18 Ιαν 2010

Κινημτογραφικά βραβεία "Χρυσές Σφαίρες"

Στο Avatar το 1ο βραβείο
Χρυσές Σφαίρες.

Ο James Cameron, η Meryl Streep, η Sandra Bullock, ο Jeff Bridges και ο Robert Downey Jr είναι μεταξύ των νικητών των 67ων Χρυσών Σφαιρών, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την ...Κυριακή, 17 Ιανουαρίου.

Ο James Cameron έφυγε από τη λαμπερή τελετή απονομής έχοντας κερδίσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το "Avatar". Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία απονεμήθηκε στον Jeff Bridges για την ερμηνεία του στην ταινία "Crazy Heart" ενώ το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία κέρδισε η Sandra Bulllock για την ερμηνεία της στο "The Blind Side".

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας κέρδισε το "Avatar" ενώ το βραβείο καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ κέρδισε το "The Hangover". Στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων νικητής αναδείχθηκε το "Up".

Ο Robert Downey Jr ήταν ο νικητής στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία του στο "Sherlock Holmes" ενώ η Meryl Streep πρόσθεσε στη συλλογή της το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το ρόλο της στο "Julie & Julia".

Ο Christoph Waltz βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα β ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds". Η MoNique ήταν η νικήτρια στην κατηγορία β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Precious".

Η γερμανική ταινία "The White Ribbon", που αναφέρεται σε περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα μικρό χωριό την παραμονή του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Η Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στους Jason Reitman και Sheldon Turner για το "Up In The Air". Το βραβείο καλύτερου τραγουδιού κέρδισε το "The Weary Kind" από την ταινία "Crazy Heart" ενώ το βραβείο καλύτερης μουσικής κέρδισε ο Michael Giacchino για την ταινία "Up".

Ο Martin Scorsese παρέλαβε το βραβείο Cecil B.DeMille για την συνολική του προσφορά.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες των βραβείων, η σειρά "Mad Men" απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική δραματική σειρά ενώ τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ απέσπασε η σειρά "Glee".

Ο Michael C Hall αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο του στο "Dexter". Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά απονεμήθηκε στην Julianna Margulies για τον ρόλο της στο "The Good Wife".

Ο Alec Baldwin πρόσθεσε στη συλλογή του μία ακόμα Χρυσή Σφαίρα καθώς κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το ρόλο του στο "30 Rock". Η Toni Collette ήταν η νικήτρια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το ρόλο της στο "United States of Tara".

Μεταξύ των νικητών στις τηλεοπτικές κατηγορίες ήταν και η Drew Barrymore, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά για το ρόλο της στο "Grey Gardens"



15η Απονομή των Βραβείων της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου

Οι ταινίες "The Hurt Locker", "Inglourious Basterds" και "Avatar" σάρωσαν στην 15η Απονομή των Βραβείων της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Critics Choice Movie Awards), η οποία έγινε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε το "The Hurt Locker" ενώ το "Avatar" κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας δράσης. Η Kathryn Bigelow ήταν η νικήτρια στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία της "The Hurt Locker".

Ο Jeff bridges κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο "Crazy Heart" ενώ το βραβείο καλύτερης ηθοποιού μοιράστηκαν η Meryl Streep και η Sandra Bullock.

Στην κατηγορία β ανδρικού ρόλου νικητής αναδείχθηκε ο Christoph Waltz για την ερμηνεία του στην ταινία του Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds". Το βραβείο β γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην MoNique για την ερμηνεία της στο "Precious". Η Saoirse Ronan ήταν η νικήτρια στην κατηγορία καλύτερης νεαρής ηθοποιού για την ερμηνεία της στο "The Lovely Bones".

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων κέρδισε το "Up" ενώ το "The Hangover" αναδείχθηκε καλύτερη κωμωδία. Η ταινία του Pedro Almodovar "Broken Embraces" απέσπασε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Quentin Tarantino για την ταινία του "Inglourious Bastrerds" ενώ το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου απέσπασε ο Jason Reitman για την ταινία του "Up In the Air".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη