16 Δεκ 2009

βρείτε τρόπο να δώσετε δουλειά στον κόσμο

Ακούμε τον κύριο Λοβέρδο, να μας λέει ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, το 2012 τα ταμεία δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις.
¨Όλα καλά, με τα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε μέρα, είναι σίγουρο ότι θα..

μεταθέσουμε το πρόβλημα (αν το μεταθέσουμε) κατά ένα ή δύο χρόνια.
Και σιγά δηλαδή μην εισπράξετε οφειλόμενα από τα γεράκια.(μεγαλοεπιχειρηματίες) Είπαμε, ο ιστός της αράχνης υφαίνεται για να πιάνει μυγάκια (σαν κι εμάς) δεν υφαίνεται για γεράκια.
Ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων ότι το δημόσιο εξέδωσε ομόλογα αξίας 2 δις ευρώ με επαχθείς όρους, και τα οποία καλύφθηκαν από Ελληνικές τράπεζες, για τις πρώτες ανάγκες του
δημοσίου εν όψει του 2010.
Δηλαδή για να καταλάβουμε, οι Ελληνικές τράπεζες από τα 28 δις που πήραν από το Ελληνικό κράτος, χρησιμοποίησαν τα δύο από αυτά για να καλύψουν τα ομόλογα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Πάντως εγώ με το φτωχό μυαλό έχω να σας πω το εξής:
Εάν δεν σταματήσετε τις διαβουλεύσεις, τις αναλύσεις, τις συνεδριάσεις και το πολύ μπλά-μπλά όσο είναι καιρός, ίσα που προλαβαίνουμε το τελευταίο βαγόνι.
Εάν δεν τονώσετε την αγορά με εργασία, λυπάμαι που το λέω, αλλά τότε θα εισπράξετε τα παπ…..ρια μας. (Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος).
Και ακόμη δεν είδατε τίποτε, ο γράφων σας λέει ότι, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010, θα λουκετάρουν πάνω από 10.000 μικρομεσαίοι (μακάρι να κάνω λάθος).
΄Άλλη μια φορά σας το λέω, βρείτε τρόπο να δώσετε δουλειά στον κόσμο, αν λύσετε αυτό το πρόβλημα, τα λεφτά θα τα μαζέψετε.

Νικόλας Μαλγαρινός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη