25 Οκτ 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ;

Δεν εφαρμόζουν το νόμο γιατί έτσι γουστάρουν




Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναρτήσει θέμα με τον τίτλο «Γενική η καταστρατήγηση του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος». Το πλήθος των μηνυμάτων που λάβαμε επιβεβαιώνει τον τίτλο. Η απαγόρευση παραβιάζεται κατά τρόπο προκλητικό χωρίς την ελάχιστη συνέπεια για τους παραβάτες.
Χαρακτηριστικό είναι ένα από επώνυμα μηνύματα που πήραμε το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο:............

Σχετικά με τα άρθρο σας για το κάπνισμα έχω να πω τα εξης. Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκα με την παρέα μου σε ένα εστιατόριο στο Κολωνάκι, στη Χάριτος. Όταν στο διπλανό τραπέζι διαπιστώσαμε ότι καπνίζανε χωρίς σταματημό και τα τασάκια πηγαίνανε κι ερχόντουσαν, διαμαρτυρηθήκαμε στον υπεύθυνο. Ο κύριος αυτός μας είπε απλά ότι «εγώ το νόμο δεν το εφαρμόζω γιατί έτσι γουστάρω». Δηλ. με λίγα λόγια όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη αλλά άρχισε να μας βρίζει κιόλας. «Κάντε μου όσες καταγγελίες θέλετε, εμένα δικό μου είναι το μαγαζί και το κάνω ό,τι θέλω» συνέχισε. Όλα αυτά στο Κολωνάκι, εκεί που στο διπλανό τραπέζι έτρωγε εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Μποτίνι και συχνάζουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ηθοποιοί, κι αυτός μιλούσε λες και είχε μαγαζί στην Τρούμπα. Καταγγελία φυσικά κάναμε εκείνη τη στιγμή στο 1142, αμφιβάλλω όμως αν και αυτοί θα κάνουν τον έλεγχο που απαιτείται και θα επιβάλλουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Σημασία έχει να διαμαρτυρόμαστε εμείς, οι πολίτες, γιατί κάποιοι τύποι σαν κι αυτόν έχουν καταντήσει τη χώρα μας …, ξέρετε τι.

Επικοινωνήσαμε με τους Επιθεωρητές Υγείας, που έχουν την αρμοδιότητα των ελέγχων εφαρμογής του νόμου. Μας είπαν ότι δέχονται χιλιάδες καταγγελίες και ελέγχους πραγματοποιούν, αλλά δεν έχουν όμως υπογραφεί ακόμη που θα ορίζουν τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται.
ΠΗΓΗ: Vendeta

ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;




























- Σε τεκέδες έχουν μεταβληθεί οι καφετέριες στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
-Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, σε όλα τα τραπέζια υπάρχουν τσιγαροθήκες και έχουν καταφύγει εκεί όλοι οι καπνιστές της περιοχής και απολαμβάνουν το πάθος τους εις βάρος των μη καπνιστών.
-Η Αστυνομία είναι εμφανώς απούσα, παρά το γεγονός ότι απέχει μόνο 70 μέτρα.
Το παθητικο καπνισμα βλαπτει πολυ βαρια την υγεια των πολιτων και δυστυχως αν θελουν να ξεφυγουν απο αυτο πρεπει να χασουν ενα αγαθο μεγαλης σημασιας για την καλη και πληρη ζωη ενος ατομου: την κοινωνικη διασκεδαση, σε δημοσιους χωρους με παρεα αλλων ατομων. Η απωλεια ελευθεριας των ιδιοκτητων μπαρ ειναι ενα πολυ μικρο και απαραιτητο τιμημα να πληρωσουμε, μπροστα στην ανυπολογιστη ζημια που εχουμε καθημερινα απο το καπνισμα.
Αφου οι συμπολιτες μας δεν ειναι αρκετα υπευθυνοι να μην καπνιζουν σε κλειστους χωρους και αφου η αγορα αποτυγχανει στο να μας προσφερει διασκεδαση με καθαρο αερα χωρις καρκινογονες ουσιες, το κρατος οφειλει να μας προστατευσει απο την ασυνειδησια καπνιστων και ιδιοκτητων μπαρ. Ειδικα οταν μιλαμε για εναν κινδυνο πρωτου μεγεθους για την δημοσια υγεια, δεν μπορει να υπαρχει ανοχη στην αυθαιρεσια των καπνιστων, οπως δεν ανεχομαστε πολυ μικροτερες προσβολες της ελευθεριας μας (πχ τις μικροκλοπες ή την παρανομη σταθμευση).
-Καλείται το αρμόδιο Αστυν. Τμήμα να εφαρμόσει το Νόμο άμεσα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη