6 Οκτ 2009

Κίνημα βουλευτών (εν ενεργεία και πρώην) στη Νέα Δημοκρατία για θέματα ηθικής…

http://amadeo.blog.com/repository/1040625/2468827.jpgΜε στόχο την εξυγίανση του κόμματος από στελέχη τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, πλημμελούς τήρησης των πολιτικών τους καθηκόντων αλλά και σε στρατηγικές που ζημίωσαν κόμμα και χώρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης.

Η εκλογική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την παραίτηση Καραμανλή φαίνεται πως σηματοδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Η εσωκομματική σιωπή που κάλυπτε μέχρι πρότινος ενέργειες και συμπεριφορές σπάει υπό το βάρος της πίεσης των ψηφοφόρων που απαιτούν ριζικές αλλαγές και πρωτοβουλίες έμπρακτα. Η πίεση είναι τόσο ισχυρή που για πρώτη φορά στα χρονικά τα γραφεία αρκετών βουλευτών σε Αθήνα και περιφέρεια έχουν πιο πολύ κόσμο μετεκλογικά από ότι προεκλογικά. Η παραίτηση Σουφλιά δεν φαίνεται να αρκεί για να εκτονώσει την πίεση αφού η βάση αλλά και τα στελέχη θεωρούν ότι η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος έφερε την καταστροφή. Οι βουλευτές συλλέγουν υπογραφές για την διευκρίνηση και απομάκρυνση όσων ενεπλάκησαν στα ακόλουθα:

  • Siemens. Μια υπόθεση που η ΝΔ μπορούσε να αξιοποιήσει, κατέληξε μπούμερανγκ από μεθοδεύσεις και παραλείψεις κυβερνητικών στελεχών. Εμπλοκή ονομάτων, τιμολόγια, συγγενικά κτήματα, φυγή Καραβέλα και Χριστοφοράκου. Οι βουλευτές απαιτούν την απομάκρυνση συγκεκριμένων προσώπων όπως θα φανεί από Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη