21 Νοε 2009

Να απαγχονιστούν οι γιατροί του Κολωνακίου! Η καλύτερα να ξεκοιλιαστούν.

Βλέπω παντού να μιλάνε για τους "φοροφυγάδες"γιατρούς του Κολωνακίου. Στην ανάλυσή του (μνημειώδης για μένα), ο συν-blogger taxalia, με το γνωστό σκληρό του ύφος, έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Εγώ θέλω να προσθέσω ένα ακόμη λιθαράκι:
Διαβάζω παντού: "να δοθούν τα ονόματα..."
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες αρεσκόμαστε να ξεσκίζουμε επώνυμους. Πάνω σε αυτόν τον άξονα κινούνται τα "πετυχημένα ΜΜΕ", που κάνουν πωλήσεις. Πουλάει, το να...
ξεσκίζεις επώνυμους.
Αλλά:
τι ήταν αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;
Ήταν ένα πινακάκι, ένα excelάκι, με στατιστικά στοιχεία δηλώσεων εισοδήματος, μιας συγκεριμένης επιλεγμένης ομάδας γιατρών.
Η οποία ανέφερε ότι 150 γιατροί (από τους εκατοντάδες ή χιλιάδες που υπάρχουν στην περιοχή) δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Όχι φοροδιαφεύγουν! Όπερ έδει δείξε.
Και ποιός μας ειπε ότι οι συγκεκριμένοι 150 δεν έχουν πράγματι ακριβώς αυτά τα εισοδήματα που δήλωσαν; Το γεγονός ότι δηλώνουν λίγα, σε σχέση με αυτά που "ο λαός" πιστεύει ότι πρέπει να δηλώνουν, δεν τους καθιστά "φοροφυγάδες".
Με υποθέσεις θα τους κατακρεουργήσουμε;
Ας τους ελέγξουν σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους, που πρέπει να διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία κι ας επιβάλλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται, εαν εντοπίσουν τεκμηριωμένα φοροδιαφυγή.
Στα φορολογικά δικαστήρια δεν πηγαίνει κανείς "με το μάτι". Δεν μπαίνει κανείς ελεγκτής, σε ένα ιατρείο, βλέπει το γιατρό και του λέει "γιατρέ όπως σε κόβω, πρέπει να εισαι χοντρό πακέτο. Άρα είσαι φοροφυγάς!". Πρέπει να ελέγξει και μετά να στιγματίσει.
Ούτε η περιοχή (Κολωνάκι), που προσθέτει επικοινωνιακή "γλύκα" στο εγχείρημα, λέει τίποτε. Ποιός μας λέει ότι ένας γιατρός στο Περιστέρι δεν βγάζει περισσότερα από έναν συνταξιούχο καθηγητή πανεπιστημίου, που κράτησε από μεράκι (και για να μην παραδεχθεί το γήρας) το ιατρείο του στο Κολωνάκι και βλέπει 2-3 παλιούς ασθενείς, κάπου-κάπου;
Ο "βαθύς λαϊκισμός", δεν ταιριάζει στο νέο ΠΑΣΟΚ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη