3 Φεβ 2010

Στελέχη πρώτης γραμμής, υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Η συζήτηση για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές έχει ανάψει σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα ονόματα υποψηφίων περιφερειαρχών στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στη Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση .... Αττικής έχουν εκδηλώσει από το ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά καθώς και ο δήμαρχος Καλλιθέας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Ασκούνης.

Στη Ν.Δ. κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα στελεχών πρώτης γραμμής της Ν.Δ. στη μάχη των περιφερειών.
Ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Αττικής έχει εκδηλώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει και ομάδα δημάρχων της Αττικής, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Αθανάσιος Μπούρας, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Θανάσης Νάκος, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.

Κεντρική Μακεδονία: Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα του πρώην υπουργού και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, του πρώην νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου, και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια.

Από τη Ν.Δ. έχουν εκδηλώσει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας.

Ας σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Ν.Δ. έχει εκλογική υπεροχή έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Πελοπόννησος: Από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πολλοι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, ο πρώην υπουργός Γ. Δασκαλάκης και ο Ρ. Σπυρόπουλος.

Από τη Ν.Δ. πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ο οποίος είναι και πλέον πιθανός διεκδικητής του χρίσματος, εάν δεν του κόψει το δρόμο κάποιος πρώην υπουργός.

Ήπειρος: Μεγάλη κινητικότητα επιδεικνύουν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην ακριτική περιφέρεια ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης, ο νομάρχης Βασίλης Ιωάννου και ο πρώην δήμαρχος Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης.

Από τη Ν.Δ. ενδιαφέρον έχουν μέχρις στιγμής επιδείξει ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, και ο τέως υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Θεσσαλία: Δύσκολη αναμένεται να είναι η επιλογή του υποψηφίου και για τα δύο κόμματα. Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι βουλευτές Λάρισας Βασίλης Έξαρχος και Εκτορας Νασιώκας, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Σαλαγιάννης καθώς και ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιος.

Από τη Ν.Δ. ενδιαφέρον για το χρίσμα δείχνει ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο πρώην βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός, ο νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Κρήτη: Ο δήμαρχος Ηρακλείου Ιωάννης Κουράκης και η νομάρχης του ίδιου νομού Ευαγγελία Σχοιναράκη ενδιαφέρονται για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη της Μεγαλονήσου, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη μια υποψηφιότητα του υφυπουργού Οικονομίας Στέλιου Αρναουτάκη, παλιού δημάρχου Αρχανών. Από τη Ν.Δ. τα ονόματα που ακούγονται είναι δύο: των τέως βουλευτών Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη και Μανούσου Βολουδάκη, που στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη Δυτική Ελλάδα, από το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους οι νομάρχες Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος και ο δήμαρχος Πατρών Ανδρέας Φούρας.

Από τη Ν.Δ. ακούγονται διάφορα ονόματα με επικρατέστερο εκείνο του πρώην περιφερειάρχη Σπύρου Σπυρίδωνα.

AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη