρίσης.
?ξιος ο μισθός των 44 Γερμανών και αξιομίμητο το παράδειγμα που εθελουσίως δίνουν. Μακάρι να βγουν και οι ημέτεροι πλούσιοι με το ίδιο παράδειγμα.
Αλλά επειδή αυτό δεν διαφαίνεται, εδώ το κράτος οφείλει και είναι ισχυρό να επιβάλει δια νόμου την δέουσα λύση αυτήν που οι Γερμανοί προσφέρονται οικειοθελώς.»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/10/09
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου των Σκοπίων Κύρο Γκληγκόρωφ στον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννσης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, είπε μεταξύ άλλων:
«Αν και τα έχει ξαναπεί τα λέει για άλλη μια φορά προς την ξεσαλωμένη νομενκλατούρα των Σκοπίων ο 92άχρονος πρώην πρόεδρος τους Κύρο Γκληγκόρωφ.
Οι δικοί μας που έχουν παραδώσει το όνομα στους Σκοπιανούς με αβάσταχτη ελαφρότητα τα διαβάζουν;
Από τη συνέντευξη Γκληγκόρωφ στον Παναγιώτη Σαββίδη («Πρώτο Θέμα» 25/10/09) το κρίσιμο απόσπασμα:
Ερώτηση: «Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι σε συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.
Aπάντηση: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.
Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επιστήμονες πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;
Aπάντηση: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό ? αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια δηλαδή ? Έλεγα σε ένα φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας?».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/10/09
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής έκανε για τις επετείους της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου την ακόλουθη δήλωση:
Οι απελευθερωτές του Δώδεκα και οι ήρωες του Σαράντα έδειξαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους αρετήν και τόλμη.
Χρέος των σημερινών Ελλήνων να αποδείξουν ότι είναι αντάξιοι συνεχιστές τους. Η πατρίδα υπέρ ποτέ άλλοτε το έχει αυτό ανάγκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/10/09
Επιστολή προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης, απέστειλε με αφορμή την επέτειο του έπους του ?40, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.
Στην επιστολή του αυτή ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει:
Αδέλφια της Μείζονος Νέας Υόρκης
Το έπος του 40-41 και η αντίσταση κατά της τριπλής κατοχής που ακολούθησε απέδειξε την αρετή και την τόλμη των Ελλήνων εκείνων των χρόνων. Αυτή την αρετή και τόλμη είναι χρέος μας να την επαληθεύουμε οι απόγονοί τους. Κύπρος. Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία είναι στο μάτι εξωελλαδικών κύκλων που εποφθαλμιούν την πατρίδα μας.
Χρειαζόμαστε ισχυρή αίσθηση ταυτότητας, εθνικής αξιοπρέπειας και συνείδηση αποστολής. Δικαιούμαστε και μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα αρκεί να υπερβούμε τον τωρινό εαυτό μας.
Ζήτω η Ελλάδα και η Μακεδονία μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς , Στέλιος Παπαθεμελής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη