18 Φεβ 2010

Σε Τούρκο επιχειρηματία η MILLENNIUM BANK

Ο Husnu Ozyegin, ο Τούρκος μεγιστάνας, ιδρυτής της τράπεζας Finansbank, την οποία πούλησε στην Εθνική Τράπεζα το 2006, επέστρεψε στον τραπεζικό κλάδο της χώρας του, αφού έληξε η συμφωνία αποχής που είχε με την Εθνική και ήταν διάρκειας τριών ετών. Την προηγούμενη εβδομάδα...

συμφώνησε να αγοράσει έναντι 85 εκατ. δολαρίων (61,8 εκατ. ευρώ) το 95% της Millenium Bank AS από τον πορτογαλικό όμιλο BCP (Banco Comercial Portugues), ο οποίος διαθέτει και στη χώρα μας θυγατρική με την ίδια επωνυμία.

Ο Τούρκος τραπεζίτης είχε βάλει στο μάτι την Millenium Bank, από το καλοκαίρι, καθώς ο όμιλος BCP είχε βγάλει στο σφυρί τη θυγατρική του από τον Ιανουάριο του 2009. Με αυτόν τον τρόπο, 2 τράπεζες τουρκικών συμφερόντων, μαζί με την Ziraat Bank, αναπτύσσουν δραστηριότητες εντός της Ελλάδας.Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει συνάψει με την συγκεκριμένη τράπεζα, δάνεια ύψους σχεδόν 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία καλείται να πληρώσει ο Κομοτηναίος δημότης! Το ζήτημα είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη τράπεζα, τουρκικών συμφερόντων πλέον, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή αν χρειαστεί με τη νέα διοίκηση της, να αλλάξει τους όρους του … δανεισμού!!!

from http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2010/02/millenium-bank.html

Σημείωση taxalia:
Ο Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε μόνο τα καταστήματα της Τουρκίας κι όχι τη μητρική εταιρεία.
OZYEGIN BUYS BANK IN TURKEY FOR FIRST TIME IN FOUR YEARS
Husnu Ozyegin, who sold Finansbank for 2.8 billion USD four years ago, purchased Milleniumbank, the leg of Portuguese BCP in Turkey, for 62 million Euros. Ozyegin will change the name of the bank.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη