1 Φεβ 2010

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ...

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας και στη σελίδα με τα παραπολιτικά
διάβασα ένα θετικό σχόλιο για την παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ( χαίρομαι ιδιαιτέρως για τον καλό λόγο για το νέο Πρόεδρο της Ν.Δ. ) στην πανελλήνια συνδιάσκεψη Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε.. Σε αντιπαραβολή ο σχολιογράφος σας
ισχυρίζεται οτι αυτό δε συνέβη ποτέ με τον προηγούμενο Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή που ουσιαστικώς δεν ήθελε να ακούει για τέτοιες συναντήσεις.
Είναι γεγονός οτι η δρύς έπεσε και ο καθένας μπορεί να ξυλεύεται, αλλά τελικώς

φίλτατη είναι η αλήθεια.
Αυτό το σχόλιό σας, λοιπόν, δεν είναι αληθές, αφού υπάρχει η προσωπική μου μαρτυρία. Στην αντίστοιχη πανελλήνια συνδιάσκεψη Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. που έγινε όταν εγώ ήμουν Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν.Κιλκίς στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ στην Αθήνα
την περίοδο 2001 - 2002 παραβρέθηκε ο Κώστας Καραμανλής, ως Πρόεδρος της Ν.Δ.. Οταν εισήλθε στην αίθουσα της συνδιάσκεψης συνοδευόταν από τα τηλεοπτικά συνεργεία και για λίγα λεπτά είπε κάποιες τυπικές και τυποποιημένες κουβέντες.
Μόλις φάνηκε οτι έφυγαν τα κανάλια γύρισε στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη το Γραμματέα του Κόμματος και τον ρώτησε αν πράγματι έφυγαν όλοι και αφου το επιβεβαίωσε, έβγαλε το σακάκι, πέταξε τη γραβάτα του, άναψε τσιγάρο ( το θυμάμαι γιατί
εμένα δε μου άρεσε ως ενέργεια), κάθησε ανάμεσά μας και είπε οτι τώρα αρχίζει η πραγματική συζήτηση και έγινε μία εξαιρετική πολιτική κουβέντα. Πραγματικά ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ενασχόλησής μου με τη Ν.Δ., επειδή ειπώθηκαν πράγματα στα ίσα και έξω άπό τα δόντια και με τον Καραμανλή να είναι στα πολύ επάνω του που θα έλεγε και ο λαός.
Και το επιβεβαιώνω εγώ, παρά το γεγονός οτι εξ αιτίας της ατυχέστατης και επιπόλαιας επιλογής του Καραμανλή για υποψήφιο Νομάρχη το Μπαλάσκα, αναγκάστηκα σε παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. και βρέθηκα στο πολιτικό περιθώριο.
Βεβαίως το παραπάνω συμβάν έγινε πριν ο Καραμανλής γίνει Πρωθυπουργός. Είναι γεγονός οτι μόλις η Ν.Δ. έγινε Κυβέρνηση, οι κομματικές οργανώσεις πετάχτηκαν κυριολεκτικώς στο περιθώριο και απαξιώθηκαν πλήρως, αλλά αυτό είναι μία άλλη θλιβερή ιστορία. Θα δείτε οτι αντιστοίχως το ίδιο θα συμβεί με τη σημερινή Κυβέρνηση και τις οργανώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Φυσικά η δική μου άποψη είναι εντελώς διαφορετική. Πιστεύω οτι οι κομματικές οργανώσεις πρέπει να υφίστανται ως ενεργά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας ( όχι βέβαια σαν τους πρασινοφρουρούς της παλαιοπασοκικής εποχής ) και όχι ως μηχανισμοί προς άλωση και νομή της εξουσίας και η συμβολή τους στη λειτουργία των κομμάτων και άρα στην πρόοδο της πολιτικής μπορεί να αποβαίνει σημαντική, αν λειτουργούν με αρχές και δημοκρατικούς κανόνες.
Στον τομέα αυτό πραγματικά ποντάρω στον Αντώνη Σαμαρά που έχει μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία και τις ανάγκες της σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή. Πολλά μπορεί να ειπωθούν για το θέμα, αλλά προς το παρόν περιορίζομαι στο συγκεκριμένο συμβάν.

Γιάννης Τσογγίδης

Μεταλλειολόγος /Πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Κιλκίς


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη