18 Φεβ 2010

H Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, επιμορφώνει μαθητές από τις Σέρρες


Θέμα: «Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μαθητές Γυμνασίου»

Η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του 2ου Γυμνασίου Σερρών, θα διενεργήσει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων, το οποίο και θα παρακολουθήσουν οι μαθητές-τριες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την...
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Στους μαθητές-τριες θα προβληθούν βίντεο και στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα, θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές από Δημοτικούς Αστυνομικούς, πτυχιούχους τμημάτων της φιλοσοφικής σχολής Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία και παιδαγωγική κατάρτιση, ενώ θα τους διανεμηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό για την ασφαλή και σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς.

Στόχος του σεμιναρίου αυτού, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια που υλοποιείται με επιτυχία στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων μέσα από τη σωστή ενημέρωση των μαθητών σε θέματα κυκλοφορίας και κυρίως μέσα από την ανάδειξη της ατομικής ευθύνης που φέρουν όλοι οι επιβάτες ενός οχήματος για την ασφαλή τους μετακίνηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη