26 Νοε 2009

"Γκρίνιες" Αβραμόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πρωτοβουλία", ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Νοεμβρίου 2009, αναφερόμενος σε ζητήματα, που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ο κ.Αβραμόπουλος, τόνισε στην ομιλία του:
1. Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010 αποτελεί λέξη-προς-λέξη επανάληψη αντίστοιχων προγραμμάτων προηγούμενων ετών, με μοναδικές προσθήκες τα...
περί των εκκρεμοτήτων του νέου Δημαρχείου και την εξαγγελία για τη συνέχιση της ανάπλασης της νέας παραλίας, επεσήμανε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα έπρεπε να αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την πόλη και:
να συνδέεται με την ανάπτυξη,
να δίνει λύσεις στο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό πρόβλημα,
να αποδίδει στους πολίτες υφιστάμενους υπό κατάληψη δημόσιους χώρους και να δημιουργεί νέους,
να δημιουργεί νέες ζώνες πρασίνου,
να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη διάσωση του Θερμαϊκού Κόλπου από τη μόλυνση,
να συνδέεται με σχεδιαζόμενες μελλοντικές εξελίξεις (π.χ. ΔΕΘ)
Αντιθέτως, το Τεχνικό Πρόγραμμα περιορίζεται σε κάποιες ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων.
Απουσιάζουν παντελώς
· έργα πνοής που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάδειξη της ταυτότητας και του διαχρονικού χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης
· παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και
· προτάσεις για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής στρατηγικής με περιβαντολλογική ευαισθησία.

Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για το ζήτημα της σχολικής στέγης και τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων, δεδομένου ότι δεν έγιναν απαλλοτριώσεις σε οικόπεδα που έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό.

Βεβαίως ούτε καν το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατατέθηκε δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, πλην ελαχίστων, διότι ο Δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση ως συνέπεια πράξεων και παραλείψεων της σημερινής διοίκησής του.

Για όλους αυτούς τους λόγους η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» το καταψήφισε, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από παρεμβάσεις που θα δημιουργούν στέρεες βάσεις για την ανάπτυξή της και τις αναγκαίες συνθήκες για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο των πολιτών.

2. Δημοτικές Επιχειρήσεις Πληροφόρησης και Θεαμάτων (TV100-FM100)

Είναι σαφές ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι επίσης δεδομένο ότι η παράταξή μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων, δήλωσε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτούμε τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε όργανο προπαγάνδας της διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου.

3. Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Μουσικής

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών, υποβιβάζοντας το κτήριο και τη λειτουργία του. Μέρος της άθλιας εικόνας είναι και το παρακείμενο σχολείο, ένα απαράδεκτο προκατ κτίσμα που θυμίζει αποθήκη παιδιών και προβληματίζει για τις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

4. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της εορταστικής περιόδου

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος στηλίτευσε την περσινή απόφαση του Δημάρχου να επιτρέψει την ελεύθερη και ανεξέλεγκτη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απόφαση που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς και στις μετακινήσεις των πολιτών.
Θύμισε ότι παλαιότερες εξαγγελίες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και την προμήθεια μικρών ευέλικτων λεωφορείων που θα διευκόλυναν την μετακίνηση προς και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν και έχουν μείνει απλές υποσχέσεις στα χαρτιά.

Φυσικά δεν πήραμε απάντηση επί των θεμάτων αυτών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη