4 Ιαν 2010

Πράγματα που έμαθα διαβάζοντας τις πρώτες εφημερίδες του 2010


Πράγματα που έμαθα διαβάζοντας τις πρώτες εφημερίδες του 2010?

*Ότι ενώ αναμορφώνετε ένα νέο φορολογικό σύστημα στην χώρα, κάποιοι (και όχι λίγοι) συνεχίζουν να ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα, αγοράζοντας μέσα στο 2009, 407 απαστράπτουσες Πόρσε!

*Ότι στην Ελλάδα στην πατρίδα των φτωχότερων αλλά παλαβότερων τζογαδόρων του κόσμου, κόπηκαν ....
στα 8 ιδιωτικά καζίνο της χώρας 3 εκατομμύρια εισιτήρια.

*Ότι η δεκαετία που πέρασε ήταν η πρώτη χαμένη δεκαετία στην ιστορία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Ο κύκλος τον χαμένων επενδυτών ξεκίνησε με τον γενικό δείκτη στις 5.535 μονάδες (31/12/1999) και ολοκληρώθηκε κάτω από τις 2200 μονάδες, με απώλειες που ξεπερνούν το 62%.

*Ότι το 78% των Ελλήνων αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις που δίνουν στον εαυτό τους υπό την επήρειαν εορταστικού κλίματος όπως κόψιμο τσιγάρου, περισσότερη γυμναστική, αποταμίευση!!!!

*Ότι οι υστερικές φωνές που διαπληκτίζονται στα τηλεπαράθυρα δεν αναζητούν την αλήθεια , αλλά απλώς να υπερισχύουν κατά του αντίπαλου τους.

*Ότι η Ελλαδική κοινωνία έχει κάνει τις επιλογές της τα τελευταία 30 χρόνια. Επιβραβεύει ηγέτες και αντιλήψεις που μεταθέτουν τα προβλήματα πάντα για το μέλλον.

*Ότι για την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει την χώρα όλοι οι Έλληνες επιμένουν να αγνοούν πως είναι αποτέλεσμα δικών μας πράξεων και επιλογών.

*Ότι τα μείζονα προβλήματα θεωρούνται καυτές πατάτες που πρέπει πάντα να πετιούνται στον επόμενο

*Ότι είναι η μοναδική χώρα που χαρακτηρίσθηκε από όλη την Ευρώπη, ως η χώρα της συστηματικής αναβλητικότητας.

*Ότι όλοι οι Έλληνες τα θέλουν όλα εδώ και τώρα., αδιαφορώντας αν η ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι νόμιμη και δίκαιη.

*Ότι όλο αυτό γίνεται για να καθαρίσουν μια και καλή τον δημόσιο τομέα χωρίς εθελούσιες και αποζημιώσεις.

*Ότι όλα αυτά γίνονται για να μας αφανίσουν. Μας φοβούνται(!!!). Όλα αυτός τα κάνει. Χένρυ Κίσιντζερ. (Ναι κι όμως , πάλι αυτός!)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη