18 Φεβ 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ ΜΕ Α-ΤΕΙΘ


«Κοινός στόχος η λειτουργία της ΔΕΘ στη Σίνδο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙΘ, Π. Καρακολτσίδης

Τη στενή τους συνεργασία σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που αφορούν τον δήμο Εχεδώρου και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΙΘ κ. Παύλος Καρακολτσίδης κατά τη διάρκεια...

συνάντησης τους στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η ανάπλαση της εισόδου των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ήδη ο δήμος Εχεδώρου έχει αρχίσει τη διαμόρφωση – καλλωπισμό της ευρύτερης περιοχής. Περιμετρικά των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ και κατά μήκος του οδικού άξονα που περνά από την είσοδο του, τοποθετούνται κολώνες φωτισμού, οι οποίες θα διευκολύνουν τους οδηγούς κατά τις νυκτερινές ώρες, διευκολύνοντας και την πρόσβαση σπουδαστών, καθηγητών, προσωπικού και επισκεπτών. Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαπλάτυνση της οδού καθώς και οι απαιτούμενες κρασπεδώσεις.


Ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι : «Η εγκαθίδρυση μιας γόνιμης και δυναμικής σχέσης ανάμεσα στο Α-ΤΕΘ και στην τοπική κοινωνία του δήμου Εχεδώρου είναι απολύτως αναγκαία. Μέσα από μια ομάδα καθηγητών-ερευνητών-μελετητών και των φοιτητών, δηλαδή της γνώσης και γνώμης που διαμορφώνει η κοινότητα του Α-ΤΕΙΘ, μπορεί το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα να ασκήσει πολιτισμική και πολιτιστική παρέμβαση στην κοινωνία του Εχεδώρου. Η συνεργασία του δήμου Εχεδώρου με το Α-ΤΕΙΘ πρέπει να είναι αμφίδρομη για να είναι αμοιβαία ωφέλιμη».


«Δε νοείται Εχέδωρος χωρίς ΤΕΙ και ΤΕΙ χωρίς Εχέδωρο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ-Θ κ. Παύλος Καρακολτσίδης και συνέχισε: «Είναι καιρός τα οράματα του παρελθόντος να υλοποιηθούν. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό και μέσα από τις ενέργειες της νέας διοίκησης του δήμου, η οποία δείχνει έμπρακτα ενδιαφέρον για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ανοίγει νέα σελίδα συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Εχεδώρου και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.»

Για την επερχόμενη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε περιοχή της Σίνδου, ένα μεγάλο μέρος της οποίας πρόκειται να παραχωρήσει το ΤΕΙ-Θ, ο κ. Καρακολτσίδης τόνισε: « Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο θέλω να διαβεβαιώσω ότι η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο όχι μόνο είναι κοινός στόχος μας, αλλά θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την αναβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όταν θα έρθει η Έκθεση, τότε θα αναβαθμισθεί πλήρως η περιοχή μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη