15 Μαρ 2010

Σαμαράς: Όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό δεν έχουν θέση στη ΝΔ

Αποφασισμένος να σώσει το κόμμα, από όσους προσέβαλλαν τον ελληνικό λαό, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μιλώντας στον Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων:

Το Κόμμα μας συνέρχεται από μια πρόσφατη βαριά ήττα. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση – Οικονομική και Κοινωνική – είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Θα κάνουμε και την αυτοκάθαρσή μας! Όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Κι αυτό το είπε παρευρισκομένου, μεταξύ άλλων, του Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος έσπευσε να …. εξαφανιστεί

“Η κόκκινη γραμμή που θέτω είναι η γραμμή της ενότητας και στη νεολαία και στο κόμμα, εκείνο που δεν θα επιτρέψω και δεν θα ανεχθώ, είναι να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια και στη νεολαία και στο κόμμα“, συνέχισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το μήνυμα από τη βάση είναι ενότητα και δημοκρατία, αλλά όχι εσωστρέφεια.
Alea jacta est, λοιπόν.

Είπε ακόμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του:

Ίσως, το σημαντικότερο λάθος μας είναι ότι, ως κυβέρνηση, δεν αλλάξαμε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ που σήμερα και πάλι προσπαθεί να διασώσει το σύστημά του.

« Ένα σύστημα που αντί να δώσει «ανάσες» στην αγορά, που αντί να τονώσει την οικονομία, για να μειώσει το έλλειμμα, άφησε την Οικονομία να πέσει σε βαθιά ύφεση. Κι όσο αργεί να πάρει τονωτικά μέτρα, τόσο πιο βαθιά θα γίνεται η ύφεση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί σήμερα να ρίξει τις ευθύνες των δικών του λαθών στη Νέα Δημοκρατία παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει και εκείνη ευθύνες, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το σύστημα που διένειμε δανεικά δεν το φτιάξαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ το δημιούργησε, την υπερχρέωση της Ελλάδας δεν τη προκαλέσαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ την προκάλεσε».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «τα spreads δεν εκτινάχθηκαν στις μέρες μας. Εκτινάχθηκαν επί ΠΑΣΟΚ από την απίστευτη ολιγωρία του, ο δημόσιος δανεισμός με πάνω από 6% επιτόκιο δεν έγινε επί των ημερών μας».

« Έγινε επί ΠΑΣΟΚ από την απίστευτη ανευθυνότητά του, να παρομοιάζει την Ελλάδα με… «Τιτανικό» κι ύστερα να βγαίνει να δανειστεί!», κατέληξε.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη