8 Μαρ 2010

Απεργίες στο δημόσιο τομέα... αλλά όχι όπου και όπου...

Απεργίες στο δημόσιο τομέα δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα ή μόνο στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Στη Βρετανία, περίπου 270.000 δημόσιοι υπάλληλοι συμμετέχουν από σήμερα το πρωί στη 48ωρη απεργία που χαρακηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως «η μεγαλύτερη αναταραχή στο δημόσιο τομέα εδώ και δύο δεκαετίες». Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση μισθών και επηρεάζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία δικαστηρίων, λιμανιών, αστυνομικών τμημάτων, αλλά και τις εφορίες.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν από τον Απρίλιο, το όριο για το ποσό της αποζημίωσης μετά από απόλυση ή μετά από εθελουσία έξοδο θα είναι 60.000 λίρες. «Η σύμβασή μας προβλέπει ότι θα λάβουμε καλή αποζημίωση αν απολυθούμε. Αν αφαιρεθεί αυτή η ρήτρα, απλά γίνεται πιο φθηνό για την κυβέρνηση να μας διώξει αν νομίζει ότι είμαστε πολλοί», δήλωσε στο BBC ο 52χρονος Στιβ Σκοτ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει «απογοητευμένη» με την απεργιακή κινητοποίηση, καθώς, όπως υποστηρίζει είχε προηγηθεί εκτεταμένος διάλογος με τα συνδικάτα, ενώ επισημαίνει ότι μόνο το 10% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων ψήφισε υπέρ της απεργίας.

Πηγή: http://www.zoomnews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη